Witam
Postanowiłem zmienić trochę wygląd swoich zegarów i zastosowałem się do wskazówek jakie udzielał rydzu w temacie dotyczącym wskazówek jednak nie mogę zdjąć za cholerę płyty głównej z obudowy. Moje zegary to motometer te prostsze z żarówkami jako podświetleniem. otóż zdjąłem przednią obudowę przymocowaną śrubkami, zdjąłem wskazówki metodą "na kręćka" rydza a płyty od tylnej części obudowy oddzielić nie mogę. Z prawej strony płyta trzyma się na zatrzasku, jednak po jego zwolnieniu coś i tak dalej przytrzymuje ją mniej więcej po lewo od jej środka.
Wiem że rozwiązanie jest pewnie banalne ale nie mogę wykombinować gdzie to coś ją trzyma.
[mk3] jak zdjąć płytę główną zegarów z obudowy
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
w tylnej części obudowy odkręciłem wszystko, nawet żarówki powyjmowałem gdy nie chciało zejść. Na samej płycie głównej od przodu była jedna mała śrubka ukryta pod prędkościomierzem (tak mniej więcej ok 80km/h) odkręciłem ją a płyta i tak się dale trzyma jak trzymała
EDIT:
POSZŁO wszystkiemu winne było gniazdo kostki, które sztywno trzymało się obudowy pomimo 2 wsadzonych śrubokrętów w zatrzaski, szarpnąłem mocniej z ryzykiem rozwalenia płyty ale poszło
EDIT:
POSZŁO wszystkiemu winne było gniazdo kostki, które sztywno trzymało się obudowy pomimo 2 wsadzonych śrubokrętów w zatrzaski, szarpnąłem mocniej z ryzykiem rozwalenia płyty ale poszło
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 23:57 przez cementowy_jas, łącznie zmieniany 1 raz.