[mk3] Podsufitka. Plan zrealizowany -> foto
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
[mk3] Podsufitka, jaki pomysł?
skaktus, fotki niezdazylem zrobic bo bylem masakrycznie zalatany i zarobiony no i wylecialo z głowy
MARIO!!, butapren nakladalem pistoletem lakierniczym. strumień skręcony tak zeby podawał punktowo.
oczywiście deczko rozcieńczony rozpuszczalnikiem nitro. jak by ktoś nakładał pistoletem to bedzie miał efekt takiego gluta wylatującego z pistoletu (mi to sie skojażyło dziwnie , a bratuMłodemuKoguTowi z siecią sidermana). więc jesli tak będzie sie wam nakładało to wcale nie znaczy ze cos jest nie tak. poprostu butapren to klej a nie farba
materiał obiciowy na podsufitke kupilem u tapicera. ten materiał ma taką gąbeczke pod spodem.
jak sie go przykleja to nie wolno palcami dociskać bo wyjdą dołki.
do tego najlepiej używać waty takiej jak tapicerzy mają w warsztatach i po nałożonym materiale gładżić posówistymi *#cenzura#*.
MARIO!!, butapren nakladalem pistoletem lakierniczym. strumień skręcony tak zeby podawał punktowo.
oczywiście deczko rozcieńczony rozpuszczalnikiem nitro. jak by ktoś nakładał pistoletem to bedzie miał efekt takiego gluta wylatującego z pistoletu (mi to sie skojażyło dziwnie , a bratuMłodemuKoguTowi z siecią sidermana). więc jesli tak będzie sie wam nakładało to wcale nie znaczy ze cos jest nie tak. poprostu butapren to klej a nie farba
materiał obiciowy na podsufitke kupilem u tapicera. ten materiał ma taką gąbeczke pod spodem.
jak sie go przykleja to nie wolno palcami dociskać bo wyjdą dołki.
do tego najlepiej używać waty takiej jak tapicerzy mają w warsztatach i po nałożonym materiale gładżić posówistymi *#cenzura#*.
- KoguT
- I am the Stig
- Kontakt:
Użytkownik Skoniecki robi podsufitki. Okleja je czarnym filcem i ma w tym wprawę. Zrobił już kilka aut a jeżeli chodzi o efekty to sam zobacz na filmie : " onclick="window.open(this.href);return false; (2:10) enjoy
obcy87, A orientujesz sie moze ile sobie zyczy za obklejenie podsufitki?
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
- KoguT
- I am the Stig
- Kontakt:
Deska jest na bank flokowana..
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
GokuTek - powiedz mi, jak naklejałeś materiał to go naciągałeś czy po prostu kładłeś i czekałeś na schnięcie kleju ?
Oczyszczałeś podsufitkę z starej gąbki/podkładu ?
Oczyszczałeś podsufitkę z starej gąbki/podkładu ?
- KoguT
- I am the Stig
- Kontakt:
skaktus, naciahalem i wygładzałem w miejscach wgłębionych
ze starej gąbki oczyszczałem
tylko trzeba byc swiadomym ze wtedy podsufitka robi sie juz nie taka sztywna
ze starej gąbki oczyszczałem
tylko trzeba byc swiadomym ze wtedy podsufitka robi sie juz nie taka sztywna
Re: [mk3] Podsufitka. Plan zrealizowany -> foto
A nie prawda bo niebszosa pisze:Deska jest na bank flokowana..
oklejana filcem. Napisz to sie dowiesz
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie nie zakładałęm nowego tematu bo w zasadzie pytanie tyczy się podsufitki.
Mianowicie oklejam czarną alcantarą sufit - widziałem rączki, słoneczniki, są w wersjach czarnych, a czy jest lampka sufitowa tylko taka z przełącznikiem szyberdachu bo zwykłe widziałęm na necie i tu na giełdzie forumowej od GTI/VR6?
Coś takiego jak to, tylko tu jakiś oszust pomalował i udaje że to niby takie jest oryginalnie http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-VW-Corrad ... 3a66507adb" onclick="window.open(this.href);return false;
Mianowicie oklejam czarną alcantarą sufit - widziałem rączki, słoneczniki, są w wersjach czarnych, a czy jest lampka sufitowa tylko taka z przełącznikiem szyberdachu bo zwykłe widziałęm na necie i tu na giełdzie forumowej od GTI/VR6?
Coś takiego jak to, tylko tu jakiś oszust pomalował i udaje że to niby takie jest oryginalnie http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-VW-Corrad ... 3a66507adb" onclick="window.open(this.href);return false;
VW górą VRa na osrto i Audi A6 na łagodnie.
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_
Re: [mk3] Podsufitka. Plan zrealizowany -> foto
Rączki były ori czarne ale w passatach B3 ale były tylko 3 ;/tomciup pisze:Panowie nie zakładałęm nowego tematu bo w zasadzie pytanie tyczy się podsufitki.
Tak samo z lampką ale czy te z szybrem to nie wiem...rzuciłem trop reszty musisz szukać sam...