[mk3] lotka gti - malowanie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk3] lotka gti - malowanie
Witam!
Wlasnie zakupilem oryginalna lotke gti Teraz mam dylemat czy ja malowac czy nie? Mam czarnego golfika.... Raczej bede malowal tylko powiedzice mi jak powinienem to zrobic:
1. zmatowic lotke
2. podklad do plastikow
3. matowienie podkladu
4. nalozenie lakieru
Nie wiem jeszcze jaki lakier kupic, czy mam kupowac wedlug kodu pod kolor auta, czy moze byc lakie czarny w spray'u z allegro?
Wlasnie zakupilem oryginalna lotke gti Teraz mam dylemat czy ja malowac czy nie? Mam czarnego golfika.... Raczej bede malowal tylko powiedzice mi jak powinienem to zrobic:
1. zmatowic lotke
2. podklad do plastikow
3. matowienie podkladu
4. nalozenie lakieru
Nie wiem jeszcze jaki lakier kupic, czy mam kupowac wedlug kodu pod kolor auta, czy moze byc lakie czarny w spray'u z allegro?
- Sebas1901
- VW über alles
- Kontakt:
pierwszy raz słysze o takim czymś wiadomo jak pomalujesz to nie zaszkodzi ale powiem Ci że klej do szyb jak złapie to nawet jak byś chciał to tego nie odkleisz, wiec najwyżej to ją tylko dobrze odłuść i szybe też i możesz ją lekko zmatowić papierem i tyle
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270600][size=167]Mój GOLF CABRIO[/size][/url]
zapraszam:)
zapraszam:)
Pewnie ze lotki nie maluj dobrze koledzy mowia!! na klej i do klapy
jak bedziesz chciał to odleisz!!!podkladu do kleju nie trzeba ...lecz kup dobry klej nalepiej boll czy wurtha z (dopiskiem sprint jest twardczy ale szybciej lapie.) jak bedzie kleił włz go przed klejeniem na 10 min go gorącej wody bedzie lepiej wychodzil z tuby
Sebas1901 pisze:pierwszy raz słysze o takim czymś wiadomo jak pomalujesz to nie zaszkodzi ale powiem Ci że klej do szyb jak złapie to nawet jak byś chciał to tego nie odkleisz,
jak bedziesz chciał to odleisz!!!podkladu do kleju nie trzeba ...lecz kup dobry klej nalepiej boll czy wurtha z (dopiskiem sprint jest twardczy ale szybciej lapie.) jak bedzie kleił włz go przed klejeniem na 10 min go gorącej wody bedzie lepiej wychodzil z tuby
świeta RACJA!!! ale klej dobrze schodzi zmywaczem lub benzyna ekstrakcyjna wiec bez obaw .wiec jak gdzies pobrudzisz lakier badz inny element to benzyna ekstrakcyjna i po sprawie..:VoyteQ:.. pisze:klej w rękawiczkach - ja 3 dni nie mogłem zmyć z rąk kleju do szyb
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
ja ostatnio kleiłem halogeny i przez dwa dni miałem brudne łapska, nie chciał zejść ani benzyną ekstrakcyjną ani zmywaczem do paznokci, także ja też polecam jednak rękawiczkislimak20 pisze:świeta RACJA!!! ale klej dobrze schodzi zmywaczem lub benzyna ekstrakcyjna wiec bez obaw .wiec jak gdzies pobrudzisz lakier badz inny element to benzyna ekstrakcyjna i po sprawie