Malowanie środków lamp
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Malowanie środków lamp
Moim zdaniem nie robiłbym tego w połysku, nie wiadomo czy połysk nie będzie odbijał światła i nie będzie to głupio wyglądać ,ale to moje zdanie. Jeszcze jedno pytanie: ma ktoś patent jak okleić te odbłyśniki, aby nic nie odchodziło??Próbowałem taśmą malarską ze słabym klejem, ale to nie uratowało sytuacji.Okleiłem ranty taśma izolacyjną, ale również
Re: Malowanie środków lamp
Odbłyśnik pomalować bezbarwnym na rantach i tyle.
Połysk nic nie odbija, ori chrom odbija i złe to nie jest.
Połysk nic nie odbija, ori chrom odbija i złe to nie jest.
Malowanie środków lamp
Wyszedł mi mat więc byłem Ciekawy jak innym , leciałem papierami na mokro 400 - 500 - 600 - 1000 . I bez podkładu maluje .
Będe musiał coś pokombinować jak ten odbłyśnik zakleić żeby nie popsuć
Będe musiał coś pokombinować jak ten odbłyśnik zakleić żeby nie popsuć
Malowanie środków lamp
Czyli lakier bezbarwny na ranty tak??? Ja leciałem jednym papierem, to schodzi bardzo łatwo.Uważam, że nie ma po co się spinać z różnymi rodzajami papierów ściernych.
Malowanie środków lamp
Ja malowałem same ramki także tego tematu nie przechodziłem. Ale było juz o tym, pomaga.
Zbyt duża gradacja papieru zmiejsza przyczepność lakieru także nie ma co szaleć. 600 wystarczy i żadnych rys nie ma widać.
Zbyt duża gradacja papieru zmiejsza przyczepność lakieru także nie ma co szaleć. 600 wystarczy i żadnych rys nie ma widać.
Wszędzie dobrze ale w VW najlepiej :)
Malowanie środków lamp
Schodzić, schodzi... jak byś się uparł, to i chusteczką higieniczną byś to starł, ale chodzi o przygotowanie powierzchni pod malowanie, żeby lakier się dobre trzymał... Jak zostawisz po zbyt grubym ziarnie, to powierzchnia może być porysowana i będzie dupnie wyglądać.kaczor-pl pisze:Ja leciałem jednym papierem, to schodzi bardzo łatwo.Uważam, że nie ma po co się spinać z różnymi rodzajami papierów ściernych.
Malowanie środków lamp
Kwestia gustu i pedantyzmu ja wolałbym wykończyć 1500, ale to w sumie Twoje lampy ;]
Re: Malowanie środków lamp
Ja przetarłem 1500 i lakier ładnie siadł
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
- eGabeleXxX
- Użytkownik
Malowanie środków lamp
Nie ma ktoś takich lampek na sprzedaż pomalowanych w 25jahre albo całych czarnych?
Szkoda mi tłuc moje Valeo .
Szkoda mi tłuc moje Valeo .
Malowanie środków lamp
Ja właśnie jestem na wykończeniu swoich Valeo , jutro maluje już środki , ramki pomalowane , obudowy poskrobane . Od cholery roboty w sumie jest
- eGabeleXxX
- Użytkownik
Malowanie środków lamp
Zależy jak trafisz. Ja kupowałem 3 razy. Pierwsze za 50 zł szt (podobno hella) wyglądały gorzej niż słoiki po ogórkach.Z intercarsu jak i z allegro pomimo innych opisów i tak pochodziły z hurtowni polcaru. Ich spasowanie ok, ale maja pewne skazy. Kup za srednią cene ok 25 zł szt z allegro bo idealnych i tak nie dostaniesz.
Wszędzie dobrze ale w VW najlepiej :)
Malowanie środków lamp
Bierz te http://allegro.pl/vw-golf-iv-97-04-szkl ... 01243.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam i ok jest .
Myślę jak to pomalować , boje się troche obklejać , żeby mi nie zlazł odbłyśnik jak będe odrywał
Ma ktoś jakieś zdjęcie z bliska jak to taśmą odcinacie? Czy tylko z góry czy aż w odbłyśniku to tej krawędzi ?
Mam i ok jest .
Myślę jak to pomalować , boje się troche obklejać , żeby mi nie zlazł odbłyśnik jak będe odrywał
Ma ktoś jakieś zdjęcie z bliska jak to taśmą odcinacie? Czy tylko z góry czy aż w odbłyśniku to tej krawędzi ?