[mk 4] przerabianie listw na kolor nadwozia
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk 4] przerabianie listw na kolor nadwozia
Witam,
mam mk4 3d w kolorze mniej wiecej zlotym wersja basic. Chcialbym czarne listwy przod boki tyl przerobic na kolor nadwozia. i tutaj pytania?
-czy wykonane sa z plastiku ABS? tego co ladnie sie lakieruje?
-co wyjdzie taniej zakupic listwy pod kolor( o ile jest taka mozliwosc wogle ) czy zagadac z lakiernikiem? i jeszcze jest opcja czy te listwy demontowac czy moze mozna zrobic to zaklejajac?
bo rozmawialem ze znajomym i rzucil mi bardzo wygorowana kwote za to i jestem ciekaw czy faktycznie jest to taka droga zabawa.
Pozdrawiam & Wesolych
mam mk4 3d w kolorze mniej wiecej zlotym wersja basic. Chcialbym czarne listwy przod boki tyl przerobic na kolor nadwozia. i tutaj pytania?
-czy wykonane sa z plastiku ABS? tego co ladnie sie lakieruje?
-co wyjdzie taniej zakupic listwy pod kolor( o ile jest taka mozliwosc wogle ) czy zagadac z lakiernikiem? i jeszcze jest opcja czy te listwy demontowac czy moze mozna zrobic to zaklejajac?
bo rozmawialem ze znajomym i rzucil mi bardzo wygorowana kwote za to i jestem ciekaw czy faktycznie jest to taka droga zabawa.
Pozdrawiam & Wesolych
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2008 12:00 przez blueregard, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gruby_malbork
- Forum Master
- Kontakt:
wyedytuj temat bo za pare minut będzie zamknięty...
[ Dodano: 24 Gru 2008 21:32 ]
pozdro600
[ Dodano: 24 Gru 2008 21:37 ]
[ Dodano: 24 Gru 2008 21:32 ]
trwalej wyjdzie jak je zdemontujesz i pomalujesz całość, jak je ściągniesz i wyczyścisz to zanieś je do lakierni i zapytaj ile skasują za malowanie (myślę że nie więcej niż 200zł na gotowo)blueregard pisze:czy te listwy demontowac czy moze mozna zrobic to zaklejajac
pozdro600
[ Dodano: 24 Gru 2008 21:37 ]
można wiedzieć ile?blueregard pisze:rzucil mi bardzo wygorowana kwote
VAG Nowy Staw '10, '11, '12, Vw Mania '07,'08,'09,'10,'11,'12
temat wyedytowanyGoBoss_malbork pisze:wyedytuj temat bo za pare minut będzie zamknięty...
[ Dodano: 24 Gru 2008 21:32 ]trwalej wyjdzie jak je zdemontujesz i pomalujesz całość, jak je ściągniesz i wyczyścisz to zanieś je do lakierni i zapytaj ile skasują za malowanie (myślę że nie więcej niż 200zł na gotowo)blueregard pisze:czy te listwy demontowac czy moze mozna zrobic to zaklejajac
pozdro600
[ Dodano: 24 Gru 2008 21:37 ]można wiedzieć ile?blueregard pisze:rzucil mi bardzo wygorowana kwote
wyszlo ze za mniej niz 500zl chlopaki pistoletow nie wyjmuja co razem wyszlo by kolo 2tys za lakierowanie wierzyc mi sie nie chcialo bo za taka kwote to calosc budy chyba mozna zrobic dlatego sam sie przejde pogadac 200zl to bym przelknal
a jest mozliwosc kupna gotowych pod kolor?
wslych
- Gruby_malbork
- Forum Master
- Kontakt:
pewnie są gdzieś na allegro ale ja bym malował...blueregard pisze:a jest mozliwosc kupna gotowych pod kolor?
samych listew?blueregard pisze:co razem wyszlo by kolo 2tys za lakierowanie
[ Dodano: 24 Gru 2008 23:11 ]
jak oni chcą Ci pomalować listwy za 2000zł to ja moge zrobić promocję i pomalować Ci taniej... 1500zł
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2008 00:11 przez Gruby_malbork, łącznie zmieniany 1 raz.
VAG Nowy Staw '10, '11, '12, Vw Mania '07,'08,'09,'10,'11,'12
- Gruby_malbork
- Forum Master
- Kontakt:
- dawidpap
- Mały gagatek
- Kontakt:
hehe dobra cena za listwy 2000zł Ty chyba byłeś pytać w salonie porsche heehe:)
zdemontuj je to pomaluje ci je za 300 zł bez problemu, właśnie moje skończyłem malować,
a z kupnem takich w kolorze to może być ciężko bo nawet sobie nie zdajesz sprawy ile jest takich różnych odcieni złotego
zdemontuj je to pomaluje ci je za 300 zł bez problemu, właśnie moje skończyłem malować,
a z kupnem takich w kolorze to może być ciężko bo nawet sobie nie zdajesz sprawy ile jest takich różnych odcieni złotego
Oceń moje GTI 1.8T AGU
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2624684#2624684
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2624684#2624684
- Gruby_malbork
- Forum Master
- Kontakt:
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
auto bardzo duzo zyskuje po pomalowaniu listew w kolor, wystarczy poprosich chlopaków o VT to bedziesz widział ze koncepcja ma sens czy nieNewBell pisze:O cekawie bo ja mam białęgo IV a listwy czarne na około ;/ i sie zastanawiam ze moze tez na biało ale jak bedą swiatłą czarne hm.... to moze lepiej nie
-
- Nowicjusz
Sam zastanawiałem się kiedyś nad takim malunkiem, jednak by efekt był naprawdę świetny trzeba pomalować zarówno listwy na zderzakach, boczne oraz klamki - wówczas efekt jest . Na allegro znalazłem kiedyś golfa z samymi listwami w kolorze zderzaków ... efekt marny !NewBell pisze:O cekawie bo ja mam białęgo IV a listwy czarne na około ;/ i sie zastanawiam ze moze tez na biało ale jak bedą swiatłą czarne hm.... to moze lepiej nie
pozdrawiam
a ja zostalem odwiedziony od malowania nikomu sie nie podoba pod kolor bo niby ladnie zloty wyglada z czarnymi dodatkami wrzuce sobie 17' a i tak sie zajaram poza tym tak pomyslalem, poniewaz rozmawialem z paroma znajomymi i wszyscy mowili ze sezon gora dwa a zaczenie sie luszczyc odpadac i wogle slabo
-
- Ma gadane
- Kontakt:
jak bedzie dobrze zrobione to nic nie bedzie sie łuszczyć i odpadać, a jak na odwal po łebkach zejść może nawet po tygodniublueart pisze:poza tym tak pomyslalem, poniewaz rozmawialem z paroma znajomymi i wszyscy mowili ze sezon gora dwa a zaczenie sie luszczyc odpadac i wogle slabo
[b]Golf 4 Variant:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2756900
[img]http://img691.imageshack.us/img691/4585/podpisb.jpg[/img]
[img]http://img691.imageshack.us/img691/4585/podpisb.jpg[/img]