[mk3] Projektory Hella
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- morfeusz86r
- Forum Master
http://www.moto.allegro.pl/item60609879 ... zyzem.html
http://www.venom24.pl/golf-reflektory-c ... ca22756d4d
co o tym myślicie
http://www.venom24.pl/golf-reflektory-c ... ca22756d4d
co o tym myślicie
- morfeusz86r
- Forum Master
Ciekawia mnie odpowiedzi, w ktorych piszecie, ze te projektory Helli swieca o nieeeeeeebo lepiej niz jakiekolwiek inne Helle w tym nawet lepiej od mk4 look 2x H7?
Wielu ludzi na forum pisze, ze swiatlo najlepszej jakosci daje wlasnie lampa mk4 look na H7, oczywiscie nie mowimy tu o zakladaniu xenon tylko zwykla zarowka, a projektory jak wiadomo maja soczewke, ktora dodatkowo troche tlumi swiatlo majac na celu jej idealne rozlozenie, wiec jak to w koncu jest?
Ktore swieca lepiej?
Soczewka (gdzie mamy bodajze h1 na mijania-soczewce i h3 na drogowe?) czy mk4 look gdzie mamy 2 zarowki h7?
Wielu ludzi na forum pisze, ze swiatlo najlepszej jakosci daje wlasnie lampa mk4 look na H7, oczywiscie nie mowimy tu o zakladaniu xenon tylko zwykla zarowka, a projektory jak wiadomo maja soczewke, ktora dodatkowo troche tlumi swiatlo majac na celu jej idealne rozlozenie, wiec jak to w koncu jest?
Ktore swieca lepiej?
Soczewka (gdzie mamy bodajze h1 na mijania-soczewce i h3 na drogowe?) czy mk4 look gdzie mamy 2 zarowki h7?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no właśnie - xsenon i gitara.damiano_mo pisze:a nie sa to czasami lampy firmy TYC??? ja mam takie aktualnie i świecą dużo lepiej niż ori helli h1+h1...jakośc wykonania bardzo dobra. świecenie też super.do tego xenon i gitara
nawet największy shit będzie świecić ok na zenku
załóż zwykłe żarówki to pogadamy
Tical, miałem projektory i mam mk4 look. Pierwsze były Hella drugie są In.Pro Jedna i druga lampa świeci bardzo dobrze, porównanie która lepiej ciężko zrobić teraz i w ten sposób, musiałbym po prostu poprosić hantiego o przyjechanie do mnie w nocy i stanięcie przed ścianą.Ewentualnie jakieś testy laboratoryjne ktoś musiłby przeprowadzić, bo tak to już chyba tylko odczucia każdego z posiadaczy.
Natomiast porównanie lamp H4, H1+H1 do projektorów nie ma w ogóle sensu, ponieważ w takim porównaniu projektor świeci rewelacyjnie.
Natomiast porównanie lamp H4, H1+H1 do projektorów nie ma w ogóle sensu, ponieważ w takim porównaniu projektor świeci rewelacyjnie.
rydzu, VoyteQ, dzieki za odp, zapytalem o to, bo czesto padalo pytanie na forum jakie lampy kupic do mk3, aby swiecily najlepiej jak tylko sie da na zwyklych zarowkach, to praktycznie zdecydowana wiekszosc ludzi pisala, zeby zakladac przekazniki i do tego lampy a'la mk4 (oczywiscie caly cas mowa tylko o Hella) i nic nie swieci lepiej, (no poza xenonem) a mowie, ze soczewka troche tlumi swiatlo, bo w temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0 jest poruszony ten temat, co prawda akurat tutaj temat tyczy sie auta mk4, ale o xenonie do mk3 tez jest mowa.
Sam juz nie wiem, najlepiej byloby znalezc kogos kto mial zalozone Helle projektory i Helle mk4 look i najlepiej jeszcze na przekaznikach (akurat jak jak, zeby bylo najlepsze porownanie) i moze stwierdzic ktore swiatlo bylo lepsze, szersze, dluzsze, lepiej rozlozone.
Moze i mnie dotknie dylemat zmian lamp i jesli teraz moje H1+H1 na przekaznikach swieci lepiej niz wiekszosc nowych aut na zarowkach rzecz jasna, to jakiego swiatla mam sie spodziewac na mk4 look albo projektorach??
Jesli moge miec swiatlo jeszcze lepsze i mocniejsze od tego co mam teraz to ja juz naprawde nie potrzebuje xenona
Sam juz nie wiem, najlepiej byloby znalezc kogos kto mial zalozone Helle projektory i Helle mk4 look i najlepiej jeszcze na przekaznikach (akurat jak jak, zeby bylo najlepsze porownanie) i moze stwierdzic ktore swiatlo bylo lepsze, szersze, dluzsze, lepiej rozlozone.
Moze i mnie dotknie dylemat zmian lamp i jesli teraz moje H1+H1 na przekaznikach swieci lepiej niz wiekszosc nowych aut na zarowkach rzecz jasna, to jakiego swiatla mam sie spodziewac na mk4 look albo projektorach??
Jesli moge miec swiatlo jeszcze lepsze i mocniejsze od tego co mam teraz to ja juz naprawde nie potrzebuje xenona
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2009 14:45 przez Tical, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
widzisz mam teraz założone żarówki philips bluevision i zwykła lampa nawet na tych samych żarówkach niema szans do projektorów... rozkład światła jest super ale zaznaczam jedno-"trzeba dobrze ustawić światła"hanti pisze:no właśnie - xsenon i gitara.damiano_mo pisze:a nie sa to czasami lampy firmy TYC??? ja mam takie aktualnie i świecą dużo lepiej niż ori helli h1+h1...jakośc wykonania bardzo dobra. świecenie też super.do tego xenon i gitara
nawet największy shit będzie świecić ok na zenku
załóż zwykłe żarówki to pogadamy
fuck air ride
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
damiano_mo, powiem Ci tak - projektorów przerobiłem już kilka kompletów. W porównaniu do ori H1+H1 nawet TYC świeci dobrze, ale TYC nawet się nie umywa do ori Hella Projector`ów. Jak chcesz mogę Ci sprzedać lampę i będziesz miał porównanie .damiano_mo pisze:widzisz mam teraz założone żarówki philips bluevision i zwykła lampa nawet na tych samych żarówkach niema szans do projektorów... rozkład światła jest super ale zaznaczam jedno-"trzeba dobrze ustawić światła"
I jeszcze jedno - kwestia soczewki . Miałem kilka kpl. Tyca w rękach i żaden nie miał tak krystalicznie czystej soczewki jak Hella. ( rozbierałem wszystkie na czynniki pierwsze).
Sorry za OT. Dla mnie temat zamknięty, a o reszcie zadecyduje autor tematu.
Pozdrawiam