[mk3] Lampy Projektory

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
matiz_1990
Ma gadane
Ma gadane

Re: Golf III Lampy Ala Projektory

Post autor: matiz_1990 » wt lis 30, 2010 13:31

Ja sądzę, że najlepiej upolować jakieś oryginalne projektory niż jeździć na podróbach;/ sam się naciąłem... nie dość, że świecą trochę plamami to na dodatek otwory montażowe nie spasowały ( mówię tu o zwykłych lampach H4) i trzymają się z trudem w trzech miejscach. Dozbieraj (wiem, że łatwo powiedzieć :bigok: ) bo na prawdę warto!

Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)

Awatar użytkownika
Baran.
...
...

Golf III Lampy Ala Projektory

Post autor: Baran. » wt lis 30, 2010 14:20

To są Projektory firmy TYC, jest temat na forum o nich i wypowiedzi są takie ze niczym nie różnią się od Hella poza jedna rzeczą na szkle w jednych jest wybite hella a na drugich TYC, te lampy mam ja i jestem bardzo z nich zadowolony.
Firma tyc wycofała z produkcji te lampy właśnie niedawno może coś więcej powie Mapet bo handlował nimi.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=23&t=233953" onclick="window.open(this.href);return false; tu jest ten temat

Mój 20Jahre ABF
Obrazek
Fotoporada CA
"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Golf III Lampy Ala Projektory

Post autor: skaktus » wt lis 30, 2010 19:43

Mam tyce od 2 miesięcy i nie ma żadnej najmniejszej różnicy od Hella. Używam ich z markowymi żarówkami i nie ma co porównywać ich do H1 czy H4 ori.

matiz_1990 pisze:Ja sądzę, że najlepiej upolować jakieś oryginalne projektory niż jeździć na podróbach;/ sam się naciąłem... nie dość, że świecą trochę plamami to na dodatek otwory montażowe nie spasowały ( mówię tu o zwykłych lampach H4) i trzymają się z trudem w trzech miejscach. Dozbieraj (wiem, że łatwo powiedzieć :bigok: ) bo na prawdę warto!
Kolego, nie masz co porównywać podrób H4 bo tych są mase i nigdy nie wiadomo na co trafisz. Jeśli zamienniki H4 to tylko TYC choć ciężko go gdziekolwiek znaleźć.

Co do lamp z linka - w tym roku jakoś w wrześniu się kontaktowałem z tym sklepem i twierdzili że tych lamp już nie mają ponad rok.

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

[mk3] Lampy Projektory

Post autor: skaktus » śr gru 01, 2010 00:09

Ja kupowałem od użytkownika z forum, który je ściągał z jakiegoś sklepu z niemiec. Jeździł na nich kilka dni i zmienił koncepcję auta i kupiłem w bardzo okazyjnej cenie. Miały jedną wadę - nieprawidłowy klosz na soczewce ( był na niej klosz z długich) co powodowało nieco słabszy strumień światła. Zakupiłem klosz z korpusem z Hella Black. Wymieniałem i pasowało idealnie. Środek również identyczny, jak i nawet klej itp. Śmigam na takim zestawie od jakiś 2 miesięcy + Tungsram 90% w krótkich + Philips Premium + 30% w długich i jest bajka. Xenonu w takim wypadku nie trzeba, oświetla drogę jak mało kiedy a i wysoko można podnieść reflektory i nic nie oślepia. No i zero zabaw z glinami itp ;P

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

[mk3] Lampy Projektory

Post autor: skaktus » śr gru 01, 2010 12:48

Haha, ksenon do lampek H1 ? Przecież to mija się z celem. Nie to że do długich xenon się nie nadaje bo się rozgrzewa koło 10 - 20 sekund to w dodatku oślepiasz cholernie... Zresztą do krótkich też się nie nadaje bo będzie to samo.

Ja projektorów szukałem ponad pół roku po Polsce i zagranicy i przypadek sprawił że je dostałem jako nowe (prawie) ale ich przebieg ok 140 km jest niczym.

Awatar użytkownika
djchester
Użytkownik
Użytkownik

[mk3] Lampy Projektory

Post autor: djchester » śr gru 01, 2010 14:17

szukałem takiego tematu sam jestem na kupnie takich lamp nie wiem czemu strasznie mi się podobają. Czyli opinia o ich świeceniu jest pozytywna ?

Obrazek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=357983" onclick="window.open(this.href);return false; <---- moje czerwone MK3 <--- Projekt CHESTERFILD

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Re: [mk3] Lampy Projektory

Post autor: skaktus » śr gru 01, 2010 16:49

djchester pisze:szukałem takiego tematu sam jestem na kupnie takich lamp nie wiem czemu strasznie mi się podobają. Czyli opinia o ich świeceniu jest pozytywna ?
Kolego, były tematy o tych reflektorach wielokrotnie, sam piszę o nich wyżej, aż takie lenistwo że nie chce się przeczytać tematu od początku ?

Xenon moim zdaniem do zwykłych reflektorów to nieporozumienie, ale to już wasza sprawa.

Awatar użytkownika
Baran.
...
...

[mk3] Lampy Projektory

Post autor: Baran. » śr gru 01, 2010 19:30

zima jest i ludzie maja lenia wola isc na latwize i napisac nowy temat. Ale lampy sa spoko.

Mój 20Jahre ABF
Obrazek
Fotoporada CA
"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]

Zablokowany

Wróć do „Style”