O światłach dziennych
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk4] Doda ktoś fotkę z światłami dziennymi?
Pierwszy link nie działa.
Ciekaw jestem czy lampy z 2 linka które pokazujesz są takie jak ja posiadam do audi A6 tylko że bardzo błębokie w stylu Hella. Diody nie są w ogóle chłodzone, na początku świecą na biało, ale potem jak się nagrzeją to coraz bardziej na niebiesko...
Ciekaw jestem czy lampy z 2 linka które pokazujesz są takie jak ja posiadam do audi A6 tylko że bardzo błębokie w stylu Hella. Diody nie są w ogóle chłodzone, na początku świecą na biało, ale potem jak się nagrzeją to coraz bardziej na niebiesko...
Linki poprawione.
Kratka z lewej strony od kierowcy jest belka,z drugiej otwór do wkręcenia oczka na hak holowniczy Trzeba zrobić atrapę i kombinować.
Kratka z lewej strony od kierowcy jest belka,z drugiej otwór do wkręcenia oczka na hak holowniczy Trzeba zrobić atrapę i kombinować.
Dość fajnie to wygląda ale osobiście wolę światła podłużne.Te z drugiego linku bardziej do mnie przemawiająOKRAGLE nigdy paski
Pozdrawiam.
Każdy robi i wybiera jak uważa. Niestety ale już 90% aut z dziennymi ma paski, często krzywe, źle zamontowane
Re: [mk4] Doda ktoś fotkę z światłami dziennymi?
no tak tylko ze w mk4 i bora byly okragle halogenu wiec na 1 rzut oka wyglada jak fabryka a paski... no wlasnie kazdy zaklada to co lubi.Kala pisze:Linki poprawione.
Dość fajnie to wygląda ale osobiście wolę światła podłużne.Te z drugiego linku bardziej do mnie przemawiająOKRAGLE nigdy paski
tu montaz w borze
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=417058" onclick="window.open(this.href);return false;
O światłach dziennych
No właśnie pytanie co powie na dzienne paski w tdi pan SMIC, który siedzi za prawą kratką, nie będzie czasem mniej powietrza dostawał ??
Moje BYŁE mk4:viewtopic.php?t=326999
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
Re: O światłach dziennych
Castillo pisze:No właśnie pytanie co powie na dzienne paski w tdi pan SMIC, który siedzi za prawą kratką, nie będzie czasem mniej powietrza dostawał ??
a jak sa ori halogeny w kratkach golfa czy bory to cos przeszkadza ? przeciez nikt nie zapycha calej kratki.
O światłach dziennych
Panowie nie ma lipy z tymi okrągłymi światłami które założył kolega powyżej. Ja również dzisiaj zamontowałem wieczorem światła wyglądają zajebiście !!
Plusy są takie :
- światła wyglądają fajnie jak halogeny przeciwmgielne ( prawie bo wnętrze tych lamp jest trochę za jasne można by pokombinować z przyciemnieniem bocznych ścianek, ale na pewno nie będzie to legalne albo zakupić wersję z czarnym środkiem o ile taka się pojawi )
- auto jest widocznie jakieś dwukrotnie bardziej z daleka i bliska niż na zwykłych światłach ( opinia moja i znajomych )
- oszczędność żarówek
- funkcja "coming home" po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka światła świecą się jeszcze 25 sekund i oświecają drogę do domu
- funkcja świateł pozycyjnych
Tutaj pojawia się jedno pytanie o funkcję świateł pozycyjnych polega na tym, że gdy zapalimy normalne światła mijania to wówczas światła dzienne ( czyli te diodowe które założyłem) przyciemniają się o jakieś 50 % ( tak jak na zdjęciach powyżej) i wówczas służą jako dodatkowe światła pozycyjne. Tylko teraz pytanie do was czy ktoś orientuje się czy to jest legalne i czy nie przyczepi się do tego policja że na raz świecą mijania i do jazdy dziennej. Normalnie w światłach do jazdy dziennej jest tak że gasną całkiem po zapaleniu świateł mijania. Wie ktoś coś na ten temat ?
Plusy są takie :
- światła wyglądają fajnie jak halogeny przeciwmgielne ( prawie bo wnętrze tych lamp jest trochę za jasne można by pokombinować z przyciemnieniem bocznych ścianek, ale na pewno nie będzie to legalne albo zakupić wersję z czarnym środkiem o ile taka się pojawi )
- auto jest widocznie jakieś dwukrotnie bardziej z daleka i bliska niż na zwykłych światłach ( opinia moja i znajomych )
- oszczędność żarówek
- funkcja "coming home" po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka światła świecą się jeszcze 25 sekund i oświecają drogę do domu
- funkcja świateł pozycyjnych
Tutaj pojawia się jedno pytanie o funkcję świateł pozycyjnych polega na tym, że gdy zapalimy normalne światła mijania to wówczas światła dzienne ( czyli te diodowe które założyłem) przyciemniają się o jakieś 50 % ( tak jak na zdjęciach powyżej) i wówczas służą jako dodatkowe światła pozycyjne. Tylko teraz pytanie do was czy ktoś orientuje się czy to jest legalne i czy nie przyczepi się do tego policja że na raz świecą mijania i do jazdy dziennej. Normalnie w światłach do jazdy dziennej jest tak że gasną całkiem po zapaleniu świateł mijania. Wie ktoś coś na ten temat ?
