Przeróbka zwykłych lamp na zielone - czy jest możliwa?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
witam wszystkich
chciałem uzyskać efekt zielonych lamp tylnych przy swojej audi czy jest możliwe coś takiego?
czytałem że ktoś malował lakierem bezbarwnym z dodatkiem tuszu z markera na żółto halogeny w mk2, przejdzie takie coś??,
da radę zrobić żeby świeciło w miarę normalnie??
chcę zmienić kolor lamp ponieważ zwykłe lampy wyglądają kiepsko przy ciemno zielonym kolorze auta
chciałem uzyskać efekt zielonych lamp tylnych przy swojej audi czy jest możliwe coś takiego?
czytałem że ktoś malował lakierem bezbarwnym z dodatkiem tuszu z markera na żółto halogeny w mk2, przejdzie takie coś??,
da radę zrobić żeby świeciło w miarę normalnie??
chcę zmienić kolor lamp ponieważ zwykłe lampy wyglądają kiepsko przy ciemno zielonym kolorze auta
przeróbka zwykłych lamp na zielone - czy jest możliwa?
Lepiej już założyć reflektory przyciemniane fabrycznie. Przyciemnianie czymkolwiek jest nielegalne a cuda z markerami to można sobie wsadzić w koniec pleców.
skaktus rozumiem Cię dobrze, ale przeróbki zawsze są na granicy z prawem.
Jeśli chodzi o lampy do A4 b5 to jest mało konkretnych lamp i jest mały wybór, a nie chcę ładować ledów ani klarów...
może ktoś ma jakieś propozycje lamp do ciemnozielonej a4 b5??
Jeśli chodzi o lampy do A4 b5 to jest mało konkretnych lamp i jest mały wybór, a nie chcę ładować ledów ani klarów...
może ktoś ma jakieś propozycje lamp do ciemnozielonej a4 b5??
Możesz spróbować z czymś takim http://allegro.pl/folia-do-lamp-szybko- ... 65966.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie jest to duży koszt więc możesz obkleić i zobaczyć jak świecą, jakby co zawsze można zerwać
Nie jest to duży koszt więc możesz obkleić i zobaczyć jak świecą, jakby co zawsze można zerwać
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
bszosa oklejanie folią może być dobre ale trzeba usunąć wszystkie wypukłości z klosza i znak homologacji też więc policja się może czepiać że ich nie ma a jak znak zostanie to będzie widać że lampa jest oklejona...
Ja mam u siebie obklejone i wystarczy dobrze nagrzać folie i ładnie się układa na wszystkim
A policja co kontrola nie bada wszystkiego z lupą.. sam miałem problemy ale nie za folie a za kolor na jaki świeciły lampy Dlatego nakleić i zobaczyć jak to wygląda i świeci to chyba nie problem.
W razie czego zerwanie takiej foli to jest pół minuty roboty a dowód w kieszeni
A policja co kontrola nie bada wszystkiego z lupą.. sam miałem problemy ale nie za folie a za kolor na jaki świeciły lampy Dlatego nakleić i zobaczyć jak to wygląda i świeci to chyba nie problem.
W razie czego zerwanie takiej foli to jest pół minuty roboty a dowód w kieszeni
zapraszam do tematu z moimi autkami, tam są pokazane przednie kierunki w 6N przydymiane lakierem bezbarwnym z dodatkiem koloru
tovdi1, zerknąłem do tematu i szczerze mówiąc to tam ledwo co widać, że cokolwiek było robione przy tych kierunkach
na żywo to lepiej wygląda
a poza tym im więcej dodasz barwnika do lakieru bezbarwnego tym mocniej kolorowe lampy będziesz miał
ja nie chciałem tego za mocno dymić, więc czarnego lakieru poszło mało
a poza tym im więcej dodasz barwnika do lakieru bezbarwnego tym mocniej kolorowe lampy będziesz miał
ja nie chciałem tego za mocno dymić, więc czarnego lakieru poszło mało
Ale jak dasz więcej barwnika to jak wtedy ze świeceniem?
Zawsze to jest jakieś wyjście..
Ja tam u siebie mam i czarną folią dymione i kolorową też przerabiane i jak narazie nie narzekam
Zawsze to jest jakieś wyjście..
Ja tam u siebie mam i czarną folią dymione i kolorową też przerabiane i jak narazie nie narzekam
na tak tryśniętych jak mam nie widać różnicy, ale wydaje mi się że zawsze można by ją zniwelować poprzez mocniejsze/dodatkowe żarówki