lampka podsufitki
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
witam . znalazlem od superb , ale gosciu ma bez tej przezroczystej osłonki . to teraz czy bedzie pasowac osłonka od mk4 do niej ? hehe a co do zmiany oswietlenia to chyba moge sie pobawic w poprzelutowywanie diod . pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt maja 07, 2010 14:22 przez grakon, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak masz hajs tak bedzie najprosciej jak troche Ci szkoda (mi bylo dac 250 zl z przesylka za glupia lampke ) to bierz od superba .. jak mi zostal gdzies ten plastik ze starej lampki to wieczorem przymierze i Ci napisze czy pasuje .. aha koszt diod to ok 3 zl i 0,5 godz. roboty najlepiej wytlumaczy Ci to Kamel (mi tlumaczyl) bo mi to ogolnie kumpel robil ( mam zbyt zgrabne dlonie do tych plytek i diod ) a mam oznaczenie bo jak oddawal stare to napisal jakie wlutowalKonradzikIV pisze:nie szukaj od superb bo ona ma zielone podświetlenie które nie będzie Ci do niczego pasować, szukaj takiej jak CI pokazałem na allegro ale znalezienie takiej w używce graniczy z cudem. nie trzeba przy niej nic lutować po prostu trzeba poprowadzić dodatkowy kabelek do włącznika świateł.
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm
witam ponownie . udalo sie mi kupic lampke od superb i bede ją mial na dniach. gosciu za uzywke chcial 70zl wiec bez tragedii hehe chcialbym jeszcze poprosic kolegow XANDER 88 lub KAMEL o instrukcje jak przelutowac diody na czerwone i jakie to mają byc te diody ,bo jestem zielony w temacie dzieki i pozdrawiam !
grakon, mysle ze instrukcji jako takiej nie ma jak dostaniesz lampke to bedziesz widzial ktore "spinki" sciac (ja rozgrzewalem lutownica , zeby pozniej przy montowaniu dalo sie je spowrotem na goraco przyczepic) ... nie znam sie na honoracji ale folijce ma napisane : CIC 3842 , z tym ze pierwsze "C" juz sie starlo troszke ale chyba bedzie to wlasnie ta literka
panadto :
z ta wtyczka jest troche walki bo piny sa zalane plastikiem rowniez to rozgrzewalem i wyciagalem (choc da sie sie ja ponoc nagiac )
tu masz jeszcze fotke widocznego podlaczenia , bo niby na wszystkich forach jest jak to zrobic ale szukalem tego z 5 godz heheh :
podswietlenie ciagniesz od wlacznika swiatel (od szaro niebieskiego) przez slupek podsufitke ...
tu masz jeszcze co i jak z kablami bo tez troche szukalem wiec sobie zapisalem :
1- dodatkowy przewód do oświetlenia + (czyli do niebiesko-szarego)
2- PUSTY
3-niebiesko-szary z ori wtyczki
4-brazowy z ori wtyczki
5-czerwono-niebieski z ori wtyczki
6-PUSTY
tak jak mowie jak wezmiesz lamke w rece bedziesz wiedzial o co chodzi z tym oznaczeniem diod niech mnie ktos poprawi jesli nie ma opcji zeby takie bylo bo sie nie znam a literki juz troche przytarte , numer napewno dobry .
PS: aha przepraszam ze nie sprawdzilem czy ta szybka pasuje ale stara lamka ulegla rozjeba.... przy wymontowaniu jej i nie gdzies zgubilem szybke .
A do polaczenia kabli miedzy wtyczkami uzylem pinow ze starej lampki .. ale mozna tez podlutowac
Jak nie bedziesz czegos wiedzial to pytaj jesczze
pozdro
[ Dodano: 15 Maj 2010 11:08 ]
pozdro
panadto :
z ta wtyczka jest troche walki bo piny sa zalane plastikiem rowniez to rozgrzewalem i wyciagalem (choc da sie sie ja ponoc nagiac )
tu masz jeszcze fotke widocznego podlaczenia , bo niby na wszystkich forach jest jak to zrobic ale szukalem tego z 5 godz heheh :
podswietlenie ciagniesz od wlacznika swiatel (od szaro niebieskiego) przez slupek podsufitke ...
tu masz jeszcze co i jak z kablami bo tez troche szukalem wiec sobie zapisalem :
1- dodatkowy przewód do oświetlenia + (czyli do niebiesko-szarego)
2- PUSTY
3-niebiesko-szary z ori wtyczki
4-brazowy z ori wtyczki
5-czerwono-niebieski z ori wtyczki
6-PUSTY
tak jak mowie jak wezmiesz lamke w rece bedziesz wiedzial o co chodzi z tym oznaczeniem diod niech mnie ktos poprawi jesli nie ma opcji zeby takie bylo bo sie nie znam a literki juz troche przytarte , numer napewno dobry .
PS: aha przepraszam ze nie sprawdzilem czy ta szybka pasuje ale stara lamka ulegla rozjeba.... przy wymontowaniu jej i nie gdzies zgubilem szybke .
A do polaczenia kabli miedzy wtyczkami uzylem pinow ze starej lampki .. ale mozna tez podlutowac
Jak nie bedziesz czegos wiedzial to pytaj jesczze
pozdro
[ Dodano: 15 Maj 2010 11:08 ]
Shmatan, jeszcze inaczej piktogramy sa przezroczyste (wiem bo bralem po wymontowaniu pod swiatlo dlatego swieca przy zielonych na zielono a po zmianie na czerwono .. te diody co wala na deske sa czerwone (jak przy tej z paska ) .. szczerze to nie wiem do czego to pasuje w skodzieShmatan pisze:a jak same piktogramy, to je idzie na pewno łatwo przerobić
pozdro
...lampka podlaczona. fajnie wyglada szczegolnie w nocy. wsadzilem do niej jeszcze zarowki diodowe wiec jasniej swieci . narazie zmiany diod na czerwone nie zrobilem bo nie mialem czasu , ale zrobie bo te do niczeg nie pasuja hehe . dzieki za info co do podlaczenia lampki nalezy sie duuuuzy browar pozdrawiam