[mk2] Plast. nadkola z wąskiego zdesia pasują do szerokiego?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk2] Plast. nadkola z wąskiego zdesia pasują do szerokiego?
Witam.
Czy w zależności od typu zderzaka (wąski, szeroki) nakładki na nadkola się różnią?
Mam nadkola z mk2 z '85 roku, pod wąski zderzak. Jeszcze ich nie założyłem. Planuję też kupno szerokich zderzaków. Czy te nakładki będą mi pasować do tych szerokich zderzaków, czy muszę kupić nakładki dedykowane do szerokiego zderzaka?
Nie chodzi mi tu o kwestie wyglądu, czy będzie ładnie czy nie, tylko kwestie techniczne - czy wymiarowo pasują, czy coś za krótkie gdzieś nie będzie albo się nie zmieści.
Czy w zależności od typu zderzaka (wąski, szeroki) nakładki na nadkola się różnią?
Mam nadkola z mk2 z '85 roku, pod wąski zderzak. Jeszcze ich nie założyłem. Planuję też kupno szerokich zderzaków. Czy te nakładki będą mi pasować do tych szerokich zderzaków, czy muszę kupić nakładki dedykowane do szerokiego zderzaka?
Nie chodzi mi tu o kwestie wyglądu, czy będzie ładnie czy nie, tylko kwestie techniczne - czy wymiarowo pasują, czy coś za krótkie gdzieś nie będzie albo się nie zmieści.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
jeśli sa to pełne nakladki to się nie róznią.Ja miałem wąski zderzak (1989r) i bez problemu podeszły szerokie zderzaki,róznice są tylko przy szerokości (bardziej wystają) nakładki z GTI,G60,choć ich mocowania są również jednakowe
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No wsio ładnie pięknie
Moje nakładki różnią się jeszcze tym, że nie mają tego kawałka bocznej listwy na błotniku, bo one są z mk2 z roku '85 a tam były wąskie listwy gumowe. Ja zresztą takie listwy też mam. Ale to chyba nie będzie problem, bo różnią się tylko tym, że jedne mają ten kawałek listwy a te moje nie.
W takim razie mogę je spokojnie zakładać, a kiedyś jak dorwę szerokie zderzaki to bez problemu się założy?
Moje nakładki różnią się jeszcze tym, że nie mają tego kawałka bocznej listwy na błotniku, bo one są z mk2 z roku '85 a tam były wąskie listwy gumowe. Ja zresztą takie listwy też mam. Ale to chyba nie będzie problem, bo różnią się tylko tym, że jedne mają ten kawałek listwy a te moje nie.
W takim razie mogę je spokojnie zakładać, a kiedyś jak dorwę szerokie zderzaki to bez problemu się założy?
w zwykłym GTI były normalne błotniki jak w cywilu, dopiero w G60 były ciut szersze i dlatego nakładki od G60 są szersze o ile mi dobrze wiadomo.bongo pisze:No tak,tyle że w GTI był inny błotnik,prawda?
Co do spasowania to do wąskiego hokeja w szerokim zderzaku nie ma problemu bo pasuje on do zwykłych nakładek i wspomniane bolce wchodzą tak jak te z dokładki od wąskiego. Natomiast zwykłe nakładki są krótsze o szerokość 1/2 szerokiego hokeja w stosunku do tych z pakietu GTI/GTI G60 i wygląda to tak:
[ Dodano: 19 Sty 2009 21:51 ]
dla porównania, długość nakładek od GTI
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na razie to nie jeżdżę z żadnymi bo mi się zakładać nie chce (zima i takie tam). W planach na wiosnę było założenie tych nakładek i kupno szerokiego zderzaka (bo wąski się przypadkiem rozbił a dzwon podstawą tuningu) i stąd właśnie moje pytania.MarcinWLKP pisze:Jak dozbierasz na cały pakiet, to założysz, a ja bym jeździł narazie ze zwykłymi
Ok, nakładki założę chyba te, a jak się trafią z GTI to wtedy się wymieni.
Dzięki wielkie za rozjaśnienie sprawy.
Pozdr.