Przekładka deski rozdzielczej z mk4

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
Garnet
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: sob wrz 24, 2005 21:00
Lokalizacja: Grójec
Kontakt:

Post autor: Garnet » pt maja 04, 2007 08:55

nie orientuje sie ktoś może gdzie moge znaleść opis wtyczek deski rozdzielczej w MK4? Chodzi mi o to który kabelek od czego :) Od licznika już mam


http://puzz.org.pl/?p=lgEnNyiIAEzV

Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » pt maja 04, 2007 10:45

jak masz wtyczki z kawalkami przewodow od golfa 4, to nie powinno byc problemu :hmm: kolory przewodow powinny byc takie same jak w MK3.

pozdro

jak nie masz wtyczek to spojrz na opisy poszczegulnych przelacznikow (opisy sa przy pinach)


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2197
Rejestracja: sob mar 25, 2006 18:56
Lokalizacja: Świdnik
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » pt maja 04, 2007 14:50

forest_86 pisze:jak podlaczysz licznik to powiedz mi czy dziala MFA z manetkami od golfa3.
TAK DZIAŁA mam tak zrobione u siebie :P Działa trochę inaczej przełączanie 1-2 ale jest ok



Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7378
Rejestracja: wt wrz 14, 2004 10:35
Lokalizacja: T-Mobile
Kontakt:

Post autor: guti » pt maja 04, 2007 16:24

czytam wasze posty o przekladce i przyszło mi na mysl tylko jedno : WARIACI , w pozytywnym znaczeniu tego słowa :) Tak trzymac :D Powodzenia zycze, ja na razie swapa jedynego jakiego robiłem to kierownica z MK III z poducha ( ktos sie mnie pytal czy działa D :D ) i fotele przód z Mk IV , i takie zapytanie mam do Was pomysłowi ludzie, spotkal sie ktos kiedys z kanapa tylna wlasnie od IV zeby wsadzic do II ? Duzo kombinowania ? Mam takowa od kompletu tych foteli z przodu ale nie mam pomysłu jak ja tam wsadzic, czy sie da czy nie lepiej jej sprzedac i cos do autka kupic ?dzieki i sorka ze sie tak wtraciłem.


Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
forest_86
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 212
Rejestracja: czw sty 25, 2007 22:56
Lokalizacja: Świdnica/Marcinowice/Wrocław
Kontakt:

Post autor: forest_86 » pt maja 04, 2007 17:30

nigdny nie widzialem kanapy z IV w II :hmm:
Jak kanapa pasuje rozmiarowo to po prostu podorabiaj jakies mocowania z kontownikow czy cos :) byle sie dobrze trzymala i nie latala :hmm:

pozdro


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
Garnet
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: sob wrz 24, 2005 21:00
Lokalizacja: Grójec
Kontakt:

Post autor: Garnet » pt maja 04, 2007 17:43

guti pisze:spotkal sie ktos kiedys z kanapa tylna wlasnie od IV zeby wsadzic do II
Niestety to jest niemożliwe ponieważ MK4 jest sporo szersze dokładnie

MK4 Szerokość 1735 mm
MK2 Szerokość 1665-1680 mm

Chyba że przerobisz fotele ;)



Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7378
Rejestracja: wt wrz 14, 2004 10:35
Lokalizacja: T-Mobile
Kontakt:

Post autor: guti » pt maja 04, 2007 19:50

aha , znaczy sie kanape mam przepabiac ? ee nie dziekuje :D sprzedam Tanio kanape do IV :P


Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2197
Rejestracja: sob mar 25, 2006 18:56
Lokalizacja: Świdnik
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » pt maja 04, 2007 20:07

guti pisze:sprzedam Tanio kanape do IV
daj cene i foty na pw jestem chetny



tosioo1983
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: śr sty 24, 2007 13:51
Lokalizacja: ZGORZELEC
Kontakt:

Post autor: tosioo1983 » wt maja 08, 2007 10:09

Garnet pisze:
forest_86 pisze:jak podlaczysz licznik to powiedz mi czy dziala MFA z manetkami od golfa3
Niestety trzeba kupowac manetki od golfa IV bo trzebaby szlifowac deche bo zostaje dziura pod licznikiem.

Czy ktoś sie orientuje czy boczki od MK4 wejdą do MK3? Bo mi sie drzwi nie chcą zamykac jak założe boczne zaślepki na deske. A przeciez nie bede dorabiac zaslepek :/


witam

ja próbuje zalozyc boczki od mkIV i powiem szczerze ze z orginalną deską od mkIII nie chca mi sie drzwi domknac na upartego po paru przeróbkach sie domkna ale wątpie ze w polaczeniu z dechą od MK IV bedzie to pasowac


NISKO SZEROKO TWARDO :)

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2197
Rejestracja: sob mar 25, 2006 18:56
Lokalizacja: Świdnik
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » wt maja 08, 2007 13:38

tosioo1983 pisze:ja próbuje zalozyc boczki od mkIV i powiem szczerze ze z orginalną deską od mkIII nie chca mi sie drzwi domknac na upartego po paru przeróbkach sie domkna ale wątpie ze w polaczeniu z dechą od MK IV bedzie to pasowac
pokaż jakieś foto



Awatar użytkownika
ygd
Prezes vwgolf.pl
Prezes vwgolf.pl
Posty: 1832
Rejestracja: pn sie 16, 2004 23:47
Lokalizacja: Siedlce
Auto: Audi S3
Silnik: AFN
Kontakt:

Post autor: ygd » wt maja 08, 2007 14:47

Garnet pisze:
guti pisze:spotkal sie ktos kiedys z kanapa tylna wlasnie od IV zeby wsadzic do II
Niestety to jest niemożliwe ponieważ MK4 jest sporo szersze dokładnie

MK4 Szerokość 1735 mm
MK2 Szerokość 1665-1680 mm

Chyba że przerobisz fotele ;)
Kanapę da się zamontować (z mk4 do mk2), kilka osób ma takie cuda, fotele oczywiście po wspawaniu szyn także.


VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7378
Rejestracja: wt wrz 14, 2004 10:35
Lokalizacja: T-Mobile
Kontakt:

Post autor: guti » wt maja 08, 2007 14:58

ygd, wodzu dzieki :) fotele juz mam , masz jakies namiary na ludzi z kanapa Mk4 w Mk 2 ?


Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:15
Lokalizacja: Grójec

Post autor: hezek » wt maja 08, 2007 19:15

po co Ci ludzie jak masz kanape to wyjmij orginalną i przymierz od IV jak sie zmiesci to zobacz jak jest z zaczepami i tyle

jesli chodzi o boczki i deske od IV to do poprzednich modeli nie wejdzie komplet niema szans u Garneta zostawimy boczki od III ale ich troszke docisniemy do drzwi zeby zmiescic orginalne zaslepki od deski.



Awatar użytkownika
MAAX
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: śr maja 09, 2007 13:05
Lokalizacja: Włocławek

Post autor: MAAX » czw maja 10, 2007 20:56

Ludzie! i co dalej z tą deską? Bardzo jestem ciekawy jak toczy się dalej robota? :bigok: I jakieś fotki by się przydały z dalszego postępu prac i wielki szacuneczek dla was :bajer: że się podjeliście takiej roboty.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości