[mk3] jak zdjąć płytę główną zegarów z obudowy

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

cementowy_jas

[mk3] jak zdjąć płytę główną zegarów z obudowy

Post autor: cementowy_jas » wt lut 24, 2009 23:18

Witam
Postanowiłem zmienić trochę wygląd swoich zegarów i zastosowałem się do wskazówek jakie udzielał rydzu w temacie dotyczącym wskazówek :P jednak nie mogę zdjąć za cholerę płyty głównej z obudowy. Moje zegary to motometer te prostsze z żarówkami jako podświetleniem. otóż zdjąłem przednią obudowę przymocowaną śrubkami, zdjąłem wskazówki metodą "na kręćka" rydza a płyty od tylnej części obudowy oddzielić nie mogę. Z prawej strony płyta trzyma się na zatrzasku, jednak po jego zwolnieniu coś i tak dalej przytrzymuje ją mniej więcej po lewo od jej środka.
Wiem że rozwiązanie jest pewnie banalne ale nie mogę wykombinować gdzie to coś ją trzyma.

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzaś » wt lut 24, 2009 23:29

Zobacz czy masz wszystkie śrubki poodkręcane. Jeśli wszystkie masz odkręcone to musi zejść. :bigok:

cementowy_jas

Post autor: cementowy_jas » wt lut 24, 2009 23:35

w tylnej części obudowy odkręciłem wszystko, nawet żarówki powyjmowałem gdy nie chciało zejść. Na samej płycie głównej od przodu była jedna mała śrubka ukryta pod prędkościomierzem (tak mniej więcej ok 80km/h) odkręciłem ją a płyta i tak się dale trzyma jak trzymała #-o

EDIT:
POSZŁO :okej: wszystkiemu winne było gniazdo kostki, które sztywno trzymało się obudowy pomimo 2 wsadzonych śrubokrętów w zatrzaski, szarpnąłem mocniej z ryzykiem rozwalenia płyty ale poszło :helm:
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 23:57 przez cementowy_jas, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”