Doświetlanie zakrętu.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Doświetlanie zakrętu.
Witam. Jak w temacie chciałbym zamontować doświetlanie zakrętu z halogenów w zderzaku, chciałbym żeby uruchamiały sie podczas włączania migacza. Chciałbym żeby płynnie sie zapalało i płynniegasło nawet mogłoby z opóźnieniem. Pytanko.. czy ma ktoś jakiś projekt na to
jak zrobić żeby sie rozjaśniało i ściemniało? czy moze jakiś konkretny modół sterujący z jakiegoś auta w to wyposażony? Pozdro..

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Tu troche bedzie problemu bo musi sie włączać tylko do pewnej prędkości. Trzeba by miec zegary z mfa i czytać predkosc z czujnika lub cos innego.
Pierwsza PNka na BLOSie? 
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Mam zegary z MFA ale może sie załączać przy obojętnie jakiej prędkości
to nie bedzie problem.. może i przepisy mogą mówić inaczej ale to jest nie ważne 

- maniek8855
- Forum Master
Chodzi Ci o takie rozwiązanie jak jest w nowszych autach tzn prawy kierunek miga i prawy halogen się włącza? Sam kiedyś o tym myślałem, chyba to nie jest mocno skomplikowane
, trochę zabawy będzie jednak ale jak dobrze poszukasz to pewnei znajdziesz kogoś kto próbował coś takiego wpakować do mkII, jakiś sterownik będzie pewnie do tego potrzebny etc

Tu jest trochę racji bo przy wyprzedzaniu jak kierunek włączysz i Ci zacznie halogen świecićmarcinek84 pisze:Tu troche bedzie problemu bo musi sie włączać tylko do pewnej prędkości

Idzie takie coś podłączyć bez problemu
pod manetkę kierunków, omijając przerywacz kierunków
(tylko nie wiem jak to by było z bezpiecznikami) 
światło halogenu się włącza, kierunek miga ...
Jeśli chodzi o to żeby przy jakiejś tam lub do jakiejś prędkości się włączało to tylko strojenie komputera(a właściwie przeróbka z wgraniem nowego softu z nowych VW) , oraz dodatkowe sterowniki ...

światło halogenu się włącza, kierunek miga ...
Jeśli chodzi o to żeby przy jakiejś tam lub do jakiejś prędkości się włączało to tylko strojenie komputera(a właściwie przeróbka z wgraniem nowego softu z nowych VW) , oraz dodatkowe sterowniki ...
- maniek8855
- Forum Master
zależy jakie jeszcze kolega ma auto, i czy się da wgrać takiego softa z nowszego vw, ale chyba gra nie warta świeczki, bo za drogo to wyjdzieFox_00 pisze:Jeśli chodzi o to żeby przy jakiejś tam lub do jakiejś prędkości się włączało to tylko strojenie komputera(a właściwie przeróbka z wgraniem nowego softu z nowych VW) , oraz dodatkowe sterowniki ...

- pegasus_sis
- Ma gadane
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Może sie włączać podczas wyprzedzania, wali mnie to
hehe a halogeny w ogóle moghanei działać, ja halogenów w ogóle nie używam, mgła jest raz na 10000lat a i tak mi nei ułatwiają jazdy, a jak sobie zapalisz przy byle deszczu to od razu na CB sie odzywają fanatycy bolących oczu.. Myślałem żeby nie kupowac żadnego sterownika, koszt ma być naprawde śmieszny, Myślałem o podpieciu sie w manetke i o przekaxnikach i teraz mam problem z tym rozjaśnianiem i ściemnianiem hmm myślałem o jakimś urzadzeniu które podtrzymuje prąd, nie wiem, bateria 12V która nie bedzie naładowana i podczas włączenia bedzie szeregowo z lampą, nie wiem dajcie jakieś pomysł urządzenia kótre podtrzyma prąd..
A i zauwazyłem w Seacie ojca, że ma podtrzymanie przez 7 sek światłka w kokpicie. na jakiej zasadzie to działa? jest to wbudowaw lampke? Myśle że bym to wykożystał

A i zauwazyłem w Seacie ojca, że ma podtrzymanie przez 7 sek światłka w kokpicie. na jakiej zasadzie to działa? jest to wbudowaw lampke? Myśle że bym to wykożystał

Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 23:27 przez Johnatan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego to może ja ci podpowiem jak to można rozwiązać w kokpicie. Chodzi o oświetlenie tak?
Wpinasz równolegle do żarówki kondensator o odpowiedniej pojemności(to już byś musiał popróbować lub zapytać kogoś). I jak prąd płynie to świeci i ładuje kondziorka, a jak przestanie płynąć to żarówka, nadal jeszcze trochę świeci pobierając prąd z niego właśnie.
Myślę, że można by to zastosować również w w tym przypadku, po prostu podpiąć go do przekaźnika w miejscu podawania napięcia z manetki.
Pozdrawiam
Wpinasz równolegle do żarówki kondensator o odpowiedniej pojemności(to już byś musiał popróbować lub zapytać kogoś). I jak prąd płynie to świeci i ładuje kondziorka, a jak przestanie płynąć to żarówka, nadal jeszcze trochę świeci pobierając prąd z niego właśnie.

Myślę, że można by to zastosować również w w tym przypadku, po prostu podpiąć go do przekaźnika w miejscu podawania napięcia z manetki.

Pozdrawiam
hmm... o ile link nie został jeszcze przeniesiony do archiwum allegro to luknij tu http://www.allegro.pl/item1073480078_do ... m_hit.html , cena 70zł i chyba funkcjami przypomina to czego szukasz