O światłach dziennych
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk4] Doda ktoś fotkę z światłami dziennymi?
jak do swojej bory kupuje cos takiego jak to do mk4
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-VW-GO ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-VW-GO ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: [mk4] Doda ktoś fotkę z światłami dziennymi?
Lampy za 50 dolców.zimnylech pisze:jak do swojej bory kupuje cos takiego jak to do mk4
Każda lampa ma 16 diod 5 mm. Jedna dioda tego typu daje koło 5 lumenów.
16 x 5 = 80 lumenów
Lampy MyCarr, średnica 7 cm. Cena na allegro - około 200 zł. 4 diody no-name typu Edison. Jedna dioda - 90 lumenów
4 x 90 = 460 lumenów
Nie ma sensu kupować lampy z linka. Kupić porządne lampy, kratkę z otworami, wmontować samemu i być widocznym na drodze a nie pseudo lampy/
kup kratke z otworami do bory czlowieku, chyba nie wiesz o czym piszesz
A jaki problem kupić kratkę bez otworu, pobawić się pół godziny pilnikiem i mieć otwór pod lampę ? Do tego ładna zaślepka z tunelu bass reflex o koszcie 2 - 5 zł sztuka i masz zrobione wszystko na cacy. W sumie wybór należy do ciebie. Alko beznadziejne lampy kupione dla kratki albo porządne lampy i trochę pracy.
po 1 ktos tu pisal o ustawieniu katow, jak sam wytne dziure to nie bedzie takie proste.
po 2 myslalem o tym ale kratki sa tak zrobione ze nie bedzie to ladnie wygladalo
po 3 zadne badania nie potwierdzily ze jak jezdzimy z wlaczonymi swiatlami to jest mniej wypadkow, kolejny pomysl naszych politykow ,swiatla w dzien milion radarow, ratowanie sytuacji polsrodkami zamiast budowy drog, jakos w niemczech nie jezdza z wlaczonymi swiatlami
po 4 jakbysmy mieli wylaczone lampy rocznie kilka ton zanieczyszczen byloby w atmosferze mniej
tak wiec moze swiecic te ledy beda slabo,masz racje ale beda wygladac o niebo lepjej niz te listwy.
jak kupie i zamontuje no napisze jakie wrazenia ale pewnie bedzie to za kilka miesiecy bo b zajety jestem
po 2 myslalem o tym ale kratki sa tak zrobione ze nie bedzie to ladnie wygladalo
po 3 zadne badania nie potwierdzily ze jak jezdzimy z wlaczonymi swiatlami to jest mniej wypadkow, kolejny pomysl naszych politykow ,swiatla w dzien milion radarow, ratowanie sytuacji polsrodkami zamiast budowy drog, jakos w niemczech nie jezdza z wlaczonymi swiatlami
po 4 jakbysmy mieli wylaczone lampy rocznie kilka ton zanieczyszczen byloby w atmosferze mniej
tak wiec moze swiecic te ledy beda slabo,masz racje ale beda wygladac o niebo lepjej niz te listwy.
jak kupie i zamontuje no napisze jakie wrazenia ale pewnie bedzie to za kilka miesiecy bo b zajety jestem
Ostatnio zmieniony pn lip 25, 2011 15:01 przez zimnylech, łącznie zmieniany 1 raz.
kupiłem lampy zamontowałem wszytsko ładnie pieknie, ale jedna paruje.. postanowilem to reklamować i kupić inne porządne.. Więc nie kupujcie tych tanich gówien ja nie posłuchałem i wtopiłem
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
Nawet kupę można przerobić. Lampy tuypu HP507 vertexa parują w 99%, no name to samo. Wystarczy otworzyć, czarny sylikon, porządnie skręcić, dać im 3 dni spokoju i koniec.
Dobre lampy, nie parujące, porządnie chłodzące diody, porządne sterowniki (ustawienie przypadkowe):
-Philips
-Hella
-MyCarr aka ATU
Zimnylech - robisz tak jak uważasz, mogę ci tylko doradzać. Niestety kupując prezentowane przez ciebie lampy i ustawiając lampy MyCarr w innym aucie obok twojego, włączając je niestety przy jakiś 50 metrach twoich nie da się w ogóle zauważyć a chyba nie taki jest zamiar. Decyzja należy do ciebie. U siebie w temacie robiłem fotki pierwszych prób. Na dniach pokażę kolejne, moim zdaniem dużo lepsze.
A ty i tak masz ułatwione zadanie - kratki w borze / mk4 są dużo bardzie "głębokie", sztywne i bardzo łatwo w nich montować lampy tupu paski i okrągłe.
