Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
[mk4]czym pomalowac plastiki we wnetrzu auta ??
Jeśli ta na radio to będziesz musiał ściągać dolne panele deski rodzielczej
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Chodzi mi o sam dół tam gdzie popielniczka i lewarek od biegów..
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Gdzieś o tym już czytałem kolego,ale linka nie podam bo nie pamiętam gdzie to było :/ W każdym bądź razie z tego co pamiętam jedna śrubka jest pod wkładem popielniczki,zaś kolejne po prawej stronie nóg kierowcy i po lewej nóg pasażera,potem kolejno 2 po obu stronach w stronę ręcznego...
Zapraszam do oceny http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=358401
Myślę, ze mogę to tu napisać i nie zakładać kolejnego postu. Koledzy chce pomalować ramkę od radia alpine bo jest srebrna, a środek w mk3 jest czarny i trochę się gryzie to, myślałem żeby rozpuszczalnikiem zmyć srebrny kolor i pomalować na czarny, ale nie wiem jakiego środka użyć może polecicie mi coś i podpowiecie czy dobrze myślę żeby to tak zrobić.
Baran., kup se czarną ramkę do radia,powinny być w handlu
Po co kupować Przeleć to drobnym papierkiem psiknij z 2-3 razy czarnym matem i wsio no chyba że dostaniesz taką ramkę w cenie puszki sprayu to nie opłaca się grzebać, a jak masz akurat na stanie trochę sprayu to maluj
No spray gdzie bedzieś kosztowal okolo 15zl wiec watpie zeby trafil ramke w takiej cenie.
KoRcZuS powiedz jakim papierem i używać rozposzczalnika, bo benzyne ekstrakcyjna to napewno bedzie trzeba uzyc.
KoRcZuS powiedz jakim papierem i używać rozposzczalnika, bo benzyne ekstrakcyjna to napewno bedzie trzeba uzyc.
Ja bym przetarł to jakimś papierkiem 200-220 potem wodnym 1500-2000, odtłuścił benzynką ekstrakcyjną i malował. Taka ramka to nie jest jakiś duży element, więc pomalować to to też nie wielka sztuka
Ten tunel środkowy to jest ale szit, wymontowanie tego już mi trochę nerwów napsuło ale założyć to kupa z powrotem tak żeby wszystko ładnie pasowało to jest masakra jakaś, jedno mocowanie ułamałem, jedna blaszka mi wpadła gdzieś za wykładzine, ale jestem zły grrr, nic nie pasuje wszędzie jakieś szpary, nie pamiętam jak to wcześniej wyglądało ale raczej nie tak jak mam teraz ;/
kolego KoRcZuS też mam ten problem bo zdemontowałem ten tunel i już nie mogę go zamontować jak był wcześniej, mam luki po bokach no nie wiem jak to powinno być zamontowane, jak demontowałem nie było podkładek ani uchwytów które by mi uciekły. Jak to zamontować żeby było dobrze??
Ja nie mam pojęcia jak to ma być Skręciłem te 2 śrubki z przodu i jedną od strony pasażera, od strony kierowcy na razie mam nieskręcone bo mi ta blaszka wyleciała i nie mogę znaleźć ;/ Ogólnie to też mam po bokach szczeliny i nie jest do wszystko za ciekawie spasowane, nie wiem jak to założyć by było tak jak fabryka zrobiła, na razie pogoda do grzebania nie bardzo... ogólnie dziadostwo ten tunel.
no popieram Cię kolego to wygląda wręcz tragicznie z tymi lukami. Zauważyłem że ten uchwyt do którego ma być przykręcony ten tunel za pomocą śrubki i blaszki jest opadnięty. no nie mam pojęcia jak z tym postąpić
Hehe te uchwyty z tyłu to są przecież całe luźne więc ja nie wiem jak ten tunel ma tam stabilnie się trzymać i nie opadać Ja na razie nic z tym nie robię, na wiosnę najwyżej pójdę na całość i przykręcę to do podłogi