malowanie golfa

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
CJ_New
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: CJ_New » śr wrz 30, 2009 20:17

A od kiedy czarny mat to pośmiewisko? :chytry: :chytry: :chytry:

PaulAdmin

Post autor: PaulAdmin » śr wrz 30, 2009 21:47

CJ_New pisze:A od kiedy czarny mat to pośmiewisko? :chytry: :chytry: :chytry:
Owszem, na mk1,2 może to wyglądać dobrze ale na zwykłym aucie to wygląda przezabawnie. Po moim mieście jeździ astra cała w czarnym macie z pakietem chrom (:D). Ten widok jest niepowtarzalny, dlatego ze nikt po nim juz tak nie zrobi..

Awatar użytkownika
CJ_New
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: CJ_New » czw paź 01, 2009 11:11

Jak ktoś daje do tego wieśniackie zabawki to tak jest, a mat wygląda na każdym aucie ładnie byleby było ono zrobione z głową. Zresztą sam zobacz:
Obrazek
Obrazek

no chyba mi nie powiesz że ta Bora to pośmiewisko??

mono_
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mono_ » czw paź 01, 2009 18:58

ja maluje polyskiem i tak, kazalem tez lakiernikowi pomalowac zderzaki, dobrze zrobilem? i pytanie czy listwy boczne na drzwi tez pomalowac? czy zostawic je takie jak sa?

Awatar użytkownika
tochu
_
_
Kontakt:

Post autor: tochu » czw paź 01, 2009 19:04

Zderzaki ok, ale to co było ori czarne listwy i w zderzakach tez listwy zostaw normalnie seryjny mat plastik wg mnie ;) Lepiej to wyglada :P

A nie maluj z wierzchu a srodek w innym kolorze bo ci przy sprzedazy kazdy powie ze bity i nie uwierza ze po prostu chciales zmienic kolor

viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/

viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio :(

Awatar użytkownika
!greq
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: !greq » czw paź 01, 2009 22:05

dobry kolor i delikatne dodatki i pelny sukcjes byle nie przedobrzyc :] :helm:

PaulAdmin

Post autor: PaulAdmin » czw paź 01, 2009 23:06

CJ_New pisze:o chyba mi nie powiesz że ta Bora to pośmiewisko??
Tylko Bora to nie Golf Mk3 a na zdjęciu robota jest kompleksowa. Same felgi, opony i lampy (jeśli się sciąga z za granicy lub kupuje w kraju) są wartości Golfa w średnim stanie.
tochu pisze:A nie maluj z wierzchu a srodek w innym kolorze bo ci przy sprzedazy kazdy powie ze bity i nie uwierza ze po prostu chciales zmienic kolor
Nawet jesli udowodni, że nie był bity to kto kupi takie auto.. Pomalowane na odwal się. Jesli malować to odświerzyć lakier, pomalować dobierając oryginalny lakier. Jesli zmieniać kolor to całe wnętrze do wyjęcia a komorę silnika też wypadałoby pomalować.
Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2009 23:16 przez PaulAdmin, łącznie zmieniany 1 raz.

mono_
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mono_ » pt paź 02, 2009 14:31

nie bede mial pomalowanej tylko komory silnika. a mam zdjecia ktore jednoznacznie mowia czemu byl malowany. Mial ryse gwozdziem przez calosc oraz wiele innych mniejszych. byly slady odbijanych kamieni na masce i inne nie doskonalosci.

pozatym on ma mi sluzyc, pozniej go zonie zostawie.

trucker2
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: trucker2 » sob sty 02, 2010 14:42

Kolego osłonięcie folią garażu nie pomoże kiedy lakiernik pryśnie po aucie to zastygający lakier w końcu zacznie się odrywać od foli i może ten syf osiąść na lakierze a potem biedę będziesz miał szkoda roboty, tam gdzie ja się uczyłem szef np. do oklejania samochodu używał papieru nie pracuje tak jak folia a podczas lakierowania są podmuchy powietrza i każdy śmieć to Twój wróg :grin:

Awatar użytkownika
CJ_New
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: CJ_New » sob sty 02, 2010 21:57

PaulAdmin pisze:Tylko Bora to nie Golf Mk3 a na zdjęciu robota jest kompleksowa. Same felgi, opony i lampy (jeśli się sciąga z za granicy lub kupuje w kraju) są wartości Golfa w średnim stanie.
PaulAdmin pisze:Owszem, na mk1,2 może to wyglądać dobrze ale na zwykłym aucie to wygląda przezabawnie.
Wreszcie byś się zdecydował czy to wygląda dobrze na starym aucie czy na nowszym bo jak do tej pory z tego co piszesz to wychodzi, że wygląda dobrze na wszystkich autach za wyjątkiem Mk3 :bajer:

Awatar użytkownika
karambol
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: karambol » ndz sty 03, 2010 13:04

hehe lakiernia z prawdziwego zdarzenia za zmiane kolorku krzyknie 4 tyś

przynajmniej my tyle liczymy;)
element od 350 do 400 zł

Obrazek

gracek1906
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: gracek1906 » ndz sty 03, 2010 13:52

Dodaj do tego że czarny lakier nie należy do łatwo myjących, trzeba na prawdę podejść do mycia kompleksowo ale warte jest to efektu końcowego tyle że wystarczy odrobinę deszczu, kurzu i znów syf wszędzie widać. Wiem bo sam mam czarny połysk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”