[mk4] Przycisk hamulca ręcznego R-line? Ktoś montował?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MkIV] Przycisk hamulca ręcznego R-line ? Ktoś montował
Co do montowania to zdejmujesz z przycisk z nowego i zakładasz na stary bo zapewne pasuje. Ja w swoim mk4 się często tym przyciskiem bawię i tam też jest taka krzyżykowa końcówka bo kilka razy przycisk odpadł Co do wyglądu to wątpie czy ktoś takimi bzdetami sobie głowę zawracał
Moje BYŁE mk4:viewtopic.php?t=326999
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jest to przycisk ze szczotkowanego alu tak jak wszystkie elementy alu w golfie R32. Normalnie jest chromowany.
Wymiana raczej jest prosta.
Wymiana raczej jest prosta.
Właśnie jestem na etapie montażu tego bo też przeszkadza mi ten chrom.
Niestety, też myślałem że to aluminium szczotkowane, a to jest plastik, tylko że w identycznym kolorze jak aluminium w reszcie auta.
Niestety, też myślałem że to aluminium szczotkowane, a to jest plastik, tylko że w identycznym kolorze jak aluminium w reszcie auta.
Ostatnio zmieniony pn sty 17, 2011 20:21 przez Diagi, łącznie zmieniany 1 raz.
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
a moze ktos podpowie jak to wymontowac? albo mocniej skrecic...
bo to jedyna rzecz ktora mi trzeszczy podczas jazdy..denerwuje mnie okropnie
bo to jedyna rzecz ktora mi trzeszczy podczas jazdy..denerwuje mnie okropnie
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
Ściągnij tylną część tunelu żeby dostać się do śrub od dźwigni ręcznego. Jak wyciągniesz całą dźwignię ręcznego to dopiero wtedy będzie mógł najprościej ją rozebrać i sprawdzić co ci nie pasuje.
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
Re: [MkIV] Przycisk hamulca ręcznego R-line ? Ktoś montował
bede musial to sprawdzic...myslalem ze jest na to prostszy sposob zeby skrecic ten "przycisk" od recznego hamulca..Diagi pisze:Ściągnij tylną część tunelu żeby dostać się do śrub od dźwigni ręcznego. Jak wyciągniesz całą dźwignię ręcznego to dopiero wtedy będzie mógł najprościej ją rozebrać i sprawdzić co ci nie pasuje.
ale widze ze bez rozbierania tunelu i wykrecania podlokietnka sie nie obejdzie
______LET's GOLF______
witamDiagi pisze:Ściągnij tylną część tunelu żeby dostać się do śrub od dźwigni ręcznego. Jak wyciągniesz całą dźwignię ręcznego to dopiero wtedy będzie mógł najprościej ją rozebrać i sprawdzić co ci nie pasuje.
czy moze ktos bardziej szczegołowo opisac jakie po kolei czynnosci zrobic trzeba aby dostac sie do tego przycisku recznego ???
pozdrawiam
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
są 2 sposoby
albo wyciągasz sam przycisk, można go jakoś wydłubać i założyć nowy albo zakładasz cały mechanizm od nowa (plastik ze sprężyną)
w drugim przypadku trzeba ściągnąć środkowy tunel, odkręcić ręczny z podłogi i wtedy masz już wszystko widoczne ważne - bo tam jest taka metalowa blokada, musisz to odgiąć bo inaczej nie wyciągniesz starego plastiku. Jest gdzieś temat użytkownika TomekGD czy jakoś tak jak to dokładnie wymienić.
albo wyciągasz sam przycisk, można go jakoś wydłubać i założyć nowy albo zakładasz cały mechanizm od nowa (plastik ze sprężyną)
w drugim przypadku trzeba ściągnąć środkowy tunel, odkręcić ręczny z podłogi i wtedy masz już wszystko widoczne ważne - bo tam jest taka metalowa blokada, musisz to odgiąć bo inaczej nie wyciągniesz starego plastiku. Jest gdzieś temat użytkownika TomekGD czy jakoś tak jak to dokładnie wymienić.
KonradzikIV pisze:są 2 sposoby
wlasnie bardziej interesuje mnie wlasnie wymiana samego przycisku bez rozbierania tunelu
wie ktoś dokładnie jak wyciągnąć sam przycisk ???
[mk4] Przycisk hamulca ręcznego R-line? Ktoś montował?
Odświeże nieco kotleta.
Mój przycisk ręcznego nadaje się tylko i wyłącznei do wymiany, bo zszedł z niego cały chrom i teraz jest w kolorze kości słoniowej ( na bogato ). Doszedł może ktoś do tego, jak się z tym uporać bez rozbierania tunelu?
Mój przycisk ręcznego nadaje się tylko i wyłącznei do wymiany, bo zszedł z niego cały chrom i teraz jest w kolorze kości słoniowej ( na bogato ). Doszedł może ktoś do tego, jak się z tym uporać bez rozbierania tunelu?
Re: [mk4] Przycisk hamulca ręcznego R-line? Ktoś montował?
Archeolog kopał i wykopałrombinik pisze:Odświeże nieco kotleta.
Przycisk jest "na wcisk"-pociągnij i wyjdzie .