...ale najpierw muszę sie uporać z rdzą na przednich błotnikach.Chciałem to zrobić jak najmniejszym kosztem,dlatego będę używał sprayów. Napiszcie czy moja kolejność może być.
1.usunąć rdzę do gołej blachy.Liczę się z tym,ze wyskoczą dziury,ale nie zawracam sobie tym głowy ponieważ,one będą zasłonięte nakładkami.Najważniejsze,aby zahamować postępującą korozję.
2.wyczyszczone miejsca przejechać srodkiem antykorozyjnym RC900
3.po wyschnięciu.............i teraz nie wiem co,czy podkład anykorozyjny czy może minię?Spachlowac też nie mam zamiaru,ponieważ jak wcześniej wspomniałem wszystko będzie zasłonięte.
4.pod nakładki mam zamiar jeszcze nałożyć środek do konserwacji ELASKON.Natomiast same nakładki przykleić klejem do szyb i oczywiście przykrecić wkrętami.
Nakładki kupiłem nie oryginalne niestety,jakiejs właskiej firmy,ale jak przymierzałem,to nie jest tak tragicznie jeśli chodzi o spasowanie,Przynajmniej nic nie odstaje.Autem mam zamiar pojeździć jeszcze ok 3 lat i chciałbym aby te błotniki tyle wytrzymały po moich zabiegach.Prosze o wskazówki.
[mk2] Montaż nakładek na nadkola ...
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk2] Montaż nakładek na nadkola ...
Ostatnio zmieniony śr lip 08, 2009 20:09 przez ck, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
1 dokladnie wycziścić a nawet odciąć jak coś 3ack pisze:1.usunąć rdzę do gołej blachy.Liczę się z tym,ze wyskoczą dziury,ale nie zawracam sobie tym głowy ponieważ,one będą zasłonięte nakładkami.Najważniejsze,aby zahamować postępującą korozję.
2.wyczyszczone miejsca przejechać srodkiem antykorozyjnym RC900
3.po wyschnięciu.............i teraz nie wiem co,czy podkład anykorozyjny czy może minię?Spachlowac też nie mam zamiaru,ponieważ jak wcześniej wspomniałem wszystko będzie zasłonięte.
4.pod nakładki mam zamiar jeszcze nałożyć środek do konserwacji ELASKON.Natomiast same nakładki przykleić klejem do szyb i oczywiście przykrecić wkrętami.
2 nie wiem czy te środki antykorozyjne coś dają
3 dobry podkład antykorozyjny lub epoksydowy(nie pozwoli rozwijać sie dalej rdzy) a na to podkład akrylowy(będzie stanowił barierę dla wilgoci)
4 posmarować jakimś środkiem który wypiera wode i nie pozwala jej sie tam zatrzymywać - ja tak przesmarowałem u siebie ale środka nazwy nie pamiętam.
jeśli posmarujesz takim tłustym środkiem to wątpliwości mam czy Ci sie tego klej chwyci ;P... powinno sie wszystko dobrze trzymać na śrubkach którymi sie normalnie przykręca
jak zaczneisz przykręcać to będzie gorzej wiem coś o tym, a tam nic na siłę bo te podróbki są takie gó....ne ze zaraz pękają.ck pisze:ale jak przymierzałem,to nie jest tak tragicznie
2.musze powiedzieć ,że jesli chodzi o ten to chyba coś daje,ponieważ w innym miejscu wyczyściłem rdze i nałożyłęm tylko RC900 i tak sobie jeżdżę ponad rok i rdzy nie widać.To_mas pisze:2 nie wiem czy te środki antykorozyjne coś dają
3 dobry podkład antykorozyjny lub epoksydowy(nie pozwoli rozwijać sie dalej rdzy) a na to podkład akrylowy(będzie stanowił barierę dla wilgoci)
4 posmarować jakimś środkiem który wypiera wode i nie pozwala jej sie tam zatrzymywać - ja tak przesmarowałem u siebie ale środka nazwy nie pamiętam.
jeśli posmarujesz takim tłustym środkiem to wątpliwości mam czy Ci sie tego klej chwyci ;P... powinno sie wszystko dobrze trzymać na śrubkach którymi sie normalnie przykręca
3.ile trzeba czekać aby po nałożeniu podkładu epoksydowego nakładać akrylowy?
4.Elaskon mam zamiar nałożyć tylko na miejsca robione,takie dodatkowe zabezpieczenie,natomiast myslełem żeby tylko skleić nakladki od góry,po wcześniejszym odtłyszczeniu.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
epoksyd długo schnie nie wiem czy nie 3a zostawić na dzień.ck pisze:3.ile trzeba czekać aby po nałożeniu podkładu epoksydowego nakładać akrylowy?
więc lepsze są dwuskładnikowe antykorozyjne podkłady.... nie szlifujesz nic czekasz aż wyschnie i dajesz akrylowy - zresztą czytaj puszke
jak chcesz to klej ja tam zakładałem i nic nie kleiłem trzyma sie dobrze a z tyłu mam ranty pozaginaneck pisze:4.Elaskon mam zamiar nałożyć tylko na miejsca robione,takie dodatkowe zabezpieczenie,natomiast myslełem żeby tylko skleić nakladki od góry,po wcześniejszym odtłyszczeniu.