Też mam to badziewie. Od początku skacze po szybie.Tomek gd pisze:Jak jeszcze nie mialem od mk5 to w auchan udalo mi sie kupic aero na tyl.
Wycieraczki przód i tył
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
bartekkk a ja Ci odradzam takie pseudo ałero.. Zarówno z przodu jak i z tyłu wyglądają średnio jak nie gorzej..
Jeśli już chcesz płaskie to na tył ramię z piórem od MK5, a na przód ori aero (ciężko dostać używkę, a komplet nowych ramion ok. 250zł) ale zupełnie inaczej wygląda i świetnie zbiera wodę - w przeciwieństwie do tych pseudo..
Ori aero są inaczej robione i nie skaczą Ci po szybie i zbierają wszystko, a nie tylko wybrane fragmenty jak pseudo ałero..
Tak więc jeśli masz zwykłe ramiona z przodu to polecałbym zwykłe pióra tyle, że dobrej jakości.
Ja brałem te (u tego sprzedawcy) i działają mi bardzo dobrze już 1,5 roku (zakładałem je jakoś we wrześniu 2008): http://www.allegro.pl/item920990362_wyc ... warto.html
Jeśli już chcesz płaskie to na tył ramię z piórem od MK5, a na przód ori aero (ciężko dostać używkę, a komplet nowych ramion ok. 250zł) ale zupełnie inaczej wygląda i świetnie zbiera wodę - w przeciwieństwie do tych pseudo..
Ori aero są inaczej robione i nie skaczą Ci po szybie i zbierają wszystko, a nie tylko wybrane fragmenty jak pseudo ałero..
Tak więc jeśli masz zwykłe ramiona z przodu to polecałbym zwykłe pióra tyle, że dobrej jakości.
Ja brałem te (u tego sprzedawcy) i działają mi bardzo dobrze już 1,5 roku (zakładałem je jakoś we wrześniu 2008): http://www.allegro.pl/item920990362_wyc ... warto.html
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Nie generalizuj , moje nie skaczą po szybie, zbierają równo, do tego są ciche. Chyba, że szyba ma na sobie kawałki lodu, ale na coś takiego nie ma mocnych piór.Kamel pisze: świetnie zbiera wodę - w przeciwieństwie do tych pseudo..
mikew_86 jak kupiłem golfa to jako, że wycieraczki były na wykończeniu założyłem mu aero Boscha za ponad 100zł, polatały ok. 3tyg. i wyleciały, bo szlag mnie trafiał jak zostawiały mi smugi na szybie i podskakiwały podczas wycierania w czasie szybszej jazdy, tak wiec póki nie zamienię ramion na ori aero nie mam zamiaru zakładać podróbek.mikew_86 pisze:Nie generalizuj , moje nie skaczą po szybie, zbierają równo, do tego są ciche. Chyba, że szyba ma na sobie kawałki lodu, ale na coś takiego nie ma mocnych piór.
Zwłaszcza, że dochodzi też aspekt wizualny i nic a nic nie podobają mi się te pióra, bo za bardzo odstają od reszty..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Może miałeś je źle zamocowane ? do zestawu daję kilka nasadek (przynajmniej w MOTGUM'ach tak miałem)... Początkowo w jednej założyłem nie tą nasadkę co trzeba i też mi pióro podskakiwało, potem zmieniłem na inną - właściwą i problem zniknął.
Drogie nie zawsze znaczy dobre, ja kupiłem swoje za 30 zł sztuka i chwalę je sobie... Wygląd to inna sprawa ori aero będą od nich ładniejsze, ale te pseudo z kolei bardziej mi się podobają od zwykłych piór... poza tym są cichsze, a szlag mnie trafiał jak musiałem słuchać moich zwykłych wycieraczek w niższych temp., szczególnie tej tylnej... aż się nie chciało z nich korzystać
Drogie nie zawsze znaczy dobre, ja kupiłem swoje za 30 zł sztuka i chwalę je sobie... Wygląd to inna sprawa ori aero będą od nich ładniejsze, ale te pseudo z kolei bardziej mi się podobają od zwykłych piór... poza tym są cichsze, a szlag mnie trafiał jak musiałem słuchać moich zwykłych wycieraczek w niższych temp., szczególnie tej tylnej... aż się nie chciało z nich korzystać
kupiłem motgumy płaskie ( miałem ori bosh). Niestety średnio jestem zadowolony, na dodatek nawet wymiana nie pomogła i wycieraczka pasażera od prawej strony nie przylega do szyby i nie zbiera :/, myślałem, że może ramię już słabe, ale jak dociskam ręką to też nie dochodzi, po prostu tak ajkby wycierak był za mało łukowaty. o co chodzi?