Poniżej masz moje foto z porównania lamp:
-na dole - Vertex na diodach osram o mocy niecałych 5 wat (cała lampa pobiera 4,6 wata, czyli w diody idzie około 4,3 wata-licząc straty na przetwornicy) i światłości około 400 lumenów-słabe chłodzenie pogarszało osiągi diod
-na górze - lampy na diodach flux, 8 diod na lampę, każda dioda posiada 2 chipy czyli 2 diody w 1, diody dobrej jakości, osiągające około 4 lumenów z 1 chipa, po czasie silnie nagrzewające się i przechodzące w kolor niebieski i niską wydajność-dlaczego - przewoltowanie
Jak widać niebo a ziemia. Teraz weź sobie przystaw do tego lampy z ebaya i dostępne w PL MyCarr, tak wyglądała próba w porównaniu do Philipsa 5LED na moim golfie:
Dobre lampy, nie parujące, porządnie chłodzące diody, porządne sterowniki (ustawienie przypadkowe):
-Philips
-Hella
-MyCarr aka ATU
Zimnylech - robisz tak jak uważasz, mogę ci tylko doradzać. Niestety kupując prezentowane przez ciebie lampy i ustawiając lampy MyCarr w innym aucie obok twojego, włączając je niestety przy jakiś 50 metrach twoich nie da się w ogóle zauważyć a chyba nie taki jest zamiar. Decyzja należy do ciebie. U siebie w temacie robiłem fotki pierwszych prób. Na dniach pokażę kolejne, moim zdaniem dużo lepsze.
A ty i tak masz ułatwione zadanie - kratki w borze / mk4 są dużo bardzie "głębokie", sztywne i bardzo łatwo w nich montować lampy tupu paski i okrągłe.
Poniżej masz moje foto z porównania lamp:
-na dole - Vertex na diodach osram o mocy niecałych 5 wat (cała lampa pobiera 4,6 wata, czyli w diody idzie około 4,3 wata-licząc straty na przetwornicy) i światłości około 400 lumenów-słabe chłodzenie pogarszało osiągi diod
-na górze - lampy na diodach flux, 8 diod na lampę, każda dioda posiada 2 chipy czyli 2 diody w 1, diody dobrej jakości, osiągające około 4 lumenów z 1 chipa, po czasie silnie nagrzewające się i przechodzące w kolor niebieski i niską wydajność-dlaczego - przewoltowanie
Jak widać niebo a ziemia. Teraz weź sobie przystaw do tego lampy z ebaya i dostępne w PL MyCarr, tak wyglądała próba w porównaniu do Philipsa 5LED na moim golfie:
no ok ale ja mam 2 lewe rece i jak cos wyrzezbie to bedzie
zajmujesz sie tym zawodowo ?
jak mozesz podeslac zdjecie tej okraglej z bliska ( albo jakis link )bo paski dla mnie totalna padaka
nie mam lamp z ebaya moge sobie tylko wyobrazic ze bedzie slabo
mam gdziies kratki od bory moze sprobuje cos wyrzezbic
zajmujesz sie tym zawodowo ?
jak mozesz podeslac zdjecie tej okraglej z bliska ( albo jakis link )bo paski dla mnie totalna padaka
nie mam lamp z ebaya moge sobie tylko wyobrazic ze bedzie slabo
mam gdziies kratki od bory moze sprobuje cos wyrzezbic
google twym kolegą
MyCarr w pełnej krasie:
Ja mam wersję na 4 diodach zespolonych w 1 obudowie.
MyCarr w pełnej krasie:
Ja mam wersję na 4 diodach zespolonych w 1 obudowie.
tak przeszukalem juz allegro i chyba tak zrobie tuba bass reflex ladnie zasloni rzezbe a okragly led ladnie sie tam zmiesci. jak zrobie to wstawie foto
przyznaje miales racje
przyznaje miales racje
Witam,Panowie montował ktoś ten zestaw do jazdy dziennej z silnikiem TDI?
http://moto.allegro.pl/swiatla-do-jazdy ... 80027.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub ten
http://moto.allegro.pl/swiatla-do-jazdy ... 93519.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zastanawiam się czy nie będzie za mało miejsca na głębokość.
http://moto.allegro.pl/swiatla-do-jazdy ... 80027.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub ten
http://moto.allegro.pl/swiatla-do-jazdy ... 93519.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zastanawiam się czy nie będzie za mało miejsca na głębokość.
kolego pokaż jak wyszłozimnylech pisze:na dniach zrobie zdjecie bo wyszlo fajnie
Ostatnio zmieniony wt sie 09, 2011 20:14 przez Kala, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam.