A pomyślałeś o ludziach których oślepiasz tym ksenonem?KoVal90 pisze:to ja sie podepne do tematu. Mam założony HID 6000K u siebie do ori lamp w mk4 normalnie w miejsce halogenu..
[mk 4] lampy soczewkowe pod xenon, co wybrać ???
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- KoVal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pytam o coś innego, jak nie masz nic ciekawego na dany temat do powiedzenia kolego to się nie wypowiadaj. Wlasnie dlatego, ze chce to zmienić pytam o soczewki.daniel1d pisze:A pomyślałeś o ludziach których oślepiasz tym ksenonem?KoVal90 pisze:to ja sie podepne do tematu. Mam założony HID 6000K u siebie do ori lamp w mk4 normalnie w miejsce halogenu..
Będe się wypowiadał kiedy mi się podoba..A to do tematu jeśli nie masz lamp przystosowanych do ksenonu to go tam nie wsadzaj..Jak by oryginalne zwykłe lampy nadawały się do ksenonu to by nikt nie wymyślał ori lamp ksenonowych..KoVal90 pisze:jak nie masz nic ciekawego na dany temat do powiedzenia kolego to się nie wypowiadaj
www.proturbo.com.pl
- KoVal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie bede z Tobą dyskutowal na temat przystosowania lamp do ksenonu, bo połowa osób w tym kraju posiadających ksenony nie ma na to ani homologacji, ani odpowiednich lamp i każdy kombinuje jak może. Zadałem pytanie i oczekiwałem odpowiedzi, a nie kolejnego wykładu na temat HID-ów w zwierciadle. W takim razie trzeba bedzie zainwestować w takie lampy jak poszukiwał autor tematu...daniel1d pisze:Będe się wypowiadał kiedy mi się podoba..A to do tematu jeśli nie masz lamp przystosowanych do ksenonu to go tam nie wsadzaj..Jak by oryginalne zwykłe lampy nadawały się do ksenonu to by nikt nie wymyślał ori lamp ksenonowych..KoVal90 pisze:jak nie masz nic ciekawego na dany temat do powiedzenia kolego to się nie wypowiadaj
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
no ale niestety, co niektorzy wola kupic zestaw HID wstawic do zwykłych lamp i sie lansic ksenonemdaniel1d pisze:Zawsze można zainwestować w lepsze żarówki i też będzie dobrze świecić.
dla mnie ladowanie ksenonu bez soczewki, to jak montaz gwizdka na tłumnik z allegro imitujacego turbo
MóJ VWóz mk4 zapraszam :D
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196072 \o/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=196072 \o/
- KoVal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
takim tokiem myślenia to dla mnie łądowanie obrysówek do golfa IV w wersji europejskiej i na siłe przerabianie go na USA to również niepotrzebny "lans" krótkim autem świecącym sie z boku jak choinka i to też jest irytujące. Pomijam już fakt niezgodności z przepisami (tak jak HID w halogenie).y0p5 pisze:no ale niestety, co niektorzy wola kupic zestaw HID wstawic do zwykłych lamp i sie lansic ksenonemdaniel1d pisze:Zawsze można zainwestować w lepsze żarówki i też będzie dobrze świecić.
dla mnie ladowanie ksenonu bez soczewki, to jak montaz gwizdka na tłumnik z allegro imitujacego turbo
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 12:57 przez KoVal, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko że obrysówki nie oślepiają nikogo więc co to ma wspónego.KoVal90 pisze:takim tokiem myślenia to dla mnie łądowanie obrysówek do golfa IV w wersji europejskiej i na siłe przerabianie go na USA to również niepotrzebny "lans" krótkim autem świecącym sie z boku jak choinka i to też jest irytujące.
www.proturbo.com.pl
Sa tez zestawy z zarnikami D2R specjalnie do lamp gladkoszybowych bez soczewki, ktore to maja przeslone juz w sobie (zarniku), wiec nie jezdzcie tu kolegi jak tylko mozna, owszem na soczewce wyglada to duzo ladniej, ale kupa nowych i nieco starszych aut (np Volvo) jezdzi na ori xenonach w zwyklej lampie z gladka szyba i widac, ze moznaaiv pisze:KoVal90, gosciu ale ksenony w lampe bez soczewki oslepiaja innych i oto chodzi.
- KoVal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nooo, dziekuje serdecznie za podpowiedzTical pisze:Sa tez zestawy z zarnikami D2R specjalnie do lamp gladkoszybowych bez soczewki, ktore to maja przeslone juz w sobie (zarniku), wiec nie jezdzcie tu kolegi jak tylko mozna, owszem na soczewce wyglada to duzo ladniej, ale kupa nowych i nieco starszych aut (np Volvo) jezdzi na ori xenonach w zwyklej lampie z gladka szyba i widac, ze moznaaiv pisze:KoVal90, gosciu ale ksenony w lampe bez soczewki oslepiaja innych i oto chodzi.
jeśli koniecznie chcesz w ori lampie do tylko d2r, są też H7R, z przysłonką żeby nie oślepiać. Osobiście mam w soczewce wsadzony HID i świeci to kiepsko, tzn gorzej jak w zwykłym reflektorze. Chyba ori ksenon będzię świecił z tych 3 opcji najlepiej, ale niewiele, bo robiliśmy ze znajomymi porównanie, golf z in pro + HID 4300K, golf z ori valeo + jakiś HID 4300K i Audi A4 ori ksenon.
Co do legalności zestawów, to oczywiście każda przerabiana lampa będzie nielegalna jesli nie ma hologoacji na ksenon, ale jazda 80 na 70 też jest nielegalna :green_fuck:
Co do legalności zestawów, to oczywiście każda przerabiana lampa będzie nielegalna jesli nie ma hologoacji na ksenon, ale jazda 80 na 70 też jest nielegalna :green_fuck:
mój golf [url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194694[/url]