[all VW] Czyszczenie zmatowialych uszczelek
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
WITAM
zastanawiam sie czym nablyszczyc / naczernic zeby byly czarne a nie zmatowiale uszczelki??
zastanawialem sie nad olejem zwyklym roslinnym co sie nalesniki na nich smazy, ale nie wiem czy to dobry pomysl...
czym ew innym mozna byloby ten zabieg przeprowadzic??
zastanawiam sie czym nablyszczyc / naczernic zeby byly czarne a nie zmatowiale uszczelki??
zastanawialem sie nad olejem zwyklym roslinnym co sie nalesniki na nich smazy, ale nie wiem czy to dobry pomysl...
czym ew innym mozna byloby ten zabieg przeprowadzic??
Czyszczenie zmatowialych uszczelek
to zly pomysl bo ci sie pozniej bedzie kurz lapal...
jakies czernidlo cos tego typu....
jakies czernidlo cos tego typu....
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Re: Czyszczenie zmatowialych uszczelek
dokładnie , ja tym "maziam" wszystkie czarne elementy, jestem zadowolony z efektuMAPET pisze: jakies czernidlo cos tego typu....
Re: Czyszczenie zmatowialych uszczelek
ooo wlasnie K2 do opon, kurde nie pomyslalem, a co tydzien pryskam tym oponki
do uszczelek tez powinno byc dobre bo to guma
do uszczelek tez powinno byc dobre bo to guma
Smar silikonowy, i dobrze wytrzeć/napolerować - moim zdaniem niezawodny środek.
Ew. wazelina techniczna, ale to bardziej na próbę, bo bród się czepia
Ew. wazelina techniczna, ale to bardziej na próbę, bo bród się czepia
Są środki Michelina do konserwacji gumy, które ładnie nadają jej kolor. Puszka w spray kosztuje ok 16 zł.
Pasta do butów, zwykła, czarna, w blaszanym pudełeczku. Wetrzeć, poczekać, przelecieć szczotą - jak buty. Guma wygląda jak nowa, lekki półmat, jest sucha, nie brudzi, nie przykleja się do niej kurz.
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Lu4Ke, Zaproponuje bardziej cywilizowany sposób niż poprzednicy środek Auto-Glym Vinyl and rubber care.
Może nie jest najtańszy ale za to bardzo skuteczny, przy czym wydajny. Pozostawiam bardzo ładną czerń na plastiku czy gumie.
Można wybrać między połyskiem a matem. Gdy chcesz by został połysk np na gumie nanosisz go na nią i pozostawiasz do wyschnięcia, by uzyskać ma po aplikacji odczekujesz chwile następnie wycierasz do sucha.
Może nie jest najtańszy ale za to bardzo skuteczny, przy czym wydajny. Pozostawiam bardzo ładną czerń na plastiku czy gumie.
Można wybrać między połyskiem a matem. Gdy chcesz by został połysk np na gumie nanosisz go na nią i pozostawiasz do wyschnięcia, by uzyskać ma po aplikacji odczekujesz chwile następnie wycierasz do sucha.