[mk4] Przy skręcie w lewo 'wyje'. Pompa wspomagania?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Przy skręcie w lewo 'wyje'. Pompa wspomagania?
Witam.
Od jakiegoś czasu przy mocniejszym skręcie w lewo coś tak lekko wyje, tj. zabierało powietrze. Dzieje się to przy ostrym skręcie, zawracaniu na rondzie m.in.
Możliwe, że to pompa wspomagania? Przy skręcaniu w prawo nic się nie dzieje, oprócz tego, że auto skręca. Płynu jest minimum, ale skoro jest płyn w zbiorniku to by pompa łapała powietrze? W dodatku przy skręcie w lewo tylko?
Przy jeździe prosto nic, a nic.
Z góry dzięki za pomoc.
Od jakiegoś czasu przy mocniejszym skręcie w lewo coś tak lekko wyje, tj. zabierało powietrze. Dzieje się to przy ostrym skręcie, zawracaniu na rondzie m.in.
Możliwe, że to pompa wspomagania? Przy skręcaniu w prawo nic się nie dzieje, oprócz tego, że auto skręca. Płynu jest minimum, ale skoro jest płyn w zbiorniku to by pompa łapała powietrze? W dodatku przy skręcie w lewo tylko?
Przy jeździe prosto nic, a nic.
Z góry dzięki za pomoc.
[mk4] Re: Przy skręcie w lewo 'wyje'. Pompa wspomagania?
witam kolege mocno wyje pompa ? jak by co regeneruje pompy pozdrawiam
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf
Witam przy kreceniu w miejscu i przy predkosci 5 km/h tak pracuje mi wspomaganie jak na tym filmiku , wspomaganie jest elektro hydrauliczne.
czy tak powinno chodzic ?
czy tak powinno chodzic ?
-
- Ma gadane
A umiesz kręcić płynnie od lewej do prawej i odwrotnie ta kierownica czy będziesz tak smyral ta kierownice po jedną dziesiąta sekundy?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Ma gadane
To nie jest moj film , jak krece plynnie jest to samo
Ja tam nie słyszę nic niepokojącego. Normalna praca serwomotoru.
Witam, dolej oleju do maxa wtedy chodzi najlepiej albo możesz wymienić cały olej
- Poope
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 'HighLine' 2.0 l [LPG]
- Silnik: AQY
Oczywiście.
Od tego trzeba zacząć, np. "koledzy, nalałem do max płynu do wspomagania a tu ciągle wyje....", albo "płynu do wspomagania jest dosyć a tu ...."
Od tego trzeba zacząć, np. "koledzy, nalałem do max płynu do wspomagania a tu ciągle wyje....", albo "płynu do wspomagania jest dosyć a tu ...."
Pozdro, Poope