[mk2] Plast. nadkola z wąskiego zdesia pasują do szerokiego?

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[mk2] Plast. nadkola z wąskiego zdesia pasują do szerokiego?

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 00:11

Witam.
Czy w zależności od typu zderzaka (wąski, szeroki) nakładki na nadkola się różnią?
Mam nadkola z mk2 z '85 roku, pod wąski zderzak. Jeszcze ich nie założyłem. Planuję też kupno szerokich zderzaków. Czy te nakładki będą mi pasować do tych szerokich zderzaków, czy muszę kupić nakładki dedykowane do szerokiego zderzaka?
Nie chodzi mi tu o kwestie wyglądu, czy będzie ładnie czy nie, tylko kwestie techniczne - czy wymiarowo pasują, czy coś za krótkie gdzieś nie będzie albo się nie zmieści.

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » pn sty 19, 2009 09:45

jeśli sa to pełne nakladki to się nie róznią.Ja miałem wąski zderzak (1989r) i bez problemu podeszły szerokie zderzaki,róznice są tylko przy szerokości (bardziej wystają) nakładki z GTI,G60,choć ich mocowania są również jednakowe

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 13:01

To nie są nakładki z GTI, tylko z golfa Carat z 85 roku z wąskiego zderzaka. Właśnie wydaje mi się że one są takie jakby mniejsze. Podejdą do szerokiego zderzaka? Szkoda by było jak nie, komplet takich do GTI trochę kosztuje, a tu mam już komplecik w niezłym stanie.

Obrazek

MarcinWLKP

Post autor: MarcinWLKP » pn sty 19, 2009 17:38

Nakładki od szerokiego minimalnie się różnią, tzn jeśli założysz szeroki hokej to nie ma w co wpiąć bolców na jego końcach i odstaje

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 19:53

MarcinWLKP pisze:jeśli założysz szeroki hokej to nie ma w co wpiąć bolców na jego końcach i odstaje
a to już jest problem. Bardzo to odstaje? A może da się zamocować jakoś inaczej hokej, np. do tej blachy na dole? Bardzo by się rzucało w oczy?

Obrazek

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn sty 19, 2009 20:04

MarcinWLKP pisze:Nakładki od szerokiego minimalnie się różnią, tzn jeśli założysz szeroki hokej to nie ma w co wpiąć bolców na jego końcach i odstaje
No tak,tyle że w GTI był inny błotnik,prawda?
MiSzOn, będzie pasowało wszystko bez problemu,popatrz na fotkę:
Obrazek Obrazek

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 20:11

No wsio ładnie pięknie :)
Moje nakładki różnią się jeszcze tym, że nie mają tego kawałka bocznej listwy na błotniku, bo one są z mk2 z roku '85 a tam były wąskie listwy gumowe. Ja zresztą takie listwy też mam. Ale to chyba nie będzie problem, bo różnią się tylko tym, że jedne mają ten kawałek listwy a te moje nie.
W takim razie mogę je spokojnie zakładać, a kiedyś jak dorwę szerokie zderzaki to bez problemu się założy?

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn sty 19, 2009 20:30

MiSzOn pisze:W takim razie mogę je spokojnie zakładać, a kiedyś jak dorwę szerokie zderzaki to bez problemu się założy?
Bez problemu :bigok:
Ja zamontowałem szerokie zdesie już w dwóch moich golfach i bez problemu :bigok:

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 21:12

bongo pisze:Bez problemu
Ok, dzięki wielkie :)

Obrazek

MarcinWLKP

Post autor: MarcinWLKP » pn sty 19, 2009 22:46

bongo pisze:No tak,tyle że w GTI był inny błotnik,prawda?
w zwykłym GTI były normalne błotniki jak w cywilu, dopiero w G60 były ciut szersze i dlatego nakładki od G60 są szersze o ile mi dobrze wiadomo.

Co do spasowania to do wąskiego hokeja w szerokim zderzaku nie ma problemu bo pasuje on do zwykłych nakładek i wspomniane bolce wchodzą tak jak te z dokładki od wąskiego. Natomiast zwykłe nakładki są krótsze o szerokość 1/2 szerokiego hokeja w stosunku do tych z pakietu GTI/GTI G60 i wygląda to tak:

Obrazek :bigok:

[ Dodano: 19 Sty 2009 21:51 ]
dla porównania, długość nakładek od GTI
Obrazek

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 22:59

No to wychodzi na to, że te nakładki mogę sobie wsadzić... Bo jak kupię kiedyś szerokie zderzaki to pasowałby też szeroki hokej. Tragicznie to nie wygląda jak jest przykrótka trochę, no ale widać że coś tu jest nie tak :crazy:

MarcinWLKP

Post autor: MarcinWLKP » pn sty 19, 2009 23:17

No to wychodzi na to, że te nakładki mogę sobie wsadzić...
90% osób tak jeździ więc ja bym się póki co nie martwił :bigok:
Jak dozbierasz na cały pakiet, to założysz, a ja bym jeździł narazie ze zwykłymi

MiSzOn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MiSzOn » pn sty 19, 2009 23:31

MarcinWLKP pisze:Jak dozbierasz na cały pakiet, to założysz, a ja bym jeździł narazie ze zwykłymi
Na razie to nie jeżdżę z żadnymi bo mi się zakładać nie chce (zima i takie tam). W planach na wiosnę było założenie tych nakładek i kupno szerokiego zderzaka (bo wąski się przypadkiem rozbił :grin: a dzwon podstawą tuningu) i stąd właśnie moje pytania.
Ok, nakładki założę chyba te, a jak się trafią z GTI to wtedy się wymieni.
Dzięki wielkie za rozjaśnienie sprawy.
Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”