O światłach dziennych
Castillo, swiatla dzienne powinny gasnac po zapaleniu swiatel mijania.
Tak mowia przepisy.
W tym wypadku zalezy na kogo trafisz.
Tak mowia przepisy.
W tym wypadku zalezy na kogo trafisz.
O światłach dziennych
Nie jest to legalne.
Przepisy określają ilość świateł postojowych i mogą być ich maksymalnie dwa. W zestawach philipsa (tych z 8 diodami) są dodawane wkładki imitujące żarówki postojowe tak aby wszystko było zgodne z prawem.
Co innego sama homologacja - masz wybite A02 ? Jak tak, nie przejmuj się tym.
Ciekaw jestem tylko jak długo lampy pociągną...Jeśli tak samo jak Vertexy to ja pozdrawiam
Przepisy określają ilość świateł postojowych i mogą być ich maksymalnie dwa. W zestawach philipsa (tych z 8 diodami) są dodawane wkładki imitujące żarówki postojowe tak aby wszystko było zgodne z prawem.
Co innego sama homologacja - masz wybite A02 ? Jak tak, nie przejmuj się tym.
Ciekaw jestem tylko jak długo lampy pociągną...Jeśli tak samo jak Vertexy to ja pozdrawiam
O światłach dziennych
Kurde to nie za ciekawie w takim razie :/ Lampy kupiłem tu http://allegro.pl/swiatla-dzienne-jazdy ... 71490.html" onclick="window.open(this.href);return false; homologacje jakie posiadają to RL i E8 także lipa. Najlepsze, że nie bardzo wiem jak podłączyć tak żeby dzienne gasły po zapaleniu halogenów. Z przewodami to jest tak 2 idą do akumulatora, kolejne 2 do lamp dziennych, następne 2 do kierunkowskazów ( po to aby działała kolejna funkcja czyli miganie lamp podczas włączania kierunkowskazów ale tego nie aktywowałem) następnie ostatni kabelek idzie właśnie do przewodów lamp ( dzięki temu sterownik wie, że lampy halogenowe się palą i ściemnia o 50% lampy dzienne) i jak tu zrobić żeby całkiem gasły, może się nie da ?
Btw jak mnie pały złapią to od razu dowód leci czy mogę np zdemontować czy jakiej kary mogę się spodziewać ?
Btw jak mnie pały złapią to od razu dowód leci czy mogę np zdemontować czy jakiej kary mogę się spodziewać ?
O światłach dziennych
Lampy wyglądają przyzwoicie. Bynajmniej diody są równo ułożone.
Możesz zrobić układ na przekaźniku który po włączeniu postojów będzie całkowicie wyłączał lampy, ale ja bym sobie na twoim miejscu darował. Jest taka funkcja to niech będzie. Aby to było ustawione tak jak trzeba i żeby nie świeciło po oczach i koniec. Fakt, ktoś może sięt am doczepić, jednak nie jest to przegięcie totalne więc nie ma co sobie łebka zawracać.
Co to za funkcja mrugania z kierunkami ? To sensu nie ma. Nie chodziło ci czasem o to że przygasa ta strona / lampa po której mruga kierunek ?
Możesz zrobić układ na przekaźniku który po włączeniu postojów będzie całkowicie wyłączał lampy, ale ja bym sobie na twoim miejscu darował. Jest taka funkcja to niech będzie. Aby to było ustawione tak jak trzeba i żeby nie świeciło po oczach i koniec. Fakt, ktoś może sięt am doczepić, jednak nie jest to przegięcie totalne więc nie ma co sobie łebka zawracać.
Co to za funkcja mrugania z kierunkami ? To sensu nie ma. Nie chodziło ci czasem o to że przygasa ta strona / lampa po której mruga kierunek ?
O światłach dziennych
Witam, ja mam pytanie odnośnie sensu zakładania świateł dziennych. Czy oprócz oszczędności żarówek, alternatora itp, zauważyliście może oszczędność paliwa? A mam jeszcze pytanko odnośnie homologacji, czy jest gdzieś napisane jaka homologacja (symbol) czego dotyczy?
VW Connecting People