Golf IV Xenon silniczek regulacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV Xenon silniczek regulacji
Witam, tak szukam na forum tematu i nie mogę znaleźć. Muszę wymienić silniczek w prawej lampie Xenonu (silniczek regulacji) Jest to możliwe bez rozklejania lampy ?
- Użytkownik
Re: Golf IV Xenon silniczek regulacji
W Borze na luzie wymienisz zarówno Xenon jak i zwykłe - w Golfie IV też nie powinno być z tym problemu. Łatwiej będzie po zdjęciu reflektora w przypadku Xenonu.
Lampę mam na stole i jakoś mało miejsca żeby go wyczepić i wyciągnąć Wyczepić wyczepiłem ale wyjąć chyba się nie da bez rozklejenia lampy Ktoś przerabiał temat? Prosiłbym o wsparcie informacją bo nie wiem czy rozklejać
- Użytkownik
Spróbuj drugą klapką to wyjąć, tam gdzie wymieniasz żarówki od kierunku, postojowych i drogowych. Jak masz AL, to najpierw musisz odkręcić przetwornicę. Ogólnie wątpię, że trzeba rozklejać lampę, bo niektóre są problematyczne z rozklejaniem. Tym otworem co wkładasz żarnik raczej nie wyjmiesz.
W tamtej stronie jest jeszcze mniej miejsca, według mnie niewykonalne od strony przetwornicy.
Udało mi się wyciągnąć silniczek bez rozklejania lampy. Trzeba wpierw ściągnąć z silniczka jasny "dekielek" i wtedy obudowa silniczka jest w stanie się na tyle poddać że da się go wyciągnąć.
Do zamknięcia / usunięcia.
Udało mi się wyciągnąć silniczek bez rozklejania lampy. Trzeba wpierw ściągnąć z silniczka jasny "dekielek" i wtedy obudowa silniczka jest w stanie się na tyle poddać że da się go wyciągnąć.
Do zamknięcia / usunięcia.