Przeróbka halogenów! Skoda_golf V, pomocy!

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Świrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Świrex » pt lip 13, 2012 21:35

Witam, Nie wiem czy umieściłem w dobrym dziale ale mam pytanie a Wy tu jesteście fachowcami jak przeglądając forum.
Jak w temacie pytanie odnośnie halogenów...
Chciałbym zamontować takie halogeny+dzienne do golf V zwykłej wersji, da się jakoś według was przerobić kratkę aby je zamontować? Generalnie chodzi mi o oryginalne halogeny+dzienne od Skody fabii II.
podaj link przykładowych tych halogenów...
http://allegro.pl/nowe-halogeny-jazda-d ... 95101.html" onclick="window.open(this.href);return false;
posiadam zwykła wersje golfa : daje link mam identyczny ale bez halogenów. :-)
http://allegro.pl/vw-golf-v-1-9-tdi-spo ... 21870.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Posiadam już nowy przełącznik z opcją dla przeciwmgielnych z przodu ponieważ muszę wymienić ten stary..

Może z Was ktoś tak modernizował, proszę o poradę, nie interesują mnie żadne listwy led z allegro tylko chciałbym takie dzienne w golfiku jak te zestawy do skody tak bardziej na tradycyjnie żeby wyglądało a nie jakiś szpan.

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » pn lip 16, 2012 18:25

Będziesz musiał ciąć zderzak żeby wpasować je do niego. Skoda ma inaczej ułożone kratki niż golf, więc rzeźba i żywica.

Świrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Świrex » wt lip 17, 2012 04:31

na szrocie już bylem i dali mi do próbnej przymiarki, od octavii nie chciały wejść wiec jak mówisz trzeba rznąć zderzak, ale od fabii są ciut węższe i akurat, teraz odpowiednio wyciąć w kratkach praktycznie cale kratki a zostaną same ramki kratek i odpowiednie ustawienie ich. Kto co woli ale wg mnie wyglądało by to estetycznie gdyż miałby przeciwmgielne i dzienne w jednym...
Oryginalne Skody te przeciwmgielne są chyba helli aczkolwiek nie zwróciłem uwagi, ale mają homologację skoro są montowane w skodach wiec nie bd problemu z Misiakami :D Bynajmniej nie powinno.
Jak uważacie?
-posiadam już odpowiednie przełącznik świateł z funkcja przeciwmgielnych.
- światełka w drodze. wraz z okablowaniem (wtyczki itp)
Teraz pytanie jak je podłącze do bezpieczników muszę coś ustawiać Vagiem? czy będą od razu działały bez jakiegoś tam ustawiania w komputerze.
Wiem że mając te światła Żeby ustawić doświetlanie zakrętów to trzeba tam coś ustawiać ale nie potrzebuje tej opcji, aczkolwiek by się Przydała,

Jest tu ktoś z Wawki posiadający takie urządzenie bo w serwisie to nie bd się prosił o byle ustawienie a zapłacę jak za nie wiem co...

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » wt lip 17, 2012 15:57

Jeśli komp zezwala na dzienne to musi być vag i odpowiednio wszystko zaprogramować.

Świrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Świrex » pt lip 20, 2012 19:38

Ktoś z Was montował dzienne w swoim golfiku na pewno, ostawialiście coś w komputerze ?

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » sob lip 21, 2012 13:11

Większość montuje dzienne w postaci zewnętrznych lamp zasilanych poprzez przekaźniki. Jak nie chcesz się bawić w vaga itp, kup poprostu starter do dziennych tyle - będzie ci uruchamiał światła po uruchomieniu silnika.

Świrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Świrex » ndz lip 22, 2012 03:21

dzieki!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”