[mk2 wnetrze] Pokrowce na fotele szyte samodzielnie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk2 wnetrze] Pokrowce na fotele szyte samodzielnie
Witam będąc ostatnio w sklepie z tkaninami naszła mnie dość intrygująca myśl:)) morze by tak sobie samemu uszyć pokrowce na fotele:) niektóre materiały są w dość przystępnych cenach a poza tym jest ogromny wybór wzorów kolorów i faktur))
mam więc pytanie czy ktoś już robiła samodzielnie pokrowce?? szukałem na forum ale nie znalazłem:/
dodam tylko ze moja mama jest dość utalentowana jeśli chodzi o posługiwanie sie maszyną do szycia wiec wykonanie tego nie powinno być dla niej problemem:) tylko chodzi raczej o wykroje albo jak je „ściągnąć z foteli”
pozdrawiam Grzegorz
mam więc pytanie czy ktoś już robiła samodzielnie pokrowce?? szukałem na forum ale nie znalazłem:/
dodam tylko ze moja mama jest dość utalentowana jeśli chodzi o posługiwanie sie maszyną do szycia wiec wykonanie tego nie powinno być dla niej problemem:) tylko chodzi raczej o wykroje albo jak je „ściągnąć z foteli”
pozdrawiam Grzegorz
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na tak tylko ten post jest o obszywniu na nowo a ja bym chiał zrobić sobie pokrowce.kopciuch pisze:cos słabo szukałes
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91243
zobacz tam znajdziesz wszystko
bo jakoś niewiem czy bym chiał obić fotele tym materialem z którego zrobił bym pokrowce(chodzi mi o takie śmieszne pokrowce z pluszu)
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
Ok dzięki pullp1 za porade i za pokrowiec na kierownicę który pasuje super. Ja potrzebuję zdjąć tylko materiał z oparcia. Da się to srobić bez demontowania fotela? położyłem oparcie i były tam cztery takie zęby ale po ich odgięciu żadne druty nie wystawały. Chyba trzeba będzie jednak zdemontowac oparcie.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]