[mkII] zamiana manetek wąskich na szerokie

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
Qball
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mkII] zamiana manetek wąskich na szerokie

Post autor: Qball » ndz maja 31, 2009 19:57

Witam. Prośba jak w temacie. Zabrałem się za wymiane wąskich manetek od kierunków i wycieraczek na szerokie z awaryjnymi nie w desce a nad kierownicą. Poszukuje schematów, spisu pinów w kostkach jednego i drugiego typu. POMOCY bo dostaje szału :panna:

Awatar użytkownika
michael3
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michael3 » czw cze 04, 2009 22:33

Nie da sie tego podpiąć z tego co wiem... bo sam miałem ten problem, nie chodzi tutaj o elektryke... bo to według mnie nie problem tylko jak to wsadzic... na mierzyłem... bo mam w domu Toledo MK1 a ono ma to samo co golfa mk2... no i problem jest tego typu ze musiałbym zmieniać kolumne kierowniczą (chyba) bo to jakoś mi nie pasowało ;/

Byłe MK2 -->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=188110&postdays=0&postorder=asc&start=0
Vento AAZ+
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4195074#4195074/][img]http://img688.imageshack.us/img688/7876/podpisp.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Qball
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Qball » ndz cze 07, 2009 23:01

Podziękował kolego. To nic czyli mam na sprzedanie manetki i całą obudowę no może jeszcze kostki :D

Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Xabingo » śr cze 17, 2009 11:26

Z szerokich na wąskie da radę wymienić, tylko z jakich lat macie samochody?

MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Awatar użytkownika
punkvw
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: punkvw » śr cze 17, 2009 21:05

stacyjke trzeba wymienic na nowszego typu (mk3, passat35i) i bedzie pasowac..........

Awatar użytkownika
zielu
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: zielu » czw cze 18, 2009 07:48

sprzedaj te manetki a zakup szerokie ale bez awaryjnych i nie bedziesz miał problemy z przekładką...

Obrazek

arwam

Post autor: arwam » czw lip 09, 2009 07:22

dokładnie jak pisze Quatro7,

ja to u siebie przerabiałem i wystarczyło tylko odkręcić starei i załorzyć nowe i wszystko pasuje.
mozesz jeszcze sobie poszukać przekaźnika oznaczonego liczbą 99 i wtedy będziesz miał tryb pracy okresowej bo w wąskich nie ma tego przynajmniej u mnie nie było

Awatar użytkownika
VWiater
Użytkownik
Użytkownik

Re:

Post autor: VWiater » wt gru 09, 2014 19:41

punkvw pisze:stacyjke trzeba wymienic na nowszego typu (mk3, passat35i) i bedzie pasowac..........
czyli musze wymienic stacyjke na nowsza w moim mkII zeby podeszla manetka z awaryjnymi? czy kolumne kierownicza? bo elektryka to nie problem, kostki sobie z nowego typu instalacji znajde

EDIT. Prosze o odpowiedz bo prawdopodobnie bede wymienial lozysko gorne kierownicy znaczy sie kolumny kierowniczej a tam sie to wymienia ze stacyjka to od razu bym i stacyjke dal nowsza zeby zalozyc manetke z awaryjnymi :)

Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”