[mk3] [mk3] Jak zrobic zolte halogeny?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- golf694
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
Interesuje mnie jak mozna zwykle biale halogeny przerobic na zolte jak na foto.Napewnio ktos to juz przerabial.Tylko nie piszcze ze to nielegalne czy cos takiego.
Ostatnio zmieniony wt cze 04, 2019 14:43 przez golf694, łącznie zmieniany 1 raz.
W golfie wygodnie w golfie jest modnie dresowa bluza dresowe spodnie...
Kazdy polak z polskiej wsi jezdzi golfem GTI
Kazdy polak z polskiej wsi jezdzi golfem GTI

-
- Użytkownik
- Kontakt:
[mk3] mk3 jak zrobic zolte halogeny
Okleić żółtą folią np z Allegro, lub poszukać oryginalnych, bodajże w wersjach francuzkich występowały
1-pomalować "sprejem" - zalety - tanio, ale lakier taki lubi łuszczyć się
2-okleić folią - zalety - łatwe i tanie - wady - folia może spłynąć pod wpływem temperatury od żarówki lub popękać, odklejać się. Ciężko ci będzie okleić idealnie ranty klosza
3-kupić ori - drogie i nie tak łatwo znaleźć
4-żółte halogeny są legalne, nie wiem skąd pomysł że są nielegalne
2-okleić folią - zalety - łatwe i tanie - wady - folia może spłynąć pod wpływem temperatury od żarówki lub popękać, odklejać się. Ciężko ci będzie okleić idealnie ranty klosza
3-kupić ori - drogie i nie tak łatwo znaleźć
4-żółte halogeny są legalne, nie wiem skąd pomysł że są nielegalne
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
na allegro jest folia ale oklejony halogen robi się mętny i gorzej świeci , Kiedyś okleiłem swoje ale nie podobały mi się, dorwałem nowe ori , niedawno zamieniłem na dzienne od skaktus'a, żólte po przebiegu 2tyś km leżą w szafie i czekają na lepsze czasy, może na inne mk3 , od razu mówię, nie sprzedaje !!!
jak są ori to jak najbardziej legalne, jak obkleisz folią albo zamalujesz sprayem to już nieskaktus pisze:4-żółte halogeny są legalne, nie wiem skąd pomysł że są nielegalne
- shibbyOP
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Co do wady to będę się kłócił, ostatnio obkleiłem swoje halogeny i powiem że opalarką podgrzewa się ranty i naciąga delikatnie folię i wychodzi wszystko idealnie, tylko trzeba kilka szt najlepiej zrobić aby zobaczyć jak mocno rozciąga się folia, bo podgrzewając ją za mocno może się przerwać, tu masz zdjęcie moich:skaktus pisze:2-okleić folią - zalety - łatwe i tanie - wady - folia może spłynąć pod wpływem temperatury od żarówki lub popękać, odklejać się. Ciężko ci będzie okleić idealnie ranty klosza

I mam jeszcze jedną fotkę ale trochę nie wyszła:

[b] Moje wozidło [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=183470][img]http://img10.imageshack.us/img10/4733/img3633l.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=183470][img]http://img10.imageshack.us/img10/4733/img3633l.jpg[/img][/url]
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
samo obklejenie fajnie wyszło ale ta mętność, właśnie o to mi chodzi
porównaj tą fotkę z fotką ori w 1 poście
porównaj tą fotkę z fotką ori w 1 poście
Mętne będą zawsze. Jeszcze nie spotkałem idealnie klarownej folii.
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
[mk3] Re: [mk3] Jak zrobic zolte halogeny?
właśnie , i dlatego dla mnie obklejanie jest do ....skaktus pisze:Mętne będą zawsze. Jeszcze nie spotkałem idealnie klarownej folii.
Ale co kto lubi