Przekładka deski rozdzielczej z mk4

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » czw maja 10, 2007 21:26

u Garneta chwilowy zastuj w sobotę zjezdza do mnie i bedzie go przygotowywał pod lakier cały bedzie lakierowany ja mam chwilowy brak czasu zeby sie nim zając ale niedługo cos sie podłubie narazie został rozebrany :helm:

szczerze to taki swap to nic trudnego proscizna :smoke:



Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » czw maja 10, 2007 21:47



[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7378
Rejestracja: wt wrz 14, 2004 10:35
Lokalizacja: T-Mobile
Kontakt:

Post autor: guti » czw maja 10, 2007 21:51

forest_86, zaajeebistyyy


Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » czw maja 10, 2007 21:56

wiem kozak w juhc :hmm:


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » czw maja 31, 2007 12:28

witam powoli zaczyna cos sie dziac z golfem Garneta

mam pytanko ma moze ktoś schemat podłączen manetek włącznika świateł awaryjnych chodzi mi o przelutowanie kostek z Mk4 do MK3 znacznie przyspieszyło by prace.



Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » czw maja 31, 2007 13:06

Ja przekladalem kostki z mk3 do mk2 to bazowalem na kolorach (byly identyczne), takich schematow raczej nie znjadziesz. Oddaj auto do elektryka jak sobie nie mozesz poradzic:hmm:


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » czw maja 31, 2007 14:10

jeszcze zaden samochód niewyjechał odemnie z garazu do jakiegokolwiek elektryka bądz mechanika chyba ze na diagnostyke komputera i raczej tak pozostanie :) w Mk4 troche pomieszali kolory na przełącznikach znajdują sie symbole cos jak nr pin trzeba pospisywac który ma jaki kolor i potem zgrac piny a to sie troszke schodzi co do kolorów sam sie zdziwiłem bo podstawowe kolory powinny byc takie same dobrze ze chociaz masa pozostała brązowa



Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » czw maja 31, 2007 17:26

no jak masz znajomego elektryka to można odstawić autko :) ja jeszcze tez autka w inne ręce nie oddałem ale chyba oddam, no a może ty mi pomożesz:
Wiesz może jak podłączy przełącznik otwierania tylnych szyb z MK3 w MK2, chce go zastosować do otwierania przednich szyb w moim golfie (mam deskę z MK3), trzeba go przez jakieś przekaźniki podpiąć i nie mam pojęcia jak... Jak sie na forum nie dowiem (na razie nikt mi tego nie powiedział) to oddam auto do elektryka :P

Co do elektryki MK4 to jeszcze nie widziałem, tak więc powodzenia przy podłączaniu, tylko czegoś nie spal :P

pozdro


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » pt cze 01, 2007 02:19

w golfie niewidziałem tego przełącznika wymontowanego montowałem w oplu od forda bez zadnych przekazników 4 piny +, - , 2 wyjscia do silnika i to wszystko po drodze mozesz wpiąc sterownik domykania szyb i podłączyc pod alarm wtedy same sie domkną :)
jak masz troszke pojecia o elektryce to ogarniesz schemat sterownika i bez problemu podłączysz jesli chodzi o piny przełącznika to mozna go rozebrac czego nie polecam i sprawdzac baterią i zaróweczką lub diodą które piny sa do czego i czy reaguje na przyciskanie.



Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » pt cze 01, 2007 09:21

ja wiem ktore piny od czego :) do tego juz doszedlem ale jak podlacze go na krótko to sie po prostu pali :/


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » pt cze 08, 2007 20:17

forest_86 pisze:ja wiem ktore piny od czego :) do tego juz doszedlem ale jak podlacze go na krótko to sie po prostu pali :/
powiedz mi ile pinów i które są do czego
mozna załorzyc zwykłe przekazniki tylko kwestja podłączenia postaram sie nakreslic jakis schemacik

ogarnołem juz podłądczenie kostek od MK4 do instalacji od MK3 jak skoncze lutowanie i bedzie wszystko działac to zamieszcze shematy na forum :D



Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » pt cze 08, 2007 21:00

jutro dam zdjęcie z odnośnikami :) pinów jest 8 ja rozgryzłem 6 :) i podłączyłem i zaczęło sie palić...
do takich doszedłem:

+ 12V
+ podświetlania przełącznika
otwieranie szyby (chyba +)
zamykanie szyby (chyba masa)
otwieranie szyby (chyba +)
zamykanie szyby (chyba masa)


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » pt cze 08, 2007 21:27

cos chyba pomieszałes z tymi pinami do podnosnika sa tylko 2 piny
przełącznik działa na zasadzie zamiany biegunów wiec wykorzystane powinny byc 4 piny 2 zasilające + i - dwa wyjsciowe na siłownik do podświetlenia jeszcze 1 pin wiec wystarczy 5 pinów nieznam budowy tego przełącznika nawet go nie posiadam prawdopodobnie bedziemy montowac u garneta elektryke na szyby wtedy bede maił do nich dostęp ja to rozbieram oglądam środek i wtedy niema wątpliwosci cos poszukam na ten temat jak znajde to zamieszcze schemat



Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » pt cze 08, 2007 21:35

to jest taki przełącznik do otwierania tylnych szyb w MK3, jakby tak prosto dało się go podłączyć to z całą pewnością nie miałbym zamontowanych uniwersalnych przełączników... jest 8 pinów na 100% :) jak jakoś będziesz miał dostęp do tego przełącznika to daj znać :hmm:
Jak nic nie wymyśle to w sierpniu oddam auto do znajomego elektryka :P


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości