chodzi mi o siłownik do centralnegoYaro1981 pisze:co to jest siłownik uniwersalny
mi akurat daje radę żeby otworzyć klapę, przy berlingo

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Powinien bez probleowm to zrobic ale czy nie lepiej samemu i taniej a jezeli w piloscie masz miejsce to moze Ci pod centralny zamek podlaczyc i bedzie z kluczyka o ile jest miejsce w nimmaciek1431 pisze:am panów, a mam pytanko czy elektryk może beż żadnych problemów zrobić takie coś,i czy jest dużo roboty przy tym ,i ile by mógł skasować za takie coś ,i jaki trzeba by było mieć pilot aby otwierać z pilota klapę bagażnika, za odpowiedz dzięki ,pytam się bo za rok będę całego przerabiać więc i to bym wziął pod uwagę
zobaczę co na to elektryk powie ,he i tak dopiero za rok robię całego golfa(tuning optyczny) ale zawsze można się dowiedzieć co gdzie jak się robi,tanio czy drogoPowinien bez probleowm to zrobic ale czy nie lepiej samemu i taniej a jezeli w piloscie masz miejsce to moze Ci pod centralny zamek podlaczyc i bedzie z kluczyka o ile jest miejsce w nim
Ja coś podobnego zakładałem kumplowi w hondzie civic ,zamiast orginalnych spręzyn założyłem mu dwa siłowniki z polo i po pociągnięciu wajchy do otwierania klapy ,klapa sama się podnosi do góry.Siłowniki trzeba zabudować pod odpowiednim kątem.Kamtar pisze:nie próbowałem ale wydaje mi się ze jakby zamontował mocne amortyzatory i jakaś sprężynę na początku żeby odbijało klapę od karoserii, po zwolnieniu zamka powinna ona odskoczyć i dalej ja pociągnąć amortyzator gdzieś takie coś widziałem ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie
gdybyś załozył uniwersalny siłownik o sile 8kg to mapewno dał by rade otwożyć.KLISZA pisze:no ten co otwierał i zamykał mi klape z tyłu wiesz od zamka. Późnij klapa niby była ciagle otwarta ,ale nic sie nie działo bo przy klapie na pół gładko nie było jak jej otworzyć z zewnatrz. Taki niebieski był to siłownik VDO bodajże
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości