[mk2]lampy gti bez baniek migaczy - how to?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
witam, proszę o jakąś krótką poradę jak wyciągnąć te pomarańczowe bańki, żeby uzyskać taki efekt:
pozdr
pozdr
- barteKKK03
- V.I.P.
Po pierwsze to przeniosłem do właściwego działu...
Sama operacja jest banalna... ja np zrobiłem to tak. Wziąłem długi gwóźdź, kilka cm przed końcem zgiąłem go w kąt 90 stopni i siedząc sobie przy piecu centralnego ogrzewania rozgrzewałem go i wycinałem po kawałeczku tej bańki. Można też podgrzewać jakimś palnikiem lub czymkolwiek innym... ważne żeby było ciepłe, no i co ważne grzać trzeba co chwilę, szybko stygnie.
A do wygodnego uchwytu gwoździa warto użyć klucza typu mors
No i potem trzeba coś pokombinować z żarówką, choć sam jeszcze tego nie sprawdzałem... jakąś chromowaną dać czy coś.
Sama operacja jest banalna... ja np zrobiłem to tak. Wziąłem długi gwóźdź, kilka cm przed końcem zgiąłem go w kąt 90 stopni i siedząc sobie przy piecu centralnego ogrzewania rozgrzewałem go i wycinałem po kawałeczku tej bańki. Można też podgrzewać jakimś palnikiem lub czymkolwiek innym... ważne żeby było ciepłe, no i co ważne grzać trzeba co chwilę, szybko stygnie.
A do wygodnego uchwytu gwoździa warto użyć klucza typu mors
No i potem trzeba coś pokombinować z żarówką, choć sam jeszcze tego nie sprawdzałem... jakąś chromowaną dać czy coś.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
prosty sposob wez lutownice i topisz banke na kawalki. ja wyciagalem tak w kolegi hondzie z przodu i w moich mk3 i mk2 no broblem a co do zarowek to polecam diody lub diamont czy cos takiego
SZEROKO NISKO I TWARDO CZYLI GERMAN STYLE
dzięki, czyli to prostsze niż się wydawało
będe kombinował
będe kombinował
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: [mk2]lampy gti bez baniek migaczy - how to?
Lepiej nie kombinuj bo nic z tego dobrego nie bedzie ;p
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
polecam nie kombinowaćWOLF899 pisze:co do zarowek to polecam diody
Żarówke wrzucasz srebrną świecącą na pomarańczowo - co prawda świecą one troszke słabiej, ale efekt będzie.
Co do wycinania - był kiedyś tutorial jak wyciąć ten plastik w kierunkach mk3 - przypuszczam że tutaj trzeba zrobić tak samo (nawiercanie i wyłamywanie, albo wytapianie)
Ja w moich red&white wyłamywałem, bo nie miałem lutownicy pod ręką, zajęło mi to z 2h, ale efekt jest
- barteKKK03
- V.I.P.
Próbowałem obu sposobów... wytapianie o wiele łatwiejsze i przyjemniejsze.Shmatan pisze:Co do wycinania - był kiedyś tutorial jak wyciąć ten plastik w kierunkach mk3 - przypuszczam że tutaj trzeba zrobić tak samo (nawiercanie i wyłamywanie, albo wytapianie)
Diodowych nie polecam, nie świeci to jak trzeba a te lepsze są drogie.
Lepiej kupić żarówki w chromie.
Lepiej kupić żarówki w chromie.