Witam. Od razu mówię ze nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale jednak pytanie techniczno stylowe.
Mianowicie czy przy polerowaniu kolektora ssącego z zewnątrz (mowa o KR 50mm) można zlikwidować wypustki które są przy łączeniu dolnej i górnej cześci? Czy może to np. osłabić mocowanie rur i w efekcie mogą popękać?
W mniejszych kolektorach (42mm) tego nie ma
foto poglądowe:
tu widoczne wypustki
tutaj brak moim zdaniem duzo lepiej to wygląda:
URL=http://www.fototube.pl] [/URL]
Polerowanie kolektora ssącego
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Polerowanie kolektora ssącego
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 09:17 przez Marszall, łącznie zmieniany 1 raz.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Właściwie skoro ktoś na zdjęciu tak właśnie wypolerował to chyba się da, bo niesądze aby trzeba było naspawywać.
Wsumie od środka nie widac żadnych zagłębień.
Tylko zastanawiam się czy to nie jest jakieś wzmocnienie bo szwy po srodku rur to norma bo to wynika z niedokładności formy ale to napewno nie jest jakiś nadlew formy
Wsumie od środka nie widac żadnych zagłębień.
Tylko zastanawiam się czy to nie jest jakieś wzmocnienie bo szwy po srodku rur to norma bo to wynika z niedokładności formy ale to napewno nie jest jakiś nadlew formy
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
i tak sie zrobi
zresztą wypolerowanie tych zakamarków graniczyłoby z cudem
[ Dodano: 01 Mar 2010 08:14 ]
Nie wiem koledzy czy mnie dobrze zrozumieliście, nie chodzi mi o "szwy" z odlewów po bokach rury tylko o te małe kwadraciki na samej górze co są na karzdej rórze.
[ Dodano: 20 Mar 2010 17:04 ]
zlikwidowałem jednak wypustki a efekt jest taki:
zresztą wypolerowanie tych zakamarków graniczyłoby z cudem
[ Dodano: 01 Mar 2010 08:14 ]
Nie wiem koledzy czy mnie dobrze zrozumieliście, nie chodzi mi o "szwy" z odlewów po bokach rury tylko o te małe kwadraciki na samej górze co są na karzdej rórze.
[ Dodano: 20 Mar 2010 17:04 ]
zlikwidowałem jednak wypustki a efekt jest taki: