Fotele Koenig R32

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
Ral1n
Użytkownik
Użytkownik

Fotele Koenig R32

Post autor: Ral1n » pn wrz 10, 2012 20:06

Panowie, mam dwa pytanie odnośnie kubełków z R32.

1. Gdzie można je dostać nowe, lub jaka jest oficjalna strona firmy Koeing - ponoć można zrobić individual.

2. Czy mając te fotele mogę liczyć, że będę fizycznie siedział niżej/głębiej, niż na standardowych fotelach Trendline/Highline (nie GTI Recaro)? Niestety brakuje mi możliwości opuszczenia siedziska jeszcze bardziej, niż jest to obecnie możliwe, stąd pomysł nad kubłami. A może te z MK5 będą łatwiej dostępne?

Dziękuję.

Awatar użytkownika
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Fotele Koenig R32

Post autor: halabala » pn wrz 10, 2012 22:09

Czy dostaniesz nowe to nie mam zielonego pojecia szczerze , ale jak juz sa to pewnie cena masakryczna bedzie , na allegro co jakis czas trafia sie uzywany zestaw ostatnio byl koloru czarnego za 3500 zl w bardzo dobrym stanie , a teraz jest aukcja to cos ponad 4 k ;p ale to i tak kosmos cena ;p a czy siedzisz w nich nizej hmm najlepiej pytaj tych co maja r32 na pewno beda wiedziali wiecej na ten tamat

http://allegro.pl/wnetrze-fotele-skora- ... 65494.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Fotele Koenig R32

Post autor: Trewor87 » pn wrz 10, 2012 22:19

halabala, te czarne za 3500 to była okazja. Jak za .:R oczywiście...

Ral1n, Jeśli chcesz uderzać w nowe to po prostu wal do ASO, ale żeby kupić nowy komplet to byś musiał auto sprzedać :jezor:
W Konigach nie będziesz siedział niżej. Głębiej owszem, bo siedzisko w nich to jest koryto :jezor: Ale względem auta, czy tam ziemi będziesz na tej samej wysokości co w normalnych fotelach. Z racji głębokiego siedziska przemyśl czy się w nich zmieścisz. Poza tym one są dość twarde... A co do oparcia to paradoksalnie ściślej obiejmują Cię Recaro z GTI

Awatar użytkownika
czarekcw
kierownik kibla
kierownik kibla

Fotele Koenig R32

Post autor: czarekcw » pn wrz 10, 2012 23:38

A do tego trzeba być wymiarowym (czyli nie mieć nadwagi) a wysiadanie z nich (ja mam Recaro ale pewnie i w R32 jest taki problem) to udręka i trzeba sposobem wyłazić z auta. Pokraczne są ruchy i nie tak naturalne jak przy zwykłych fotelach.

Takim sensownym wyborem wg mnie są poliftowe fotele w skórze- mają boczki ale nie aż takie, aby ciężko było z nich się wygramolić. A co do siedzenia niżej- to jest auto kompaktowe a nie sportowe :hmm: .

Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
Ral1n
Użytkownik
Użytkownik

Fotele Koenig R32

Post autor: Ral1n » wt wrz 11, 2012 06:40

Dzięki, dzięki. No to mnie pocieszyliście. :chytry: :goof:

Miałem okazję podróżować ostatnio A3 Sportback - tam jest zupełnie inna pozycja za fajerą. Wsiadłem w MK4 i jakbym furmanką albo busem jechał. :goof: Byłem przekonany, że kubełki mają niżej wyprofilowane siedzisko względem podłogi.

:ass:

Awatar użytkownika
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Fotele Koenig R32

Post autor: halabala » wt wrz 11, 2012 18:31

no nie porownuj audi a3 zapewne od 2003 w gore , do mk4 ;p

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Fotele Koenig R32

Post autor: Trewor87 » wt wrz 11, 2012 19:13

Ral1n pisze:A3 Sportback
halabala pisze:zapewne od 2003 w gore
Jak Sportback, to na pewno :chytry:

Ral1n, dam Ci małe foto porównawcze, może za wiele nie widać, ale jakieś tam odniesienie jest. Różnicy w samej wysokości siedziska względem auta/ziemi, nie ma

Obrazek

Awatar użytkownika
Ral1n
Użytkownik
Użytkownik

Fotele Koenig R32

Post autor: Ral1n » wt wrz 11, 2012 21:04

halabala pisze:no nie porownuj audi a3 zapewne od 2003 w gore , do mk4 ;p
:jezor: a to czemu? :jezor:
Trewor87 pisze:Ral1n, dam Ci małe foto porównawcze
Szczwaniak z Ciebie - tylko jeden sobie zamontowałeś. :pub: Dzięki za poglądowe zdjęcie. :bajer:

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Fotele Koenig R32

Post autor: Trewor87 » wt wrz 11, 2012 22:23

Ral1n pisze:Szczwaniak z Ciebie - tylko jeden sobie zamontowałeś. :pub: Dzięki za poglądowe zdjęcie. :bajer:
Hehe, to jest fota robiona podczas montażu :chytry: Zaraz po fotelu kierowcy wpadł też fotel pasażera i kanapa :chytry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”