Witam,
Posiadam borę 1.6 SR. Zauważyłem, znaczny wzrost spalania oraz falujące obroty przy dojeździe do świateł. Można powiedzieć, że buja silnikiem od 900 do 1200(1300). Pomimo, że to tylko 101 KM nie czuć, że auto dynamicznie chce przyśpieszyć. Dziwi mnie również wzrost spalania na 9-10l. Jeszcze 2 miesiące temu palił 6-8 l w zależności o stylu jazdy.
Do czyszczenia przepustnica i zalecenia z https://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.p ... 1&t=612681 ?
[mk4] Falujące obroty, duże spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Falujące obroty, duże spalanie
wg mnie lewe powietrze
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Sprawdź uszczelki pod kolektorem ssącym. Rura dolotu powietrza nie jest popękana? Tak samo wszystkie wężyki do niej podpięte muszą być szczelne.
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Bora 1.6SR
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Winą była dziura w złączu elastycznym oraz uszczelek pod kolektorem ssącym. Dzięki za pomoc i może również komuś się przyda moje rozwiązanie problemu.