renowacja felgi zderzakow

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

21tehace21
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: 21tehace21 » pn maja 14, 2012 19:58

Witam postanowilem troche odswiezyc golfa i mam w zwiazku z tym kilka pytan, wiec
1.Udalo mi sie kupic oryginalne zderzaki za smieszna kase, ale musze je odnowic na poczatku mam problem bo ten plastik, takie zbrojenie plastikowe takie: http://zapodaj.net/e062257c65ba2.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false; i to chyba powinno byc razem z poszyciem a ja mam to oddzielnie :/ i tu pytanie czy ratuja mnie tu tylko wkrety ? bo ja nie mam innego pomyslu.
2.Poprzedni wlasciciel mial LPG i na zderzaku mial ten korek i jak go wykrece to jest dziura 2cm x 2cm i czy moge ja jakos zatkac np z jakiegos starego zderzaka wyciac, tylko jak to zamocowac zeby sie trzymalo
3.Mam mozliwosc malowac pistoletem, czytalem na forum jedni pisza ze baza + bezbarwny a inni akryl z polyskiem moglby ktos doradzic
4.Z tylu nie mam 2 dziur na slizgi z szerokiego, i tu pytanie czy lepiej wywiercic dziure czy poprostu uciac ten dolny zaczep ?
5.Znajomy wypiaskuje mi felgi stalowe i chciabym je miec srebrne i nie wiem czy poprostu pomalowac tylko bezbarwnym, czy podklad i spray i bezbarwny ?

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pn maja 14, 2012 22:32

1. wzmocnienie jest wciskane w skorupę (część zewnętrzna) zderzaka, powinny być zatrzaski
2. wyciąć kółko, lutownicą od spodu stopić aby się trzymało można jeszcze z zewnątrz natopić i zeszlifować na równo.
4. lepiej wyciąć dziurę i zamontować dobrze zaczep
5. po piaskowaniu będziesz mieć matowe felgi, jak chcesz łanie srebrne to lepiej malować, kiedyś widziałem jak ktoś kupował srebrną na felgi z grubszym ziarnem aby ładniej wyglądały

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

21tehace21
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: 21tehace21 » wt maja 15, 2012 09:47

No wlasnie ja to wzmocnienie chyba mam wyrwane :/ czyli zostaja tylko wkrety, a pomoze ktos z tym lakierem jaki to ma byc najlepiej ? Kupilem od znajmoego opony kleber dynaxer hp2 z 2008 kupione w 2011 i jezdzone 1 sezon rozmiar 175/70/14 i chyba troche za wysoki profil :/ i czy bedzie to strasznie kijowo wygladac ? czy jakos ujdzie, dodam ze nie zalezy mi na jakims sportowym wygladzie, tylko zeby byl ladny, moze ktos ma zdjecia jak wyglada taki golf na takich oponach, bylbym wdzieczny.

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » wt maja 15, 2012 11:55

A weź spróbuj włożyć to wzmocnienie, oryginalny zderzak jest wytrzymały tak łatwo nie powinny urwać się mocowania. Chyba że wzmocnienie ori a skorupa zamiennik. Bo miałem zamienniki i tam jest metalowe wzmocnienie tylko.
Na tych oponach licznik będzie przekłamywać o 4% przy 100km/h pokaże 96km/h.
Ze zderzakiem poszukaj tematu o malowaniu zderzaków, bratu kolega malował baza + bezbarwny, dodał do tego jakiegoś zmiękczacza żeby lakier był bardziej elastyczny, nie zapomnieć o podkładzie do plastiku żeby lepiej się trzymało.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

21tehace21
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: renowacja felgi zderzakow

Post autor: 21tehace21 » wt maja 15, 2012 12:15

No ja wiem ze bedzie przeklamywac, ale chodzi mi czy bardzo brzydko bedzie to wygladac ? moze ma ktos zdjecia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”