A więc tak, wyobraźcie sobie, że macie mk2 w cultowym Nevada Beige. W większości przypadków aut jakie oglądam w tym kolorze, we wnętrzu auta panuje kolor brązowy. Wiadomo, brązowa deska, plastiki, klamki, uchwyty drzwi, brązowe foteliki bez udziwnień....
Wszystko OK... jest tylko dla mnie małe ale...
Na dany moment wszedłem w posiadanie dwóch miękkich czarnych desek rozdzielczych w stanie igła... Mam również dywaniki w grubym welurze w kolorze czarnym - stan również bdb. Fotele udało mi się zakupić Recaro Ori z elektryką w półskórze - czarne boczki i w środku jasny szary welur. Przy okazji dzieś za piwo zdobyłem brązową wykładzinę, ale szczerze mówiąc byłem na dany moment tak nią mało zainteresowany, że zwinąłem i nawet nie wiem czy to welurek i w jakim jest stanie....
Teraz pytanie moje jest takie..... Jak temat ugryźć, jak pomieszać kolorami na tapicerce żeby wyszło to dobrze, żeby było oldschoolowo, ale żeby np zachować czarną deskę oraz plastiki i wykładziny. Już nie chodzi o to, że nie chce kupić brązowego środka/deski i kombinować. Bardziej mi chodzi o to, że nawet jak coś jest to raczej w słabym stanie

Jak dotąd udało mi się znaleźć jedyną fotke z mk1 którę mimo, że wygląda retro na zewnątrz, to widać że w środku właściciel nie szczędził sobie luksusu... miałem podobnie robić u siebie... ale nie wiem bo zaczynam z wnętrzem też sie powoli przekonywać do stylu w brąz...
Oto mk1, o którym mówie... w zasadzie czarny środek nie wygląda źle...

No i w miedzy czasie nawinął mi się golf Camilla z Zamościa, o to fotka jego wnętrza.... POmijając kierownice uważam że dobór "miejsc" na kolor czerwony w miary pasuje i to jakoś wygląda. Co powiedzielibyście gdyby zamiast czerwieni po prostu zastosować brąz w takiej kompozycji i dać oczywiście drewnianą kiere?

No i jeszcze takie coś znalazłem, ale wydaje mi się że pełne boczki w kolorze nie wyglądają tak dobrze jak u Camilla, ponadto kolor jest zbyt... kremowy...
http://www.eurotuner.com/featuredvehicl ... to_21.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Doradźcie coś, jakieś fotki itp. Jak to widzicie, może ktoś ma do tego 6sty zmysł i wie co z czym będzie dobrze wyglądało. Nie wykluczam możliwości kupna deski brązowej i taką jak na dany moment namierzyłem, ale na razie nie wiem jaki stan.... A może zrezygnować z brązu i zakręcić się za kolorem podobnym do nadwozia, czyli jakieś skórki kremowe?
Pomóżcie...