Delikatne odbudowanie [MK2] 1.3 wtrysk

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

guciol
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: guciol » pt cze 08, 2012 18:43

Witam
Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość, Posiadam golfa [MK2] 1.3 na wtrysku(zrywny silniczek) wersja 3D, ale niestety miałem swoim golfikiem nie miłą przygodę otóż zahaczyłem o inny samochód, na szczęście nie było to groźne i w skutek czego powstały zniszczenia, uszkodzone: atrapa, zderzak łącznie z belką kierunkowskaz, oraz błotnik od kierowcy. W związku z tym, że chciałbym przywrócić mu dawny wygląd, zastanawiam się nad tym czy nie poddać lekkim modyfikacjom mianowicie:
  • wymiana zderzaka z wąskiego na szeroki
  • wymiana atrapy na taką z 4 lampy, oraz dokupienie halogenów( czy później jest problem z podłączeniem?)
  • wymiana kierunkowskazów na białe, bądź led, lub clear?
Nie chciałbym aby mój golf zaczął pachnieć wiejskim tuningiem. Proszę o podpowiedzi.

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pt cze 08, 2012 19:37

guciol pisze:wymiana zderzaka z wąskiego na szeroki
jak wymienisz oba to dobrze, od razu kierunki pod szeroki
guciol pisze:wymiana atrapy na taką z 4 lampy, oraz dokupienie halogenów( czy później jest problem z podłączeniem?)
nie ma problemu z podłączeniem są do dodatkowe drogowe wystarczy zrobić instalacje i podpiąć sie pod zewnętrzne lampy

kierunki nawet zwykłe ciemniejsze i z tyłu np lampy z GTI ważne aby pasowały

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

guciol
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Delikatne odbudowanie [MK2] 1.3 wtrysk

Post autor: guciol » pt cze 08, 2012 20:18

marcinek84 pisze:kierunki nawet zwykłe ciemniejsze i z tyłu np lampy z GTI ważne aby pasowały
znaczy żółte?

Czyli jednak wymienić zderzak z wąskiego na szeroki?
Zderzak przedni pójdzie na pierwszy ogień, na tylni to jeszcz troche się wstrzymam. A co sądzicie o silniku? da sie cos więcej z niego wykrzesać czy tych silników sie nie tuninguje?
Rozmawiałem z mechanikiem o tym aby przełozyć silnik VR6 2.9 ale stanowczo mi to odradził

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pt cze 08, 2012 21:54

tak sa zolte ale ciemne. jak bys znalazl waskie z czerwonym paskiem to tez super, ja mialem waskie potem szerokie zalozylem ale udalo sie waskie zdobyc i jestem zadowolony. z silnikiem to raczej swap na cos mocniejszego

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
91Maniek
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Delikatne odbudowanie [MK2] 1.3 wtrysk

Post autor: 91Maniek » czw cze 14, 2012 16:02

guciol pisze:Rozmawiałem z mechanikiem o tym aby przełozyć silnik VR6 2.9 ale stanowczo mi to odradził
Mechanik to Pan Mietek, lat 55. W zawodzie ponad 30lat. Mechanik z doświadczeniem... :kac: Wymiana oleju i klocków :kac:

VR6 na swap to nie problem. Chcesz łatwiej to swapuj 16V KR, 9A, albo troszkę słabsze PL. Znajdź kogoś kto po prostu zna się na tym.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=413363

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”