Przełącznik elektrycznych luterek
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Przełącznik elektrycznych luterek
Witam
Nie bardzo wiedziałem gdzie taki temat umieścić, ale style wydają mi się najodpowiedniejsze, gdyż mówimy tutaj o wyglądzie wnętrza.
Wytłumaczy mi ktoś skąd różnica w przełącznikach ogrzewania/sterowania lusterkami?
Ja u siebie mam przełącznik taki:
a ogrzewanie uruchamiam ogrzewaniem tylnej szyby.
Ale większość golfów które widziałem ma przełącznik taki:
lub ew. z 0 zamiast znaczka podgrzewania.
Jak ten drugi przełącznik działa? tzn pokrętłem wybiera się lustro do ustawiania, to wiem, ale czym się tym lustrem steruje? no i od czego zależne były te przełączniki? od rocznika samochodu?
Pozdrawiam
Nie bardzo wiedziałem gdzie taki temat umieścić, ale style wydają mi się najodpowiedniejsze, gdyż mówimy tutaj o wyglądzie wnętrza.
Wytłumaczy mi ktoś skąd różnica w przełącznikach ogrzewania/sterowania lusterkami?
Ja u siebie mam przełącznik taki:
a ogrzewanie uruchamiam ogrzewaniem tylnej szyby.
Ale większość golfów które widziałem ma przełącznik taki:
lub ew. z 0 zamiast znaczka podgrzewania.
Jak ten drugi przełącznik działa? tzn pokrętłem wybiera się lustro do ustawiania, to wiem, ale czym się tym lustrem steruje? no i od czego zależne były te przełączniki? od rocznika samochodu?
Pozdrawiam
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
tak od rocznika 97-98 mialy ten talerzykowy regulator a pozniejsze mialy te z galka (ktora czesto sie urywa) lusterko wybierasz i sterujesz ta sama galka. jesli chcesz zalozyc ten z galka u siebie to trzeba rozniez ramke klamki wymienic(inne mocowanie regulatora, troche inny otwor w ramce) albo mozna rzezbic.
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 20:46 przez Tomek gd, łącznie zmieniany 1 raz.
Poważnie w MK4 były takie regulatory lusterek? Nigdy się z takimi nie spotkałem..Shmatan pisze:Ja u siebie mam przełącznik taki:
Zapodajcie jakąś fotkę jak to wygląda w samochodzie, bo aż jestem ciekaw
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Dzięki za fotkiTomek gd pisze:musialem do auta isc ale sa :
No całkiem nieźle to wygląda
I szczerze mówiąc jak tak na to patrzę to ramka klamki wygląda tak samo jak u mnie, więc być może taki przełącznik pasowałby do nowszych P&P
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Ja widziałem "aż" 2 razyShmatan pisze:Stara wersja wygląda o niebo lepiej, a składanych lusterek które działają jeszcze w mk4 nie widziałem
Miałem też elektrycznie składane u siebie zakładać, ale odpuściłem, bo jednak w razie przyłożenia w coś (czyt. inne lusterko z przeciwka) zwykłe się złoży, a elektrycznie składane połamie