Dzień dobry,
mam nietypowy problem, na który nie potrafię znaleźć rozwiązania. GOLF IV 1.9 TDI 90km, 1997 rok.
W ostatnim czasie światła drogowe włączają mi się dopiero jakiś czas po ich włączeniu wajchą. Początkowo było to 4-6 sec. Teraz już nawet 30 sec. albo i 1 minuta. Wygląda to tak, że włączam drogowe, nic się nie dzieje i jadę dalej. Po ok 1 minucie nagle się włączają (wraz z kontrolką). Sytuacja z każdym dniem się pogarsza.
Do tego doszła kwestia kierunkowskazów - zaczęły się po prostu "zawieszać". Po włączeniu kierunku miga on jakiś czas, po czym się zacina i pali się cały czas, aż do wyłączenia.
Czy ktoś miał podobny problem? Gdzie szukać przyczyny?
Z góry dzięki za pomoc.
Światła drogowe włączają się z opóźnieniem + zacinają się kierunkowskazy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Światła drogowe włączają się z opóźnieniem + zacinają się kierunkowskazy
w manetce
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Miałem tak kiedyś, problemem może być nie tylko manetka od zmiany świateł drogowych i mijania, ale również od włącznika świateł. Po oczyszczeniu obu elementów wszystko działa, aż miło. Polecam przeczyścić styki w obu elementach i mieć spokój na lata.kamis1516 pisze: ↑sob lis 14, 2020 15:04Dzień dobry,
mam nietypowy problem, na który nie potrafię znaleźć rozwiązania. GOLF IV 1.9 TDI 90km, 1997 rok.
W ostatnim czasie światła drogowe włączają mi się dopiero jakiś czas po ich włączeniu wajchą. Początkowo było to 4-6 sec. Teraz już nawet 30 sec. albo i 1 minuta. Wygląda to tak, że włączam drogowe, nic się nie dzieje i jadę dalej. Po ok 1 minucie nagle się włączają (wraz z kontrolką). Sytuacja z każdym dniem się pogarsza.
Do tego doszła kwestia kierunkowskazów - zaczęły się po prostu "zawieszać". Po włączeniu kierunku miga on jakiś czas, po czym się zacina i pali się cały czas, aż do wyłączenia.
Czy ktoś miał podobny problem? Gdzie szukać przyczyny?
Z góry dzięki za pomoc.
- wojooo
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.6
- Silnik: AKL
Rozbierz, przeczyść styki. Jak nie pomoże to zostaje wymiana manetek.