[mk4]ksenony
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
D1ADI, nie byli szczególnie czepialscy poza ewidentnie rzucającymi się elementami jak szyby i tylne światła
Shmatan, http://www.peterbeers.net/vw_roadtrip/G ... _wheel.htm przyjrzyj się na fotach. Jest tylko regulacja podświetlenia deski chyba
Shmatan, http://www.peterbeers.net/vw_roadtrip/G ... _wheel.htm przyjrzyj się na fotach. Jest tylko regulacja podświetlenia deski chyba
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
Jeśli chodzi Ci kolego o popularne HID-y = to owszem regulacja z wnętrza kabinki - działa bez problemu, bo przecież nie ingerujesz w budowę lampy a tylko zamieniasz zwykłe żarówki na palniki i dodajesz przetwornice.Shmatan pisze:Hmmm a czy po założeniu ksenonów działa normalnie regulacja z kabiny? rozważam od dłuższego czasu zakup, tylko okazji szukam...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Natomiast jeżeli chodzi o założenie oryginalnych xenonowych lamp gdzie wcześniej ich w aucie nie było, to trzeba zastosować odpowiednią przeróbkę aby ręczna regulacja działała.Shmatan pisze:Hmmm a czy po założeniu ksenonów działa normalnie regulacja z kabiny? rozważam od dłuższego czasu zakup, tylko okazji szukam...
Bądź po prostu założyć oryginalne samopoziomowanie.
Shmatan, spoko działa regulacja z kabiny jak w zwykłych lampach. Drogi do założenia natomiast są dwie. Albo kupujesz/wykonujesz adapter pomiędzy twoją wiązkę w aucie a reflektor lub zmieniasz kostkę przyłączeniową w lampie tak jak np Ja to zrobiłem.
Teraz mogę zdjąć lampy i w każdej chwili założyć do dowolnej mk4 i będzie wszystko działać razem z regulacją wysokości ;>
Teraz mogę zdjąć lampy i w każdej chwili założyć do dowolnej mk4 i będzie wszystko działać razem z regulacją wysokości ;>
Pytanie o Ori Xenon
A tak pozatym koledzy mam pytanie o Ori xenon do mk4.Ja mam teraz zwykle lampy i chcialbym miec takie orginaly wiec pytanie:wyrzucam stare lampy wkladam Ori xenon i co dalej?A co z samopoziomowaniem......wszyscy wiedze tylko piszä jakie to Ori xenony sä fantastic ale jakos jeszcze nikt nie napisal jak to sie ustawia.A nie sädze ze ktöry kolwiek z Was po zakupie Ori xenonöw zainwestowal kolejne 1500 lub 2000zl za zamontowanie ukladu samopozimujäcego...Ja wnioskuje ze to wygläda tak kazdy wklada Ori xenon jedzie do stacji diagnostycznej ustawia lampy i tak jezdzi.Z tä niewielkä röznicä ze jak pojedzie na zakupy i kupi 50kg kartofli 10 sloiköw kapusty i cos tam jeszcze to swieci nie tylko po drzewach ale oslepia jadäcych z przeciwka...a jak jest inaczej to niech mnie ktos poprawi...
Vw jest ok...!!!
dario3103, jakbyś nauczył się czytać, to znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie...
Do ori ksenonów można przerobić "stare" silniczki od poziomowowania, więc regulujesz wtedy wysokość świateł tak jak w starych lampach.
Pozatym ksenon jest na tyle mocny, że myśle że można na codzień spuszczać pare cm w dół promień, a i tak oświetlenie drogi będzie wystarczające
Do ori ksenonów można przerobić "stare" silniczki od poziomowowania, więc regulujesz wtedy wysokość świateł tak jak w starych lampach.
