Demontaż Panela wokół skrzyni biegów Golf IV
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Demontaż Panela wokół skrzyni biegów Golf IV
Witam Jestem posiadaczem golfa IV z 2003 roku. Auto było sprowadzone po lekkiej stłuczce chodzi mi o jakieś wskazówki co do demontażu panela wokół dźwigni zmiany biegów i (popielniczki itp) nie mam pojęcia jak się za to zabrać a plastik skrzypi podczas jazdy i działa strasznie na nerwy jeśli macie jakieś wskazówki rady chętnie wysłucham. Za wszelkie wskazówki dzięki wielkie Pozdrawiam.
Arth0r
Znaczy się chcesz zdjąć całą konsolę środkową?
Musisz odkręcić kilka śrub na torx (2 są przy nogach kierowcy/pasażera, kolejne dwie są po bokach przy fotelach i jedna pod popielniczką pod wkładem).
Można z tym pokombinować i wyjąć, ale bezpieczniej jest zdjąć również część tylną tunela (2 śruby pod tylną popielniczką i ewentualnie jedna na klucz 13 przy uchwycie podłokietnika).
Musisz odkręcić kilka śrub na torx (2 są przy nogach kierowcy/pasażera, kolejne dwie są po bokach przy fotelach i jedna pod popielniczką pod wkładem).
Można z tym pokombinować i wyjąć, ale bezpieczniej jest zdjąć również część tylną tunela (2 śruby pod tylną popielniczką i ewentualnie jedna na klucz 13 przy uchwycie podłokietnika).
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Hehe Skąd ja to znamarth0r pisze:Dzięki wielkie bede kombinował bo to trzeszczenie doprowadza do szału. i jakos muszę to zniwelować
U siebie na łączeniach plastików zastosowałem taśmę izolacyjną z meszkiem
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
witam dokładnie nie pamietam ale rozkrecalem dolna część kokpitu , zeby wyciagnac panel z dźwigni to jest kilka srubek ja odkrecalem schowek pozniej srodkowy panel (środkowy panel jest polaczony zatrzaskami z panelem na dźwignie )wiec przy tym trzeba troche uwazac i dobrze posprawdzac czy wszystko zostalo odkrecone bo jest chyab 2 wkrety ktore praktycznie nei zucaja sie w oczy ..
Moje MK IV
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...