Odbłyski do lamp xenonowych Golf 4
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Tak jak w temacie, mam do was pytanie, gdzie mogę kupić odbłyski do orginalnych lamp xenonowych do Golfa 4. Moze mozna gdzieś kupić nowe, a jeżeli nie nowe to używane?
Prosze o odp.
Prosze o odp.
Taksówkarz, chyba lepiej oddać odbłyśniki do regeneracji - nowych nie kupisz, używki mogą być w gorszym stanie niż te Twoje
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Domyslałem sie tego ,że nie można kupić nowych (czasem mozna spotkac na Allegro innych marek, dlatego pytam). Shaman powiedz gdzie i czy drogo kosztuje taka regeneracja?
Taksówkarz Szukaj pod hasłem "metalizacja próżniowa"..Taksówkarz pisze:Shaman powiedz gdzie i czy drogo kosztuje taka regeneracja?
Zdaje się, że liczą ok. 50-70zł / sztukę..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Kamel, już odpowiedział - cena jest bardziej niż fajna w wypadku ori ksena - wypoleruj/wymień do tego szkła i będzie cacy
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Taksówkarz poszukaj w Olsztynie takiej firmy, a jak nie znajdziesz to można wysyłkowo.
Tu masz chyba jedną z bardziej znanych firm w Polsce: http://www.regeneracja-hc.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz chyba jedną z bardziej znanych firm w Polsce: http://www.regeneracja-hc.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Własciwie to jest tak ,że kupiłem xenony u jednego pana który zajmuje sie sprzedażą i naprawianiem takich lamp. Ale jedna trafila sie z lekko przetartym odblyskiem i swiatlo wydobywalo sie na zewnątrz, wiec wystapilem z reklamacja. Chcialem poprostu dowiedziec sie czegoś na temat wymiany bać naprawy odblasków w takich lampach. Jest tez taki maly problem że w jednej lampie stale slychac jak pracuje silniczek (gdy obniżam lub podnosze swiatla to normalne) ale gdy regulacja nie dziala to dziwne zastanawiam dlaczego tak jest i czy da sie to naprawic, w ostateczności zostawie to tak jak jest.
Kamel niestety nie mogę dać Tobie plusa, nie mam tu takiej opcji.
Kamel niestety nie mogę dać Tobie plusa, nie mam tu takiej opcji.
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
Re: Odbłyski do lamp xenonowych Golf 4
w ori reflektorack xenonowych nie ma regulacji wysokosci swiatel..to znaczy nie mozna ich regulowac samemu pokretlem..Taksówkarz pisze: Jest tez taki maly problem że w jednej lampie stale slychac jak pracuje silniczek (gdy obniżam lub podnosze swiatla to normalne) ale gdy regulacja nie dziala to dziwne zastanawiam dlaczego tak jest i czy da sie to naprawic, w ostateczności zostawie to tak jak jest. .
one samoczynnie ustawiaja sie do odpowiedniej wysokosci
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
Owszem, nie ma takiej opcji jeśli ori reflektory są fabrycznie montowane..Paluch_wroc pisze:w ori reflektorack xenonowych nie ma regulacji wysokosci swiatel..to znaczy nie mozna ich regulowac samemu pokretlem..
Jeśli natomiast są to oryginalne lampy xenonowe ale dokładane do samochodu, który nie miał wcześniej xenonów to można zrobić regulację z kabiny (ja tak mam u siebie)..
Tak jak napisałem - jedynie w fabrycznie montowanych xenonach.Paluch_wroc pisze:one samoczynnie ustawiaja sie do odpowiedniej wysokosci
Razem z lampami montowany jest układ samopoziomowania z czujnikami poziomu przy lewych kołach, które mają za zadanie sprawdzać stan załadunku pojazdu i automatycznie opuszczać / podnosić światła..
Być może przy przeróbce lamp pod ręczną regulację źle (odwrotnie) podpięto przewody idące do silniczka, ewentualnie sam silniczek daje już znać, że ma dość..Taksówkarz pisze:Jest tez taki maly problem że w jednej lampie stale slychac jak pracuje silniczek
Sprawdź czy instalacja w obu lampach wygląda tak samo i ewentualnie spróbuj podpiąć tą lampę z dziwnie zachowującym się silniczkiem z drugiej strony na miejscu tej normalnie się zachowującej..
- Taksówkarz
- Mały gagatek
W lampach instalacji jeszcze nie przerabialem pod regulacje przy kierowcy, podłaczylem je wstepnie adapterami by bezposrednio po zakupie ocenic ich stan, teraz sa reklamowane, przejże wszystko po odbiorze. Wiem tylko że bez przeróbki instalacji w srodku lampy silniczek w prawej lampie dzialal (zdziwilo mnie to) gdy chcialem regulować swiatlami i po ustawieniu na planowana wysokosc dalej pracowal (tak jak opisalem to wyżej), natomiast w lampie lewej wcale.
Gdy bede mial juz je u siebie wtedy zamienie lampy miejscami i zobacze postaram sie obejrzeć cala ta instalacje w srodku, i porównac z tym co Kamel pisales na forum, jakie przewody (kolory) są w odpowiedzich pinach.
Gdy bede mial juz je u siebie wtedy zamienie lampy miejscami i zobacze postaram sie obejrzeć cala ta instalacje w srodku, i porównac z tym co Kamel pisales na forum, jakie przewody (kolory) są w odpowiedzich pinach.
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Mam juz swoje lampy i okazuje sie ze prawa to jest starego typu BOSCH z przetwornica montowana po za lampa a lewa nowego typu AL z prztwornica montowana na obudowie
Ogólnie lampy są bardzo ładne wiec bede chciał je zatrzymać.
To są zdjecia kostek instalacji w srodku:
- lampa prawa
- lampa lewa z jednej strony
lewa z drugiej strony
Ogólnie lampy są bardzo ładne wiec bede chciał je zatrzymać.
To są zdjecia kostek instalacji w srodku:
- lampa prawa
- lampa lewa z jednej strony
lewa z drugiej strony
Ostatnio zmieniony pt gru 24, 2010 17:00 przez Taksówkarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Jeśli nie będziesz chciał montować samopoziomowania to poza wiedzą, że są dwie inne przetwornice niczemu nie będzie to przeszkadzałoTaksówkarz pisze:Czy to że mam różne lampy moze jakos przeszkadzać?
Możesz założyć je tak jak są, albo też przerobić prawą na przetwornicę na lampie - tylko jeśli ta obecna działa to na razie bym tego chyba jednak nie robił i jeździł tak, póki obie działają, a dopiero w przypadku, kiedy przetwornica montowana poza lampą dałaby ciała, myślał co dalej..
Zatem przerabiaj wtyczki lub dorabiaj adaptery i montuj lampki na aucie