[mk II] ciekawy podłokietnik

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

Post autor: maniek8855 » sob lis 13, 2010 17:35

Witam
Przeglądając allegro natknąłem się na coś takiego:

Obrazek

Co sądzicie o tym podłokietniku? mam jeszcze takie zdjęcia jak wygląda po zamontowaniu:

Obrazek

czy może odpowiedniejszy jest podłokietnik kamei? Chociaż nie ukrywam,ze ten pierwszy mnie zaciekawił, jeszcze takiego nie widziałem, mam takie zdjęcia z allegro kamei-a:

Obrazek Obrazek

I jeszcze znalazłem takie foto tego pierwszego:

[/url] Obrazek

Awatar użytkownika
Hankie
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Mała czeska torpeda w kombi
Silnik: AZQ

Post autor: Hankie » ndz lis 14, 2010 15:05

Czy ten KAMEI nie był do mkIII? Taki szerokawy mi się wydaje. Moim zdaniem dobry podłokietnik powinien dobrze spełniać swoje zadanie, ręka nie może się na nim ślizgać (czyli polerowane plastikowe drewno out) i nie utrudniać używania ręcznego (i wcale nie chodzi o jakieś szaleństwa). Co do wyglądu - niech się wtapia we wnętrze, szczerze nawet ten pierwszy wygląda ok, jeszcze lepiej jakby był w czarnym matowym. Ale chyba wziąłbym KAMEIa (neutralny wygląd i myślę dobra jakość).

mkIII [1Z] - cały ori, z kaseciakiem :)

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

Post autor: maniek8855 » ndz lis 14, 2010 20:43

Jestem też tego samego zdania, co do wstawek w drewnie wiem,ze to lipa, chodziło mi tylko o sam wzór, ale jednak okazuje się to kiepski pomysł bo jeden Forumowicz widział dokładne zdjecia i tego pierwszego nie da sie zamocować w stabilny sposób bo mocowania po bokach tam gdzie jest ręczny wiec nie ma go tam do czego przykręcić, podobno pasuje do passata b3 lub b4, a ten 2 to kamei ale pasuje zarówno do mkII jak i mkIII, dzięki za odpowiedż. :D

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » wt lis 16, 2010 09:19

Kamei był produkowany w wielu wersjach. Góra podłokietnika była zawsze taka sama, różniło sie tylko mocowaniem. Ponieważ nie jest to jakieś mega skomplikowane można kupić KAMEI z innego modelu i pokusić się o przerobienie.

Do Vento np. Kamei nie produkował (wersja z wysokim tunelem ręcznego) ale Polak potrafi...i kilka tych podłokietników jest zamontowanych. Więc...powodzenia bo Kamei to najlepszy wybór.

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

Post autor: maniek8855 » wt lis 16, 2010 14:41

Dzięki kolego, jedyny minus,ze o kamei-a bardzo ciężko, raz był na allegro jak nie byłem wtajemniczony i nie wiedziałem,że to rarytas, poszedł za jedyne 50zł i był dedykowany do mkII/jetta :kac:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”