Pozatym ksenon jest na tyle mocny, że myśle że można na codzień spuszczać pare cm w dół promień, a i tak oświetlenie drogi będzie wystarczające
Shmatan problem w tym ze wlasnie nauczylem sie czytac i zrozumialem ze nie ma sie problemöw gdy ma sie tylko i wyläcznie ori xenon.A jak sie trafi na upierdliwego policaja to i tak cie uwali.Bo co z tego ze masz spryski ori xenony a w aucie pokretlo do poziomowania.Ok ok zawsze lepsze to jak te wszystkie tanie podröbki bo w to wierze po przeczytaniu tych i innych tematöw ale w praktyce i tak to nie bedzie tak jak byc powinno a wiec i jest punkt zaczepienia dla niebieskich.Nie chodzi mi tu o wyklucanie sie tylko bardzo podoba mi sie ksenon ale zrozumial juz kazdy ze co to za przyjemnosc jak zlapiä cie paly a ty kupe robisz ze strachu bo nie wiesz co bedzie z moimi xenonami znajdä albo nie znajdä....ze to nie ori.Tak czy owak moje zdanie jak sie nie ma xeniaczy originalnie w aucie to najlepiej zostawic tak jak jest i spac i jezdzic spokojnie a nie potem wyciägac z auta przeröbki za 2000zl i sie wkurzac.Ale to moje zdanie.
Vw jest ok...!!!
Gotowe zestawy samopoziomowania można kupić za 179Euro+wysyłka.dario3103 pisze:A nie sädze ze ktöry kolwiek z Was po zakupie Ori xenonöw zainwestowal kolejne 1500 lub 2000zl za zamontowanie ukladu samopozimujäcego...
A jak tak trochę poczytałem to ori samopoziomowanie można sobie skołować za ok 400-500zł, (czujniki i sterownik ok. 300-350zł) tyle, że pozostaje robota z elektryką tego ustrojstwa, a to już wyższa matematyka.
I po to mam regulację z kabiny, że jak mam załadowany samochód to opuszczam lampy.dario3103 pisze:Z tä niewielkä röznicä ze jak pojedzie na zakupy i kupi 50kg kartofli 10 sloiköw kapusty i cos tam jeszcze to swieci nie tylko po drzewach ale oslepia jadäcych z przeciwka...
Wbrew pozorom światła w samochodzie służą mi do oświetlania drogi i poprawienia widoczności zarówno mojej jak i mnie, a nie tylko jako element dekoracyjny. Zresztą tak samo powinien robić i ten, co ma zwykłe lampy. Jest jedno ALE.. A mianowicie jak ktoś jest cymbałem to czy ma xenon czy zwykłe lampy to po załadowaniu kufra i tak nie opuści lamp, więc i tak świeci w niebo.
A gdzież tam 2000zł? Moje nawet połowy tego nie kosztowały :green_fuck:dario3103 pisze:a nie potem wyciägac z auta przeröbki za 2000zl
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
To nie rozumiem Twojego istnienia w tym temacie. Nabijanie postów czy coś w tym stylu przychodzi mi na myśl. Przeczytałeś temat i nie napisałeś nic poza tym, że go przeczytałeś i że chcesz mieć oryginalne ksenony, ale w sumie nie chcesz bo nie miałeś ich fabrycznie zamontowanych więc to nielegalne...dario3103 pisze:Tak czy owak moje zdanie jak sie nie ma xeniaczy originalnie w aucie to najlepiej zostawic tak jak jest i spac i jezdzic spokojnie a nie potem wyciägac z auta przeröbki za 2000zl i sie wkurzac.Ale to moje zdanie.
Masło maślane...
No np tak jak moje. Nocne polowanie na allegro i nie chwaląc się za 500pln mam całość :green_fuck:Kamel pisze:A gdzież tam 2000zł? Moje nawet połowy tego nie kosztowały
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 23:02 przez steniu4, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty już się tak nie chwal, bo za tyle samo wyrwałem swojesteniu4 pisze:No np tak jak moje. Nocne polowanie na allegro i nie chwaląc się za 500pln mam całość :green_fuck:
Tyle, że w instalacji ktoś zrobił sieczkę i musiałem ją zrobić od nowa, ale nie ma tego złego, bo od razu przerobiłem na wtyczki 10-pinowe
A tu jakby ktoś był zainteresowany zestaw samopoziomowania: http://www.kufatec.de/shop/product_info ... w-out.html
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .