Witajcie.
W golfinie do tej pory siedziały sobie posłusznie kierunkowskazy Depo, przyciemniane. Aby efekt przyciemnienia był super "głęboki" chińczyk pozbawił kierunek...lustra. Efekt jest bardzo fajny, ale świeci to ... możecie sobie wyobrazić.
Dorwałem ostatnio za free kierunki JOM, diodowe, typu klar, wersja chrom. W sumie ledy chyba tylko w chromie były.
Jeden kierunek jest kompletnie zalany - chrom odpadł i wygląda to fatalnie. Lampy rozkleiłem i po wyczyszczeniu padł pomysł - wnętrze maluję na czarny mat, wszystko co się da na czarno. PCB lustrzane na którym siedzą diody w czarny mat. Lamapy kleję czarnym sylikonem, czyli totalny smoked.
Co wy na to ?
PS-Warto do takiej lampy, robić podkład dla plastików a dopiero potem farba właściwa ?
[MK3] Kierunkowskazy LED, klary, czarne - co wy na to ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Eksperymentować możesz, czemu nie
Co do podkładu na plastik to można dać, bo potem już tego nie rozkleisz bez uszkodzeń. Albo zamiast tego użyć farby czarny mat do plastiku (nie struktura)
Co do podkładu na plastik to można dać, bo potem już tego nie rozkleisz bez uszkodzeń. Albo zamiast tego użyć farby czarny mat do plastiku (nie struktura)
Spoko loko, będę próbował.
W sumie nie mam pojęcia co z tego wyjdzie.
THX
W sumie nie mam pojęcia co z tego wyjdzie.
THX