[mk3] Lampy przednie IN.PRO bez ringow
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk3] Lampy przednie IN.PRO bez ringow
Macie moze jakies pomysly?? ktos moze to przerabial juz??
ja jestem na etapie takim ze rozkleilem lampy i rozebralem doszczetnie, ring z swiatla mijania jest bez problemy, bo pozbywamy sie ringu i zaklejamy miejsca po nich, jeszcze nie wiem czym ale moze ktos cos podpowie?
z mnijesza jest wiekszy problem bo otwory po roingach wchodza na oblysnik
postojowki chce wlasnie zrobic w miejsce na dole, tak jak w mkIV
ja jestem na etapie takim ze rozkleilem lampy i rozebralem doszczetnie, ring z swiatla mijania jest bez problemy, bo pozbywamy sie ringu i zaklejamy miejsca po nich, jeszcze nie wiem czym ale moze ktos cos podpowie?
z mnijesza jest wiekszy problem bo otwory po roingach wchodza na oblysnik
postojowki chce wlasnie zrobic w miejsce na dole, tak jak w mkIV
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 13:43 przez Włochaty, łącznie zmieniany 1 raz.
Zostaje ci na dole duży rowek o obsadzie żarówki, możesz zrobić tylko zaślepienie otworu, możesz też robić zupełnie na płasko.Włochaty pisze:ring z swiatla mijania jest bez problemy, bo pozbywamy sie ringu i zaklejamy miejsca po nich
I oprawka pozycyjnych jest na środku odbłyśnika. Zaślepienie tych otworów powoduje że musisz oddać odbłyśnik do ponownego napylania...koszt jakieś 100-160 pln. Firma do której ja oddałem odbłyśniki do zrobienia niestety nie uniosła tematu i odbłyśnik do niczego się już nie nadawał.Włochaty pisze:z mnijesza jest wiekszy problem bo otwory po roingach wchodza na oblysnik
W takim wypadku musisz komorę w środku podzielić na dwie połowy, ponieważ fabrucznie jest tak jedna żarówka świecąca w całym plastiku.Włochaty pisze:postojowki chce wlasnie zrobic w miejsce na dole, tak jak w mkIV
Kilka zdjęć jak to wyglądało u mnie:
Rydzu mialem na mysli miesjce jak w mkIV lampach czyli w swiatlech dtrogowychRydzu pisze:W takim wypadku musisz komorę w środku podzielić na dwie połowy, ponieważ fabrucznie jest tak jedna żarówka świecąca w całym plastiku.
Mozesz powiedziec jeszcze czym zaklejales?? szpachlowaes??
Dzieki za pomoc
Zdjeciapostaram sie dodawac nabierzaco
Wtedy musisz więc tylko delikatnie zaszpachlować otwory po mocowaniu ringów, a pozycyjne zostawić jak są.Włochaty pisze:mialem na mysli miesjce jak w mkIV lampach czyli w swiatlech dtrogowych
Zanim zabrałem się za zaślepianie zadzwoniłęm do firmy która miała mi na nowo napylać odbłyśniki. Powiedzieli że metoda jest w wyższych temperaturach, więc materiał musi być wytrzymały. Szpachli żadnej nie polecali tylko Poxipol i Poxilinę. Jak przeczytałem potem ulotki dołączone do tych produktów okazało się że faktycznie dają radę.Włochaty pisze:Mozesz powiedziec jeszcze czym zaklejales?? szpachlowaes??
Jak będziesz potrzebował części z in.pro na soczewkach to pisz, bo mam jeden komplet rozebrany na części Soczewki też mam po napylaniu nowych odbłyśników, więc praktycznie nowe.Włochaty pisze:Zdjeciapostaram sie dodawac nabierzaco
!greq, ja do tego celu kupiłem dwa komplety lamp i jeszcze pół trzeciego, niestety nie udało się tego zrobić tak jak chciałem, w terminie w jakim chciałem. Efekt...nie mam teraz już i tak do czego założyć, więc jak wróci wszystko od ludzi to idzie w świat (czyt.GIEŁDA)
Włochaty, powodzenia i jak będę mógł pomóc to chętnie to w miarę możliwości zrobię.
tak wygladal lampa po rozebraniu, jeszcze jak na zlosc, sciagnlaem klosz i lokciem zwalilem go z biruka
to chce jakos przerobic zeby mogl zarokwe do postojowek wsadzic
tu jeszcze zdjecie z nie dokonczonego zaklejania, ale juz wszystko bedzie ladnie wyrownane, zeby bylo rowno
zastanwiam sie jeszcze nad tym zeby pomalowac na czarna ta "ramke" co jest srebrna wkolo soczewki na czarno
jak by co kleilem poxilina, fajnie sie tym robi
to chce jakos przerobic zeby mogl zarokwe do postojowek wsadzic
tu jeszcze zdjecie z nie dokonczonego zaklejania, ale juz wszystko bedzie ladnie wyrownane, zeby bylo rowno
zastanwiam sie jeszcze nad tym zeby pomalowac na czarna ta "ramke" co jest srebrna wkolo soczewki na czarno
jak by co kleilem poxilina, fajnie sie tym robi
Tak proponuję zrobić. Jak czarnuch to czarnuch.Włochaty pisze:zeby pomalowac na czarna ta "ramke" co jest srebrna wkolo soczewki na czarno
Szkoda zachodu. Tego moda sobie odpuść bo mam gotowe rozwiązanie z którego możesz skorzystać. Potem wstawię zdjęcia to zobaczysz jak łatwo można to zrobić.Włochaty pisze:chce jakos przerobic zeby mogl zarokwe do postojowek wsadzic
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 10:26 pm ]
Obiecane zdjęcia:
Oprawki w5w pochodzące z VW
Oprawki w5w z kierunków mercedes Sprinter, do samodzielnego złożenia.
Moim zdaniem lepiej pójść w tą stronę niż bawić się w cięcie tego kawałka metalu
wiec troche powalczylem i zrobilem juz lampy, jeszcze tylko szklo przykleje i bedzie koniec, toroche lipa wyszla z postojowkami, bo jest troche malo moiejsca z tylu do wymiany zarowki jak sie przepali, ale sie da
pare zdjec:
[ Dodano: 05 Gru 2009 18:17 ]
pare zdjec:
[ Dodano: 05 Gru 2009 18:17 ]
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 19:15 przez Włochaty, łącznie zmieniany 1 raz.