[mk7] Problem z diagnozą uszkodzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk7] Problem z diagnozą uszkodzenia
Witam.
Koledzy w moim Golfie VII 1,2 TSI z DSG od jakiegoś czasu na moment pokazuje się uszkodzenie symbol żółtego trójkąta oraz bardzo szybko na wyświetlaczu wyskakuje jakiś sporej długości napis ale nie jestem w stanie go odczytać pokazuje się szybko i znika. Jest jakiś sposób sprawdzić co się pokazuje?
W serwisie ASO pytają co się pojawia na wyświetlaczu.
Proszę o jakieś porady jak to odczytać?
Koledzy w moim Golfie VII 1,2 TSI z DSG od jakiegoś czasu na moment pokazuje się uszkodzenie symbol żółtego trójkąta oraz bardzo szybko na wyświetlaczu wyskakuje jakiś sporej długości napis ale nie jestem w stanie go odczytać pokazuje się szybko i znika. Jest jakiś sposób sprawdzić co się pokazuje?
[mk7] Re: [mk7] Problem z diagnozą uszkodzenia
Podpinałeś komputer? Jeśli to jakiś istotny błąd, to będzie zapisany w pamięci.puncio1 pisze:Witam.
[mk7] Re: Problem z diagnozą uszkodzenia
Nie mam programu do diagnostyki a auto na gwarancji miesiac jeszcze
[mk7] Re: [mk7] Re: Problem z diagnozą uszkodzenia
Możesz podpiąć poza serwisem, gwarancji nie stracisz.puncio1 pisze:Nie mam programu do diagnostyki a auto na gwarancji miesiac jeszcze
Jutro podepne od kolegi bo ma to napisze co odczytalem znasz sie na tym?
[mk7] Re: [mk7] Re: Problem z diagnozą uszkodzenia
Coś tam ogarniampuncio1 pisze:Jutro podepne od kolegi bo ma to napisze co odczytalem znasz sie na tym?
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
ewentualnie jeśli pojawia się to za każdym razem to można spróbować nagrać filmik potem zapauzować i odczytać. Chyba że błąd występuje w losowych momentach to gorzej
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
To uszkodzenie które odczytałem VCDS.
1 Fault Found:
617752- Selector Lever Park Position Lock Switch
B1162 29 (008) - Signal Implausible
Intermittent - Confirmed- Tested Since Memory Clear
1 Fault Found:
617752- Selector Lever Park Position Lock Switch
B1162 29 (008) - Signal Implausible
Intermittent - Confirmed- Tested Since Memory Clear