Jaki licznik do mk3 ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Jaki licznik do mk3 ?
Witam.
Mam taką sprawę muszę wymienić licznik w swoim mk3 no i tak chciałem już coś powiedzmy takiego lepszego... Chodzi mi konkretnie żeby była kontrola rezerwy z jakiego auta będzie pasował taki licznik plug$play żeby nie musiał się bawić w jakiś przeróbki chce wyjąc jeden włożyć drugi i zapomnieć o sprawie.Licznik do benzyniaka 1.8 vmax 220 obroty do 7tys i koniecznie musi mieć MFA. Szukałem takiego tematu ale nie znalazłem jeśli jest to proszę podesłać link.
Mam taką sprawę muszę wymienić licznik w swoim mk3 no i tak chciałem już coś powiedzmy takiego lepszego... Chodzi mi konkretnie żeby była kontrola rezerwy z jakiego auta będzie pasował taki licznik plug$play żeby nie musiał się bawić w jakiś przeróbki chce wyjąc jeden włożyć drugi i zapomnieć o sprawie.Licznik do benzyniaka 1.8 vmax 220 obroty do 7tys i koniecznie musi mieć MFA. Szukałem takiego tematu ale nie znalazłem jeśli jest to proszę podesłać link.
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 13:16 przez Merffik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebas1901
- VW über alles
- Kontakt:
Powiem tak niektóre mk3 miały kontrolke rezerwy tylko w jej miejscu nie było żaróweczki, mój np ma. poznasz to po tym jak rozbierzesz licznik i pod światło spojrzysz na pasek kontrolek. a jeśli nie masz to prościej bedzie poszukać licznika z seata np.Ibizy, są identyczne oprócz koloru czcionki i podświetlania, ma on natomiast rezerwe i kontrolke włączonych śwaiteł. Poszukaj takiego ze srebrnymi tarczami i MFA. wsztstko jest P&P ja mam przełożone własnie same tarcze w swoim mk3. napisz do Rydza .pozdro
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270600][size=167]Mój GOLF CABRIO[/size][/url]
zapraszam:)
zapraszam:)
Sebas1901, dzięki bede musiał poszukać a kontroli rezerwy nie mam bo już rozbierałem licznik...
P.S. A czy np. ja ja mam licznik wyskalowany do 220 i 7tys. obr. to jak zaloże taki wyskalowany do 240 i 7,5tys obr to będzie on przekłamywał czy nie ma to znaczenia i liczniki będzie chodził prawidłowo ???
P.S. A czy np. ja ja mam licznik wyskalowany do 220 i 7tys. obr. to jak zaloże taki wyskalowany do 240 i 7,5tys obr to będzie on przekłamywał czy nie ma to znaczenia i liczniki będzie chodził prawidłowo ???
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 16:44 przez Merffik, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz poszukać jeszcze licznika z seata ibizy, cordoby z podobnego rocznika jak szedł mk3, tam czesto była rezerwa.....a jeżeli chcesz rezerwe i np kontrolke zapalonch świateł to szukaj liczników z mk3 powyżej 95' tam się najczęściej trafiały
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 19:50 przez ociu, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam podepne sie pod temat mam takie pytanie mam mk3 z 97 roku czy tam jest miejsce w liczniku zeby włozyc zarowke zeby rezerwa sie zapalała???
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 20:43 przez ziomek_k_k, łącznie zmieniany 1 raz.
Było to juz wałkowane na forum.... zależy od zegarów rozkręć je i daj obudowe pod światło jak zobaczysz że masz kontrolke od rezerwy, to wsadź zarówke w to miejsce w zegarach i spróbuj albo wsadź bez rozkręcania ale nie pamietam w którym miejscu jest rezerwaziomek_k_k pisze:Witam podepne sie pod temat mam takie pytanie mam mk3 z 97 roku czy tam jest miejsce w liczniku zeby włozyc zarowke zeby rezerwa sie zapalała???
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ok a od którego momentu zapali sie rezerwa czy jak wskazówka spadnie na czerwone kreski bo słyszalem ze jak jes 5 litrow w zbiorniku wtedy sie zapali
Mój Variant
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=304177
Mój Variant
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=304177
Ostatnio zmieniony sob lut 13, 2010 23:13 przez ziomek_k_k, łącznie zmieniany 1 raz.