[mk4] Czujnik temperatury zewnętrznej,wewnętrznej etc..

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
he4vy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: he4vy » sob lis 13, 2010 08:25

Próbowałem szukać w internecie odpowiedzi na moje pytanie,ale bez skutecznie - dlatego zakładam nowy temat.
Załóżmy,że zastanawiam się nad zegarami fis, co w związku z tym - chcę aby były w pełni funkcjonalne. Natomiast nie jestem pewien co do przystosowania mojego golfa do tego. Rocznik samochodu to 1999r październik/listopad - na stacji kontroli mówiono mi, że to model 2000 już - chociaż nie wiem czy to ma znaczenie w tej sytuacji? ;/

Do sedna sprawy: Mam zwykła klimatyzacje i zastanawiam się czy posiadam takie bajery jak czujnik temperatury wewnętrznej, zewnętrznej etc, - Jak to sprawdzić?? Doczytałem się, że czujnik temp zewn. jest w przednim zderzaku po lewej stronie przy dolnej kratce itd.. a jak nie ma to kabelki będą zwisać.. i tu nasuwa mi się pytanie(gdyż, jeszcze tego nie sprawdzałem) Zakładając, że nie mam owego czujnika, owych kabelków i chciałbym to zamontować od podstaw, to gdzie z tym w ogóle się podpiąć?? jak to zrobić,aby nie dość,żeby działało to jeszcze musi być poprawnie?? Te samo pytanie dotyczy czujnika temp. wew.

Byłbym wdzięczny za jakieś fotografie, oraz dokładny opis sprawy. Cytowanie pojedynczych fraz z mojego tematu i cząstkowe odpowiedzi w niczym mi nie pomogą :( :(

No PAIN no GAIN.

taki tam zwyczajny biały mk4
viewtopic.php?f=89&t=491802&p=5900584#p5900584" onclick="window.open(this.href);return false;
sprzedam: felgi 18",opony Matador 225/40/r18,lampy tył highline(dymione) w dobrej cenie.

Awatar użytkownika
zawadziu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zawadziu » sob lis 13, 2010 10:10

Nie posiadasz czujnika temperatury zewnętrznej. Mam tak samo klimę manualna i nie mam. Zastanawia mnie tylko dlaczego jest wtyczka z kablami w zderzaku, ktora wychodzi z wiazka do klaksonu, a juz do zegarów nie ma, a też bym chciał to podpiąć. Wie ktoś gdzie się kończy ten kabel, żebym mógł podpiąć pod oryginalną instalację? A tak pozatym w jednym z tematów greg pisał, że trzeba podpiąć jeden kabelek z czujnika do masy, drugi do zegarów(zielona kostka, pin 26)

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » sob lis 13, 2010 10:28

he4vy pisze:cząstkowe odpowiedzi w niczym mi nie pomogą
Pewnie by pomogły gdybyś lepiej szukał .Potrzebujesz masę części , wiec wymieniany jeden czujnik czy dwa nic nie dadzą . Napisz do kolesi na priw i ci pomogą to ogarnać http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=251384" onclick="window.open(this.href);return false;

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Awatar użytkownika
he4vy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: he4vy » sob lis 13, 2010 11:10

w jednym z tematów greg pisał, że trzeba podpiąć jeden kabelek z czujnika do masy, drugi do zegarów(zielona kostka, pin 26)
i to wystarczy żeby działało poprawnie :D? Jeżeli tak to właśnie jest odpowiedź na pytanie postawione w temacie, bo z czujnika wychodzą tylko dwa kabelki :)

Mam tak samo klimę manualna i nie mam.
Nie doczytałeś.. ja nie mam 'klimy manualnej' tylko zwykłą klimatyzację, nawiew :>

No PAIN no GAIN.

viewtopic.php?f=89&t=491802&p=5900584#p5900584" onclick="window.open(this.href);return false;
sprzedam: felgi 18",opony Matador 225/40/r18,lampy tył highline(dymione) w dobrej cenie.

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » sob lis 13, 2010 15:45

he4vy, manualna to właśnie zwykła, taka z pokrętami ciepło-zimno.

Chyba ze ty nie masz w ogole klimatyzacji

Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » sob lis 13, 2010 21:04

truckman pisze:Chyba ze ty nie masz w ogole klimatyzacji
Wszystko można nazwać klimatyzacją Ważne by było miło :rotfl:

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » ndz lis 14, 2010 18:28

he4vy, będzie działać czujnik - oczywiście musisz mieć zegary które wykorzystają ten sygnał :) podobnie masz np. z czujką od ilości płynu, czy zużycia klocków - zmieniają one styk do masy prowadzony prosto w licznik - w ich wypadku, akurat, wystarczy zmienić soft code.

moje rozważania opieram tylko i wyłącznie na wiedzy z forum ;)

Awatar użytkownika
he4vy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: he4vy » ndz lis 14, 2010 20:54

Shmatan, znasz może numery tych czujników które wymieniłeś?

No PAIN no GAIN.

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » wt lis 16, 2010 20:46

he4vy, czujnik klocków jest w okładzinach ciernych - nie da się go dołożyć bez zmiany klocków. W wypadku czujnika płynu - musisz poprosić o numer i cene kogoś z getem, ale wiem że zbiorniczki pod ksenon mają w standardzie pompke wysokociśnieniową, i ten właśnie czujniczek - na allegro najlepiej coś takiego wychaczyć, bo przy okazji będziesz miał mod pod spryski rozpoczęty

Awatar użytkownika
awo250
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: awo250 » wt lis 23, 2010 18:51

jestem właśnie w trakcie zakładania licznika z fisem i mam pytanie którędy od zegarów pociągnąć kabel do czujnika ? wiem ze gdzieś z wiązka muszę go pościć :helm:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”