Zmiana zderzaków na szerokie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam wszystkich,szukałem trochę na różnorakich forach o swapie zderzaków,ale nic konkretnego nie znalazłem :(mam ori wąskie na wąskich belkach,są w sklepach moto niby kompletne zderzaki ze zbrojeniem(160zł) do przodu ale bez belki i teraz kwestia czy to będzie pasować do mojego mk2???Jeśli chodzi o tył jest sens kupować zamiennik,czy lepiej kupić komplet używkę(mam na razie tylko belkę od szerokiego zderzaka)??Proszę o wyowiedzi ludzi którzy mieli kontakt z tą zmianą:))pzdr
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pod szerokie zderzaki, szeroka belka musi być.
Zamienników nie warto kupować, chociaż niektórzy ładnie potrafią spasować to rzemiosło, żeby wyglądało ładnie i prosto
ORI szerokie są ciężko dostępne, a jak są dostępne to ich cena jest kosmiczna
Zamienników nie warto kupować, chociaż niektórzy ładnie potrafią spasować to rzemiosło, żeby wyglądało ładnie i prosto
ORI szerokie są ciężko dostępne, a jak są dostępne to ich cena jest kosmiczna
Re: Zmiana zderzaków na szerokie
Czyli zostaje tylko albo aż znaleść dawce który urzyczy mi kompletnych zderzaków:) Pytałem o zamienniki bo są nie drogie,nowe i niby wiele osób je kupuje....ale jeśli to jest be lepiej nie wyrzucać $ w błoto.
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Jak chcesz kupic zamiennik to tylko z belkami bo same zderzaki ciezko spasowac na ori belki z pod szerokiego zderzaka a na belki z pod waskiego zderzaka to juz wielka rzezba i kombinowanie. Belka w zamienniku jest inaczej mocowana do zderzaka niz w ori. Ale jak masz kupowac zamienniki to lepiej zostan przy waskich. Powiem Ci tak ze te zamienniki nie sa zle, zalezy na jaki trafisz odlew bo moze sie zdarzyc ze zderzak moze byc za maly albo za duzy bo tak tez sie zdarzalo. Ja trafilem na super zamiennik ale przy pierwszym kontakcie dokladka z ziemia urwaly sie zaczepy i polamaly slizgi i dlatego wrocilem do ori waskich. Co ori to ori i takich bym Ci proponowal szukac.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
żadnych zamienników. Zamienniki w ogogóle nie pasują. Jeżeli jesteś pedantem to sobie odpuść. Zderzak podrabiany ma krótsze najście na bok auta tzn jak go przykrecisz do belki, bedzie szpara miedzy sierpem a zderzakiem. Jeśli masz fure do roku 87, w błotnikach masz jedną dziure na ślizg która nie pasuje pod szeroki zderzak, nawet jesli dowiercisz drugą dziure to i tak bedzie kijowo leżał. Plastikowe ślizgim te białe są tandetnej jakości, dotkniesz zderzakiem krawężnika i już ślizg pęka.. Proponuje kupić oryginalne. Pozdro. koszt zderzaków oryginalnych to od 200 do 300 za sztuke.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;