A,B,C Lakierowania
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
gentki, po raz kolejny ktoś pokazuje czego się nie powinno robić samemu(chodzi mi o tę zaprawkę na błotniku).Ten błotnik to skansen teraz poprawka będzie wymagała dużo pracy i co z tym idzie w parze dużo więcej kosztów.
[ Dodano: 09 Cze 2010 18:57 ]
smolka007, wszystko ładnie pięknie ale nie zrobisz tego na powierzchni 20 cm z mojego doświadczeniua pryśnie cały błotnik bezbarwnym -jakiś paredoks odcinać lakier w połowie błotnika !
[ Dodano: 09 Cze 2010 19:03 ]
Nashi, ja mam pistolet do sprzedania Devilbiss GTI jak chcesz to jakieś 550 zł
[ Dodano: 09 Cze 2010 18:57 ]
smolka007, wszystko ładnie pięknie ale nie zrobisz tego na powierzchni 20 cm z mojego doświadczeniua pryśnie cały błotnik bezbarwnym -jakiś paredoks odcinać lakier w połowie błotnika !
[ Dodano: 09 Cze 2010 19:03 ]
Nashi, ja mam pistolet do sprzedania Devilbiss GTI jak chcesz to jakieś 550 zł
Mój VW
http://kurczakpl.fotosik.pl/albumy/728355-3.html
Witam
Śledze temat od jakiegoś czasu i postanowiłem zabrać sie za swoje bąble. Mam do tego zakupione przedmioty i jeszcze raz chce wszystko poukładac sobie:
1. czyszcze babla z rdzy i nakładam środek na zardzewiałe powierzchnie mam do tego POLRUST Grunt akrylowy na zardzewiałe powierzchnie. Będzie on dobry?
2. potem daje kolor w sparyu i tu mam pytanie jak to jest z podkładem? Czy jako podkład moze być ten poprzedni środek co daje na rdze? Bo pytalem sie w mieszalni farb i powiedzieli mi, ze po tym POLRUST moge malować chyba że zle zrozumiałem. Kolor mam dobierany na oko z palety 14zł spray kosztował (lakier metalik)
3. nakładam bezbarwny lakier w sprayu
4. poleruje
Śledze temat od jakiegoś czasu i postanowiłem zabrać sie za swoje bąble. Mam do tego zakupione przedmioty i jeszcze raz chce wszystko poukładac sobie:
1. czyszcze babla z rdzy i nakładam środek na zardzewiałe powierzchnie mam do tego POLRUST Grunt akrylowy na zardzewiałe powierzchnie. Będzie on dobry?
2. potem daje kolor w sparyu i tu mam pytanie jak to jest z podkładem? Czy jako podkład moze być ten poprzedni środek co daje na rdze? Bo pytalem sie w mieszalni farb i powiedzieli mi, ze po tym POLRUST moge malować chyba że zle zrozumiałem. Kolor mam dobierany na oko z palety 14zł spray kosztował (lakier metalik)
3. nakładam bezbarwny lakier w sprayu
4. poleruje
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Koledzy pomóżcie co się dzieje z tym lakierem?
2 lata temu malowałem rant drzwi oraz inne zaprawki podkładem:
potem lakierem w sprayu dobranym przez lakiernika z wieloletnim stażem i już po roku wyszły takie oto cyrki, obecnie to już 2 lata:
Lakier można na powierzchni spokojnie paznokciem zarysować, aż powstaje pomarańczowa krecha.
Ten lakier jakoś popękał, czyżby lakiery w sprayach nie miały utwardzacza?
2 lata temu malowałem rant drzwi oraz inne zaprawki podkładem:
potem lakierem w sprayu dobranym przez lakiernika z wieloletnim stażem i już po roku wyszły takie oto cyrki, obecnie to już 2 lata:
Lakier można na powierzchni spokojnie paznokciem zarysować, aż powstaje pomarańczowa krecha.
Ten lakier jakoś popękał, czyżby lakiery w sprayach nie miały utwardzacza?
Ostatnio zmieniony ndz cze 13, 2010 11:12 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
ulalala a co kolego było pod lakierem ?
Jak by nie miał utwardzacza to by nie wysechł Na każdy lakier bazowy nakłada się klar (bezbarwny) czy to z pistoletu czy ze sprayuTen lakier jakoś popękał, czyżby lakiery w sprayach nie miały utwardzacza?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Wysechł by ale trwało by to bardzo długo.Lucki pisze:ulalala a co kolego było pod lakierem ?
Jak by nie miał utwardzacza to by nie wysechł Na każdy lakier bazowy nakłada się klar (bezbarwny) czy to z pistoletu czy ze sprayuTen lakier jakoś popękał, czyżby lakiery w sprayach nie miały utwardzacza?
Ogólnie lakierowanie sprayami to kupa. Nigdy nie wiadomo do końca co z tego wyjdzie, i czy to się nie poważy. A tak było w tym wypadku.
Jedyna rada to zeszlifować to do zera i ponownie polakierować.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
być może akryl !Może ktoś mieszał z jakimś rozcieczalnikiem felernym albo utwardzacz.
Nieraz popęka a nieraz matowieje po 2-3 latach.w sumie jest to wina warstwy zewnętrznej chyba że jakiś podkład z kosmosu.Nie wiem co to jest milion możliwych przyczyn dlatego trzeba trzymać się zasad jak w aptece !
Nieraz popęka a nieraz matowieje po 2-3 latach.w sumie jest to wina warstwy zewnętrznej chyba że jakiś podkład z kosmosu.Nie wiem co to jest milion możliwych przyczyn dlatego trzeba trzymać się zasad jak w aptece !
Mój VW
Nie wiem czy ten temat tylko z zewnątrz dotyczy, ale mam taki babol wewnątrz. A mianowicie te plastiki po obu stronach radia i panelu klimatyzacji są porysowane strasznie... I tutaj pytanie - jak i z czym się zabrać za naprawę tego? Żeby odzyskało dawny blask i piękno! Czy trzeba szukać nowych? Dzięki za pomoc
Jak pozbyć się brzydkiego babola z naszego auta
Mam pytanie dotyczące jak używać tych preparatów,
Uploaded with ImageShack.us
ile dawać utwardzacza do żywicy? Ile do szpachli? Żywice mieszać w osobnym pojemniczku? Ile trzeba czekać itp. Na opakowaniu niema napisane po polsku co i jak. ;] Pozdrawiam
Uploaded with ImageShack.us
ile dawać utwardzacza do żywicy? Ile do szpachli? Żywice mieszać w osobnym pojemniczku? Ile trzeba czekać itp. Na opakowaniu niema napisane po polsku co i jak. ;] Pozdrawiam