głupoty to ty gadasz ,po pierwsze nikt tu nie gadał ze zakłada fimica a jeśli zakładasz halogeny bez soczewki to i tak przysłaniasz wlot i przepływ powietrza jest mniejszyShmatan pisze:Głupoty gadasz Kolego - albo kupujesz halogeny bez soczewy, albo rzucasz fmica
[Mk4]Zegary po lifcie?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- trzeci5
- Forum Master
[Mk4]Zegary po lifcie?
[Mk4]Zegary po lifcie?
trzeci5, Kolego - jeżeli już, to "Ty" a nie "ty". Co do halogenów - pisz sobie co chcesz, fakt jest faktem, że nie ma żadnych problemów żeby halogen założyć, a zauważ, że napisałem o takich halogenach tylko z tego powodu, że kolega Rogal7 chciał mieć halogen + ksenon. Nie trzeba gadać o zakładaniu fmica, żeby się nie zorientować że przy 200KM (bo tyle kolega planuje) fmic jednak jest zwykle jedną z pozycji.
P.S. Zapomniałeś dopisać Swojego "...CLICK... "
P.S. Zapomniałeś dopisać Swojego "...CLICK... "
[Mk4]Zegary po lifcie?
Zderzak ze spryskami to jest w zasadzie ten sam zderzak co bez sprysków, tyle, że ma wycięte dziury i pod dziurami są wzmocnienia (koszt w ASO ok. 20-25zł), tak więc koszt takiego czegoś to koszt zakupu sprysków i orurowania, zbiorniczka 5,5L z dwoma pompkami, pompki wysokociśnieniowej, przekaźnika, kilku pinów i robota własna z puszczeniem elektryki i montażu tego wszystkiego. Łączny koszt zakupu poszczególnych elementów może być rózny, w zależności jak trafisz komplet. Tak po taniości z cen allegrowych z ostatnich 2 tygodni to: komplet sprysków w zderzak 300zł, zaślepki sprysków 100zł, zbiorniczek z pompką wysokociśnieniową 150zł, przekaźnik 50zł.Rogal7 pisze:Ile mniej więcej kosztuję dołożenie zderzaka ze spryskiwaczami lamp i czy to łatwa przeróbka czy dużo "cięcia"?
A które lampy masz na myśli? Bo ori xenon za 500zł to jest akurat okazyjna cena i rzadko się taką spotyka. Normalnie trzeba dać 1200-1700zł za kompletne lampy z żarnikami i przetwornicami. Lampy za 550zł to pewnie zwykłe lampy soczewkowe, do których trzeba dokupić zestaw HID, więc nie będzie to profi wykonanie..Rogal7 pisze:Xenon z tego co czytałem to lampy na allegro ok. 550zł + pewno jakieś 500zł za żarówki i przetwornice.
Tu akurat wszystko zależy od tego, jakich form części będziesz kupował i czy będziesz robił to sam czy też w warsztacie, a może w ASO.Rogal7 pisze:Jakie są mniej więcej ceny podstawowych napraw, klocki, tarcze, zawieszenie, rozrząd, uszcelka pod głowicą??
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- trzeci5
- Forum Master
[Mk4]Zegary po lifcie?
kolego to" TYYYY" się naucz czytać ze zrozumieniem bo ja nie napisałem ze sie nie da,tylko ze jak założysz halogeny to przysłonięty jest wlot powietrza do IC.Shmatan pisze:że nie ma żadnych problemów żeby halogen założyć,
[Mk4]Zegary po lifcie?
Shmatan jak się chce to halogeny się założy
trzeci5 jak jest IC to się halogenów nie założy
Zatem myślę, że Was pogodziłem, więc dalsza dyskusja jest zbędna
trzeci5 jak jest IC to się halogenów nie założy
Zatem myślę, że Was pogodziłem, więc dalsza dyskusja jest zbędna
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- trzeci5
- Forum Master
[Mk4]Zegary po lifcie?
kolega Shmatan poprostu jest uparty i za wszelką cene chce coś udowodnić,kiedyś to nawet wsadził na mnie na forum bo sie mu mój podpis nie podobał w stylu "MOJE MK 4"pozdrawiam.Kamel pisze:Zatem myślę, że Was pogodziłem, więc dalsza dyskusja jest zbędna
[Mk4]Zegary po lifcie?
trzeci5, Kolego - nie rozumiem Cię, bo napisałeś troche nieskładnie, ale jak masz ze mną jakiś problem, to proszę na pw, a nie robić tu burdel.
i nie gotuj się tak to tylko forum, a ty się czepiasz prostego stwierdzenia że przy ksenonie halogeny tylko w zderzak niczym policja nielegalnych ksenonów
i nie gotuj się tak to tylko forum, a ty się czepiasz prostego stwierdzenia że przy ksenonie halogeny tylko w zderzak niczym policja nielegalnych ksenonów
- trzeci5
- Forum Master
[Mk4]Zegary po lifcie?
poczytaj jeszcze raz i powiedz czego nie rozumiesz,a burdel to ty zaczołeś robić twoja wypowiedzią,Shmatan pisze:nie rozumiem Cię, bo napisałeś troche nieskładnie
a mi chodziło tylko o to ze do TDI halogeów się nie zakłada z wyjątkiem ARL.
[Mk4]Zegary po lifcie?
Bawili się chłopcy klockami..
I przyszła mama, spuściła wodę..
A jakiś mod powinien zrobić lekkie czystki, bo burdello się tu zrobiło, poza tym temat chyba został wyczerpany, więc proponuję go zamknąć, a ewentualne wyjaśnienia sposobów montażu przenieść na PW
I przyszła mama, spuściła wodę..
A jakiś mod powinien zrobić lekkie czystki, bo burdello się tu zrobiło, poza tym temat chyba został wyczerpany, więc proponuję go zamknąć, a ewentualne wyjaśnienia sposobów montażu przenieść na PW
Re: [Mk4]Zegary po lifcie?
trzeci5 pisze:głupoty to ty gadasz ,po pierwsze nikt tu nie gadał ze zakłada fimica a jeśli zakładasz halogeny bez soczewki to i tak przysłaniasz wlot i przepływ powietrza jest mniejszyShmatan pisze:Głupoty gadasz Kolego - albo kupujesz halogeny bez soczewy, albo rzucasz fmica
Koledzy .. temat dotyczy zegarów po lifcie nie halogenów ... itp pierdół ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
[Mk4]Zegary po lifcie?
To jeśli już to ja zadam pytanie odnośnie 1/2 fisa ,szukałem i nie mogę znaleźć czy da się zaprogramować aby fis pokazywał zasięg na paliwie w baku ???
Re: [Mk4]Zegary po lifcie?
Wiesz ,że lubięShmatan pisze:Haki, A ty offtopem odkopałeś temat sprzed ponad dwóch miesięcy
Co do pytania kolegi konrad79 ....http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... m&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
poczytaj
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[Mk4]Zegary po lifcie?
konrad79, chyba od rocznika 2001 można ustawić opcję ile km można przejechać do końca paliwa.